Külföld

Harmonikakészítésből él egy olasz város

2011. szeptember 23. 06:47

Hangszergyártásból tartja el magát az olaszországi Castelfidardo városa, az egész világból ide járnak harmonikát vásárolni. Vasárnap kiáltják ki a Castelfidardóban rendezett nemzetközi harmonikabajnokság győztesét.

A jogállam fontosságát hangsúlyozta a Bundestagban a pápa

2011. szeptember 22. 18:20

A jogállam fontosságát, a jogalkotók felelősségét hangsúlyozta a berlini Bundestagban elhangzott beszédében csütörtökön XVI. Benedek pápa.

Hollandia egyelőre nem támogatja Románia és Bulgária Schengen-csatlakozását

2011. szeptember 22. 11:40

Hollandia egyelőre nem támogatja, hogy Románia és Bulgária csatlakozhasson a belső határellenőrzéstől mentes schengeni övezethez.

Cukorbeteg eb cukorbeteg ikreknek

2011. szeptember 21. 16:36

Egy cukorbeteg eb cukorbeteg ikerlányoknál talált otthonra Nagy-Britanniában.

Szócska Miklós: követőkre talált az ENSZ-ben a magyar chipsadó

2011. szeptember 20. 06:44

A világtrendbe illeszkedik a magyar chips- és üdítőital-adó, amelynek - mint az az ENSZ-közgyűlésnek a nem fertőző betegségekkel kapcsolatos tanácskozásán is kiderült - követői vannak a világban – jelentette ki az MTI-nek New Yorkban helyi idő szerint hétfő este Szócska Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium egészségügyért felelős államtitkára.

Strauss-Kahn 'erkölcsi hibának' tartja, ami a szállodaszobában történt

2011. szeptember 19. 06:55

Dominique Strauss-Kahn megerősítette, hogy "sem erőszak, sem zaklatás, sem bűncselekmény" nem történt a New York-i szállodaszobában. A Nemzetközi Valutaalap (IMF) volt vezetője mindazonáltal azt mondta a TF1 francia kereskedelmi televízió vasárnapi esti híradójának stúdióvendégeként, hogy "nem egyszerűen nem megfelelő kapcsolatot" folytatott az őt nemi erőszakkal vádoló szobalánnyal, hanem "erkölcsi hibát" követett el.

Schmitt Pál: Nem mondunk le egyetlen magyarról sem

2011. szeptember 18. 19:21

Elkötelezettek vagyunk minden magyar és a nemzetpolitikai stratégiánk iránt - jelentette ki vasárnap a Clevelandi Magyar Örökség Társasága díszebédjén Schmitt Pál köztársasági elnök.

Hármas robbantásos merénylet Thaiföldön - halottak és sérültek

2011. szeptember 17. 12:46

Négy ember meghalt, közel ötvenen pedig megsebesültek egy robbantásban a thaiföldi-malajziai határ egyik városának éjszakai szórakozónegyedében.

Nem döntöttek az uniós belügyminiszterek Románia és Bulgária Schengen-csatlakozásáról

2011. szeptember 22. 19:04

Hollandia és Finnország ellenállása miatt az EU-országok belügyminiszterei - csütörtöki brüsszeli tanácskozásukon - nem tudtak dönteni arról, hogy Románia és Bulgária csatlakozhasson a belső határellenőrzéstől mentes schengeni övezethez.

Németországba érkezett a pápa

2011. szeptember 22. 13:01

Rendkívüli biztonsági intézkedések közepette németországi látogatásának első állomására, Berlinbe érkezett csütörtökön XVI. Benedek pápa.

Rég nem voltak olyan boldogok a németek, mint napjainkban

2011. szeptember 21. 16:51

Rég nem voltak olyan boldogok a németek, mint most. Legalábbis ez tűnik ki abból a kutatásból, amelynek eredményeit Berlinben tették közzé.

Gyilkolt a tájfun: Fukusima felé halad a pusztító vihar

2011. szeptember 21. 08:02

Hajnali mérleg: hat halott, súlyos fennakadások a közlekedésben, több gyár is leállt.

Havazik Ausztriában

2011. szeptember 19. 14:42

Többfelé is havazott Ausztria nyugati részén, Tirolban és Salzburg tartományban. Az ország nyugati csücskében, Vorarlberg tartományban már vasárnap leesett az első hó. Hétfőn Tirol, Salzburg, Karintia és Stájerország tartományok alacsonyabban fekvő részein is többfelé hó lepte be az utakat. Helyenként 600 méter tengerszint feletti magasságig csökkent a hóhatár.

Zavargás Svájcban

2011. szeptember 18. 19:28

Rohamrendőrök tüntetőkkel csaptak össze, miután a hatóságok megakadályozták, hogy megzavarjanak egy abortuszellenes demonstrációt.

Átszabják II. János Pál szobrát

2011. szeptember 18. 08:11

Róma városának nem tetszett, ezért korrigálják a II. János Pál pápa májusi boldoggá avatása alkalmából állított szobrot. Az alkotó több ponton megváltoztatja a Vatikán által is bírált pápaszobrot.

Pusztítás - emberekkel zsúfolt lelátóba csapódott egy repülőgép

2011. szeptember 17. 07:50

A nevadai szerencsétlenségben legalább hárman meghaltak, és több mint félszázan megsérültek.
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×