Külföld

Természetes kincsesbányát fedeztek fel a tengerfenéken

2011. december 05. 08:35

Kétezer nyolcszáz méterrel a tengerszint alatt német kutatók jelentős fémkészleteket fedeztek fel az Indiai-óceánban. Az értékes kőzet vörösréztartalma csaknem 24 százalék - ez a legmagasabb érték, amelyet valaha tengerfenéken mértek.

Nagyobb földrengéstől tartanak Dél-Olaszországban

2011. december 04. 14:26

Szünet nélkül remeg a föld a dél-olaszországi Basilicata és Calabria területén. A lakosság Facebook oldalon osztja meg félelmeit.

Továbbra sincs megegyezés a kormány és az orvosok között Szlovákiában

2011. december 01. 09:28

Mintegy 1200 szlovákiai kórházi orvos felmondása lépett érvénybe csütörtökön, miután a kormány és az Orvosi Szakszervezeti Szövetség (LOZ) közötti több mint kilencórás újabb tárgyalás megegyezés nélkül végződött csütörtökre virradóra.

Lengyelországban átadták az A2-es autópálya német határig érő szakaszát

2011. november 30. 20:35

Bronislaw Komorowski lengyel államfő átadta szerdán az A2-es autópálya Nowy Tomyslból (nagy-lengyelországi vajdaság) a német-lengyel határon fekvő Swieckóba (Lubuskie vajdaság) vezető 105,6 kilométeres szakaszát.

Káoszveszély a szlovákiai gyógyszertárakban - figyelmeztetnek a gyógyszerészek

2011. november 30. 18:06

Káosz kialakulásának veszélye fenyeget a szlovákiai gyógyszertárakban, miután csütörtökön életbe lép a gyógyszerekről és segédeszközökről rendelkező új törvény, amely szerint a jövőben az orvosok már nem gyógyszereket, hanem csak hatóanyagokat fognak felírni a vényekre, s a patikusok dolga lesz eldönteni, milyen gyógyszert adnak a betegnek - állítja a Szlovák Gyógyszerészeti Kamara (SLeK) szerdai nyilatkozatában.

16 millió oltóanyagot égettek el Magdeburgban

2011. november 29. 21:19

130 millió euró értékű sertésinfluenza elleni vakcina került a kazánba, a szokásos háztartási hulladékkal együtt.

Szerbiában is gondot okoz a Duna alacsony vízállása

2011. november 29. 16:28

Leállt az ezer tonnát meghaladó összsúlyú hajók közlekedése a Duna egyes szerbiai szakaszain az alacsony vízállás miatt - jelentette az AFP francia hírügynökség.

Olaszország ki akarja vonni az 500 euróst

2011. november 29. 10:48

Ritkán látott, maffiagyanús és hamarosan használhatatlanná válik - írta az olasz sajtó az ötszáz eurós bankjegyről, melyet az új olasz közgazdász-kormányfő ki akar vonni a forgalomból.

Fagyállót mutattak ki az Északi-tengerben

2011. december 05. 07:40

A benzotriazol nevű vegyületcsoportot mutatta ki az Északi-tenger vizében a németországi Hamburg melletti Geesthachti Helmholtz Központ Partkutatási Intézete. Az anyag mérgező a vízi élőlényekre.

Autós üldözés - Ausztriában sikerült megállítaniuk magyar rendőröknek egy személygépkocsit

2011. december 02. 16:18

Ausztriában sikerült megállítaniuk magyar rendőröknek azt a személyautót, amely nem állt meg ellenőrzésre a hegyeshalmi határátkelőnél pénteken - tájékoztatta a Győr-Moson-Sopron Megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-t.

Egészségügyi államtitkárság: a Szlovákiában kialakult helyzet miatt megerősítették a határ menti betegellátást

2011. november 30. 21:44

A szlovák egészségügyben kialakult helyzet miatt szerdán Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár telefonon is egyeztetett Ivan Uhliarik szlovák egészségügyi miniszterrel, majd ezt követően a határ menti betegellátás megerősítéséről döntött - tájékoztatta az államtitkárság este az MTI-t.

Anyja szerint Breivik már öt évvel ezelőtt is őrült volt

2011. november 30. 18:50

A 77 ember meggyilkolásával vádolt norvég szélsőjobboldali Anders Behring Breivik már 2006-ban paranoid téveszmékkel küzdött - derült ki anyjának, Wenche Behringnek a beszámolójából, amely eljutott a Verdens Gang című norvég napilaphoz.

Növelik az európai pénzügyi stabilitási eszköz hatóerejét

2011. november 30. 06:31

Jóváhagyták kedd éjjel Brüsszelben az euróövezeti országok pénzügyminiszterei, hogy növeljék az úgynevezett európai pénzügyi stabilitási eszköz (EFSF) hatóerejét - közölte a tanácskozás után Jean-Claude Juncker luxemburgi miniszterelnök.

Késve nyit az osztrák sípályák egy része

2011. november 29. 17:35

Az osztrák sípályák egy része már elhalasztotta vagy várhatóan elhalasztja a hét végére tervezett szezonnyitást, a legtöbben december 8-i nyitásban reménykednek - számolt be róla kedden az osztrák média.

Nem volt beszámítható a norvég ámokfutó

2011. november 29. 15:31

Büntetőjogilag nem volt beszámítható és így nem büntethető a norvég szélsőjobboldali Anders Behring Breivik, aki a vád szerint július 22-én megölt 77 embert - közölte a norvég ügyészség.

'Mesterséges DNS'-sel a kábeltolvajok ellen

2011. november 29. 06:57

"Mesterséges DNS" alkalmazásával veszi fel a küzdelmet az egyre jobban terjedő kábellopásokkal a német vasúttársaság (DB).
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×