Külföld

'Szupereurópai' klubot akar Merkel és Sarkozy

2011. november 27. 19:56

Betelt a pohár Angela Merkel és Nicolas Sarkozy számára, ezért berlini lapértesülés szerint a német kancellár és a francia államfő az euróválság megoldása érdekében villámgyors ütemben drasztikus intézkedésekhez folyamodna, és szükség esetén egyfajta elitklubot hoznának létre az euróövezeten belül.

Szigorodott a kerecsensólyom és a kék vércse nemzetközi védelme

2011. november 27. 14:36

A Magyarországon sokak által turulmadárként ismert kerecsensólyom, valamint a kék vércse védelmének szigorításáról döntöttek a vándorló vadon élő állatfajok védelméről szóló nemzetközi egyezmény (CMS) tagállamainak 10. konferenciáján, a norvégiai Bergenben.

Egyelőre nem hirdet ki szükségállapotot a szlovák kormány

2011. november 26. 21:32

Egyelőre nem hirdetnek ki szükségállapotot Szlovákiában az egészségügyben kialakult válság miatt - döntött a szlovák kormány rendkívüli ülésén szombaton este Pozsonyban.

NATO-helikopterek támadtak Pakisztánban, 25 halott

2011. november 26. 12:39

A NATO harci gépei egy katonai ellenőrző posztot támadtak meg péntek este Északnyugat-Pakisztánban, az afgán határ közelében.

Leállították a német atomhulladék-szállító vonatot a francia határnál

2011. november 24. 17:55

Leállították 24 órára a francia-német határ előtt, Rémilly-nél a német nukleáris hulladékot utoljára szállító vonatot, amely előző nap indult el a nyugat-franciaországi Valognes-ból.

Liszt Ferenc 'segít' magyarul tanulni a burgenlandi gyerekeknek

2011. november 21. 19:00

Liszt Ferencről szóló különkiadása jelenik meg idén a Burgenlandi Magyar Kultúregyesület magyarul tanulók számára kiadott gyermekújságjának.

Két futó meghalt a Philadelphiai Maratonon

2011. november 21. 06:57

Két versenyző meghalt a vasárnap megrendezett philadelphiai maratoni futóversenyen.

Egyiptomba csak halaszthatatlan esetben utazzunk

2011. november 20. 15:01

A Külügyminisztérium azt javasolja az Egyiptomba utazni készülőknek, hogy megfelelő körültekintéssel tervezzék meg útjukat, és csak halaszthatatlan esetben utazzanak oda - mondta Tóth József külügyi szóvivő az MTI-nek vasárnap.

Rekordot döntött az idei 'fekete péntek' Amerikában

2011. november 27. 18:54

Minden idők legnagyobb forgalmát könyvelhették el az amerikai üzletek az idei "fekete pénteken" - közölték vasárnap az amerikai lapok az üzletek forgalmát figyelő ShopperTrak ügynökség jelentése alapján.

Elsüllyedt egy teherhajó Wales partjainál, hat tengerész eltűnt FRISSÍTETT

2011. november 27. 13:16

Elsüllyedt vasárnap Wales partjai előtt, a viharos tengeren egy teherhajó, amelynek egyik tengerésze meghalt, a személyzet öt további tagját vasárnap délután még keresték.

Leszakadt egy híd Indonéziában

2011. november 26. 15:09

A balesetben hárman meghaltak, és tizenheten megsebesültek.

Mianmar atomfegyvert akart fejleszteni Észak-Korea segítségével

2011. november 25. 10:51

A mianmari kormány atomfegyvert akart kifejleszteni Észak-Korea segítségével - írta Richard G. Lugar szenátorra hivatkozva a The Washington Post című amerikai napilap internetes kiadása pénteken.

Legkevesebb két év börtönre számíthat a Marriottot zsaroló magyar hacker

2011. november 24. 14:49

Legkevesebb két-két és fél év, legfeljebb három év és tizenegy hónap szabadságvesztésre számíthat ügyvédje szerint az a magyar hacker, aki feltörte a Marriott International számítógépes rendszerét, és azzal zsarolta meg a szállodaláncot, hogy ha nem hajlandó őt alkalmazni, közzéteszi bizalmas adatait.

Már Ausztriát is elérte a dél-afrikai lepke

2011. november 21. 10:20

A muskátli boglárka eredeti hazája Dél-Afrika, de kezdi Európában is megvetni a lábát: a szerény színezetű nappali lepkét egy osztrák lepkekutató mutatta ki Kelet-Tirolban.

Magyar kertészek 'örök' kertje épült meg a kínai Csungking városában

2011. november 20. 15:47

Debrecen és Pest megye képviselik Magyarországot a hétvégén megnyílt 8. Nemzetközi Kertművészeti Kiállításon a délnyugati-kínai Csungking (Chongqing) városában. A magyarok által épített kertek megmaradnak, jövőbeni művelőik a helyi kertészek lesznek.

Sokba kerül Szlovéniának a farkas

2011. november 20. 08:07

Szlovén biológusok felháborodásuknak adtak hangot a mostani vadászati idényben kilövésre tervezett farkasok példátlanul magas száma kapcsán.
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×