Külföld

Óriás hamufelhőt lövell egy vulkán Indonéziában

2011. július 17. 15:29

Indonéziában a Lokon vulkán csaknem 3500 méter magasra lövellt hamut és füstöt, és 500 méteres körzetet borított be forró lávával, homokkal és kövekkel. Ez volt a legerőteljesebb kitörés azóta, hogy húsz év szunnyadás után egy hete újra működni kezdett az Indonézia középső részén, Celebesz (Sulawesi) szigetén fekvő tűzhányó.

Végső nyughelyére kísérték Habsburg Ottót

2011. július 17. 10:52

Ünnepélyes keretek között szombaton végső nyugalomra helyezték Bécsben Habsburg Ottót. A július 4-én Németországban elhunyt politikust, egykori trónörököst a belvárosi Kapucinusok templomának kriptájában temették el.

Erős földrengés Chile partjainál

2011. július 16. 08:47

A Richter-skála szerint 6,2-es erősségű földrengést regisztráltak a chilei partvidéken helyi idő szerint péntek éjszaka. Az amerikai geofizikai intézet közlése szerint az erős - közép-európai idő szerint szombat hajnali 1 óra 26 perkor történt.

Vége az EHEC-járványnak Németországban

2011. július 14. 20:32

Vége az EHEC-járványnak Németországban. A Robert Koch országos járványügyi intézet csütörtöki nyilatkozata szerint új megbetegedések immár alig vannak, visszaszorult a különleges kóli bélbaktérium okozta, véres hasmenéssel járó kór.

Volgai hajóbaleset - a halálos áldozatok száma már 113

2011. július 14. 19:05

A kutatás azonban nem ért véget, még további legalább 19 embert keresnek - közölte csütörtökön a rendkívüli helyzetek minisztériumának helyi részlege.

Kétszeres példányszámmal búcsúzik a News of the World

2011. július 13. 13:31

Kétszeres példányszámmal búcsúzott olvasóitól a világ legnagyobb angol nyelvű vasárnapi bulvárlapja, a News of the World, amely - miután az utóbbi évtizedek legsúlyosabb nagy-britanniai sajtóbotrányába keveredett - a tulajdonos cég döntése alapján a vasárnapi kiadással, 168 év után megszűnt.

Az amazonasi országok összefognak az erdőirtás ellen

2011. július 12. 17:14

Fokozzák az illegális erdőirtás elleni küzdelmet és az őserdők védelmét szolgáló együttműködést az amazonasi országok.

Meghalt az utolsó magyar király fia - IV. Károly legidősebb fia, Habsburg Ottó 98 évet élt

2011. július 04. 09:34

Kilencvennyolc éves korában meghalt Habsburg Ottó, az utolsó magyar király és osztrák császár legidősebb fia. IV. Károly fiát németországi otthonában, a Starnbergi-tó partján fekvő Pöckingben érte a halál. "Békésen elszenderült" - közölte az elhunyt egy munkatársa a német hírügynökséggel.

Sikerült megfékezni az erdőtüzet a Brac-szigeten

2011. július 17. 11:13

Vasárnapra virradó éjszaka sikerült megfékezni az erdőtüzet a horvátországi Brac-szigeten, ahol mintegy négyezer hektáros területen pusztítottak a lángok, lakott területeket is veszélyeztetve - közölte a horvát katasztrófavédelmi szervezet (DUZS) vasárnap.

Obama fogadta a dalai lámát

2011. július 17. 10:40

Semmibe véve a Pekingből érkező éles bírálatokat szombaton a washingtoni Fehér Házban fogadta a dalai lámát az amerikai elnök. Barack Obama és a tibeti vezető mintegy háromnegyed órás találkozójának helyszíne nem a külföldi vendégek fogadására szolgáló Ovális iroda volt, hanem az úgynevezett térképszoba.

Minden hatodik autós ittasan vezet Macedóniában

2011. július 15. 07:32

Minden hatodik autós Macedóniában ittasan vezet - erősítette meg a helyi közlekedésrendészet.

A vérbosszú törvénye - Megpecsételődött sorsok

2011. július 14. 19:48

Senki soha nem fogja már tudni, hogyan kezdődött az egész. És igazából már nem is számít, mivel vér folyt. Most már csak Iszmetről van szó, aki hamarosan betölti 16. életévét. Ez pedig nagy gond: azzal, hogy nagykorúvá válik, egyben vállára veszi a családi örökséget, pontosabban neki kell felelnie érte - írja az albániai vérbosszú mai gyakorlatáról a párizsi Le Monde.

Több mint negyvenen sérültek meg az idei pamplonai bikafuttatáson

2011. július 14. 17:08

Az idei ünnepségek legsúlyosabb sérültje Mikel Sabate 40 éves pamplonai lakos, aki műtétre szorult, miután húsz centiméter mélyen oldalba öklelte egy bika.

Volgai hajóbaleset - A halálos áldozatok száma elérte a százat

2011. július 13. 13:29

Hivatalos közlés szerint elérte a százat a Kujbisevi víztározón vasárnap elsüllyedt Bulgaria hajó halálos áldozatainak a száma, ez azonban még messze nem végleges adat, mivel nem tudni, hányan voltak a hajón.

Bányászok tucatjai rekedtek a mélyben Kínában

2011. július 07. 09:05

Huszonnyolc bányász rekedt a föld alatt a kelet-kínai Santung (Shandong) tartományban, miután egy műszaki berendezés 255 méter mélyen kigyulladt - közölték helyi illetékesek csütörtökön.

Egy napra leállnak a kacsahajók Philadelphiában

2011. június 29. 07:48

Egy napra kegyeletből leállnak a philadelphiai "kacsahajók" a jövő héten, a két magyar diák halálát okozó tavalyi vízi baleset július 7-i évfordulóján - közölte kedden a vízi járműveket a Delaware folyón üzemeltető Ride the Ducks cég vezetése.
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×