Jövőre nem lesz káromkodás! – évadot zárt a győri színház

2017. május 26. 15:56

Pénteken délután tartotta évadzáró ülését a Győri Nemzeti Színház társulata, melyen Forgács Péter igazgató elárulta, kik kerültek az örökös tagok sorába, illetve átadták a Kisfaludy-ösztöndíjakat is.

Tündér Tercia nyomában Győrben

2017. május 25. 17:35

Teltházas premier volt vasárnap a Vaskakas Bábszínházban, ahol a Király Kis Miklós című, új darabot mutatták be.

Egyedül Jordán Tamás pályázik az igazgatói posztra

2017. május 24. 16:50

Egyedül Jordán Tamás jelentkezett a pályázati kiírásban szereplő határidőn belül a szombathelyi Weöres Sándor Színház igazgatói állására - közölte az MTI-vel szerdán az intézményvezetői pályázatot kiíró szombathelyi önkormányzat kommunikációs vezetője.

Ajándék balettelőadás a kiválóknak

2017. május 23. 11:16

A Győri Balett előadásával köszönte meg a tankerület a tanulmányi- és sportversenyeken kiváló teljesítményt elért diákok munkáját. Az ünnepséget hétfőn, a Győri Nemzeti Színházban rendezték, ahová 207 tanulót, szüleiket és felkészítő tanáraikat hívták meg.

Virtuózok - Az élő döntő következik

2017. május 22. 16:54

Az élő döntővel folytatódik pénteken a Virtuózok című klasszikus zenei tehetségkutató a Duna televízióban; 19.30-kor.

Tálentum Gála - tehetségek mutatták meg tudásukat Győrben

2017. május 22. 11:15

Fiatal győri tehetségek mutatták meg tudásukat pénteken a Tálentum gálán azzal a nem titkolt céllal, hogy minél nagyobb körben lássák és hallják, milyen csodálatos értékeink vannak Győrben úgy a zenében, a képzőművészetben, a természettudományokban, az irodalomban, mint a sportban.

A komfortzónán kívül: monodrámát mutat be Győrben Járai Máté

2017. május 21. 15:46

Egy színész mindig arra vágyik, hogy a komfortzónájából kizökkentsék – vallja Járai Máté, a Primadonnák és a Bál a Savoyban című nagyoperett sztárja. A Győri Nemzeti Színház talán egyik legszeretettebb művésze most egy monodrámával ajándékozza meg a közönséget. Varsányi Anna: Hangulatjelentés című győri bemutatója azért is mérföldkő számára, mert hazai pályán ilyen típusú előadásban még nem láthatta őt a publikum.

Szélesvásznú előadással zárja az évadot a Vaskakas Bábszínház

2017. május 20. 14:07

Adott egy királylány, aki a legszebb az egész világon, és adott egy királyfi, aki éppen ezt a királylányt keresi. Illetve nem is királyfi, hanem egy faluvégi cigánygyerek, aki a mulatóban olvasta, hogy Tündér Tercia a világ legszebb lánya. S mivel neki csakis a földkerekség legszebbje kell, felkerekedik, hogy Kaszaerdőkön, sárkányokon, táltos lovakon keresztül megtalálja a királykisasszonyt.

Ma tartják a Kárpát-medencei Hungarikum vetélkedő döntőjét

2017. május 19. 13:22

Tizenhárom iskolás csapat méri össze tudását a Kárpát-medencei Hungarikum vetélkedő nemzeti döntőjében pénteken, az Országházban.  

A takarásban dolgozókkal autózhatunk

2017. május 17. 14:50

Elindult a szavazás a Bedi Eszti-emlékdíj nyolc jelöltjére, s a június 12-i gálán hozzák nyilvánosságra, ki kapja az elismerést a közönség voksai alapján – mondták el a szervezők. A bediesztiemlekdij.hu oldalon elérhetőek a jelöltekről készült kisfilmek is, melyeket egy-egy autóút alkalmával forgattak.

Bolyongani és elmerülni a művészetben - új kiállítás nyílt a győri Napóleon-házban

2017. május 16. 15:22

A meditáció művészetét, a gesztus festészetet mutatja be különös történetei, igazságkeresései segítségével Sophie Pasqualetti új győri kiállításán, aminek a Napólon-ház ad otthont. A “Himnusz a Holdhoz, avagy a gyógyító képzelet” című tárlaton a festőnő az ördöggel folytatott párbeszédei is kirajzolódnak.

Fokozott biztonsági intézkedések mellett kezdődik a cannes-i filmfesztivál

2017. május 16. 13:36

A továbbra is fokozott terrorfenyegetettség miatt megerősített és láthatóbb biztonsági intézkedések mellett kezdődik meg szerdán a 70. cannes-i filmfesztivál, amelynek hivatalos versenyprogramjában négy amerikai alkotás mellett főleg európai filmek versenyezhetnek és amelyben idén kiemelkedő a magyar részvétel.  

Ütős program a maratonon

2017. május 15. 15:56

Magyarország kiemelt jelentőségű ütőszenei seregszemléjét, vagyis a Győri Ütősmaratont idén is megrendezi a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum, ezúttal május 19–20-án tartják a ritmusos zene kedvelőinek ünnepét.

Városmonográfia születik

2017. május 15. 12:43

Ötkötetes győri monográfia készül városunk fennálásának 750. évfordulójára. Győr ugyanis 1271-ben kapott városi kiváltságokat V. István királytól, amely akkor hozzájárult a település gazdasági és kulturális fejlődéséhez.

Zajlik az Öttemplom Fesztivál

2017. május 14. 09:30

Nyitott templomajtókkal és rengeteg programmal várják vendégeiket az újvárosi gyülekezetek.

Kétnapos ütős örömünnepet tartottak Győrben

2017. május 25. 17:43

Kétnapos örömünnep volt a Győri Ütősmaraton. A hétvégén tartották a több évtizedes múltra visszatekintő helyi ütőszenei képzésre és a Győri Ütős Fesztivál értékeire épülő programot.

Bencés diákok találkoztak

2017. május 25. 17:05

Bencés diákok találkozóját szervezték a hétvégén Győrben. A találkozó központi eseménye az ünnepi szentmise volt, melyet a 45 éve érettségizett Ternyák Csaba egri érsek atya vezetett.

Cannes - Őszintén vallott a keddi botrányról a magyar stáb

2017. május 24. 15:11

Mint arról már beszámoltunk, kedden hajnalban rendőrök vitték el az Out című film stájának pár tagját, köztük Kristóf György rendezőt is. A stáb most közleményt adott ki a történtekről.

Öttevényi diákok kalandozása a Kelet-Felvidéken

2017. május 23. 08:45

A Határtalanul pályázat keretében az Öttevényi Általános Iskola 7. osztályos diákjai három napos kiránduláson jártak május elején a Felvidék keleti részén.

Nyitott, színes, eleven – a győriekkel majálisozott a fél ország

2017. május 22. 14:10

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a győri Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeumot idén a Pulszky Társaság – Magyar Múzeumi Egyesülete különdíjjal jutalmazta, amit az intézmény a fiatalok kulturális életbe történő bevonásával érdemelt ki. Az újító és modern szemléletére május 20-21-én Budapesten, a Múzeumok Majálisán sem cáfolt rá a múzeum.

Tálentum Gála - tehetségek mutatták meg tudásukat Győrben

2017. május 22. 11:15

Fiatal győri tehetségek mutatták meg tudásukat pénteken a Tálentum gálán azzal a nem titkolt céllal, hogy minél nagyobb körben lássák és hallják, milyen csodálatos értékeink vannak Győrben úgy a zenében, a képzőművészetben, a természettudományokban, az irodalomban, mint a sportban.

Különdíjat ért a győri Rómernek a fiatalok bevonása

2017. május 20. 15:08

Átadták Az év múzeuma és Az év kiállítása díjakat a Múzeumok Majálisán szombaton Budapesten: a győri Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeumot a Pulszky Társaság – Magyar Múzeumi Egyesülete különdíjjal jutalmazta.

Örömzene a Baross úton: tart a Győri Ütősmaraton

2017. május 20. 08:00

Korábban már hírt adtunk róla, hogy idén is megszervezik Magyarország kiemelt jelentőségű ütőszenei seregszemléjét, vagyis a Győri Ütősmaratont, május 19-20-án. A pénteki Baross úti örömzenélésről Bögi Tamás jelentkezett.

Tarka-barka német verseny

2017. május 18. 11:26

A győri Audi Hungaria Általános Művelődési Központ ötödik alkalommal rendezte meg a „Deutsch mal anders – kunterbunt” elnevezésű német csapatversenyt.

Bali fotós kiállítása nyílt meg, győri kötődéssel - galériával

2017. május 16. 16:36

Szűk Norbert győri festőművész és Mario Blanko, Bali leghíresebb képző- és fotóművésze között kialakult baráti kapcsolat eredményeképpen május 13-án Esztergomban, a Magyar Nemzeti Múzeum Rondella Galériájában fotókiállítás nyílt.

Balaton Sound - Összeállt a fellépők listája

2017. május 16. 15:12

Mintegy húsz színpadon több mint háromszáz előadó lép fel az idei Balaton Soundon Zamárdiban július 5-től 9-ig. A szervezők keddi tájékoztatása szerint összeállt a teljes névsor, a világ top 20-as élbolyából idén hét dj is bemutatja műsorát.

Veres András győri megyéspüspök mond szentbeszédet a csíksomlyói búcsún

2017. május 16. 10:57

Négyszázötven éves a csíksomlyói pünkösdi búcsú, az ünnepi szentmisét június 3-án, helyi idő szerint 12.30-tól tartják. Az ünnepi szónok Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke lesz.

Élvonalban a magyar film

2017. május 15. 15:54

Kiemelkedő magyar részvétellel kezdődik május 17-én este a 70. jubileumát ünneplő cannes-i filmfesztivál. Három magyar alkotással és egy magyar részvételű koprodukcióval a hivatalos válogatásában Magyarország vezeti a listát a meghívott filmek számát illetően a közép-európai országok közül.

Szent László győri ereklyéje Nagyváradra látogatott

2017. május 15. 11:09

Szent László-zarándoklatot tartottak vasárnap Nagyváradon a városalapító király szentté avatásának a 825. évfordulóján. Az eseményre elvitték a szent király győri ereklyéjét, amely fél évezred múltán tért vissza Váradra. Az egyházi, kulturális, közösségi  eseményre a nagyváradi püspök meghívta a győri önkormányzatot is, melyet Fekete Dávid alpolgármester képviselt.

Kérünk pár percet a város kultúrája érdekében

2017. május 13. 14:05

Azért, hogy a kulturális főváros mindnyájunké legyen, kérdőívet fogalmazott meg a város önkormányzata.
1 2 3 4 5
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×