Sikeres évet zárt a városi könyvtár

2011. december 16. 10:29

Galgóczi Erzsébet Városi Könyvtár igazán sikeres évet zárt, és örömteli, hogy nincs hiány olvasóból sem- mondta dr. Horváth Sándor Domonkos könyvtárigazgató amikor a 2011-es esztendőt és egy másfél éves projektet értékelte.

Két győri díjazott az Országos Trombitaversenyen

2011. december 13. 20:01

Az elmúlt héten rendezték a III. Országos Trombitaversenyt Budapesten. A Széchenyi István Egyetem két hallgatója díjazottként fejezte be a versenyt- tudta meg a Győr+ Rádió.

Ünnepségsorozat Sopronban a népszavazás 90. évfordulóján

2011. december 12. 16:13

Koszorúzással, kiállítással és konferenciával emlékeznek meg az 1921. évi soproni népszavazás 90. évfordulójáról a héten az Ikva-parti városban.

Lapok Hajnal könyvéből

2011. december 12. 09:56

Kicsi barna lány tüsténkedik advent második szombatjának kora reggelén a Széchenyi tér óriás mesekönyvénél. Fest, igazít, simít a domborított hősökön. Ő Németh Hajnal Auróra, képző- és iparművész, ékszerkészítő, a főtér karácsonyi díszletjátékának tervezője és kivitelezője.

Jeremy Irons exkluzív interjút adott a közmédia m1 csatornájának

2011. december 11. 14:44

Exkluzív interjút adott a közmédiának Jeremy Irons Oscar-díjas és Golden Globe-díjas színész. A beszélgetést az m1 csatorna sugározza majd december 22-én 20 óra 10 perckor - közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap kommunikációs igazgatója vasárnap az MTI-vel.

Munkácsy Honfoglalása megérkezett a Nemzeti Galériába

2011. december 09. 14:47

Munkácsy Mihály Honfoglalás című képe péntek délután megérkezett a Magyar Nemzeti Galériába (MNG), ahol az új Alaptörvény tiszteletére 2012. január 2-án megnyíló Hősök, királyok, szentek című kiállítás egyik fő látványossága lesz.

Munkácsy Honfoglalása készen áll a Nemzeti Galériába való átszállításra

2011. december 09. 06:49

Sikeresen leemelték az Országház Munkácsy-termének faláról Munkácsy Mihály Honfoglalás című képét, amelyet pénteken szállíthatnak a Magyar Nemzeti Galériába (MNG). Magyarország második legnagyobb festménye az új Alaptörvény tiszteletére 2012. január 1-jén megnyíló Hősök, királyok, szentek című kiállítás egyik fő látványossága lesz.

Nemzetközi betlehemes találkozó a hétvégén Győrött

2011. december 08. 06:55

Az adventi ünnepkör kiemelkedő eseményét, a betlehemezés tradícióját elevenítik fel játékukkal a nemzetközi betlehemes találkozó résztvevői a hétvégén Győrött.

Müller Ervin Carmen-djas

2011. december 07. 08:41

Müller Ervin kapta az idei Carmen-díjat. A Győri Balett örökös tagja a Rózsaszínház című darab szombati előadásán, az alapítóktól vette át a táncos életműnek szóló elismerést.

A szezon legmagasabb leütése: 56 millió egy Szinyei képért

2011. december 06. 06:56

A szezon eddigi legmagasabb leütését regisztrálták a Polgár Galéria hétfői árverésén, amikor 56 millió forintot adtak Szinyei Merse Pál Szerelmes pár című képének késői változatáért.

Kétezer éves gyilkosság ügyében 'nyomoznak' a régészek Olaszországban

2011. december 05. 07:36

Egy kétezer éves, római kori rejtélyes hármas gyilkosság ügyében nyomoznak a régészek az észak-olaszországi Modena városában.

Európai Filmdíjak - Nem kapott díjat A torinói ló, Dánia aratta a legnagyobb sikert

2011. december 04. 08:18

Három jelöléséből egyet sem váltott díjra Tarr Béla világhírű magyar rendező legutóbbi munkája, A torinói ló az Európai Filmdíjak szombati átadóján Berlinben, ahol Dánia kapta a legtöbb díjat, a legjobb film Lars von Trier munkája, a Melankólia, a legjobb színésznő Tilda Swinton, a legjobb színész pedig Colin Firth lett.

Sopron városának adományoztak egy Rázó József-festményt

2011. december 03. 08:01

Sopron városának adományoztak Rázó József festőművész örökösei egy festményt abból az alkalomból, hogy az alkotó húsz éve hunyt el.

Eurovíziós Dalfesztivál - Dalversenyen dől el a magyar induló

2011. december 01. 16:50

Jövő májusban ismét az m1 közvetíti az Eurovíziós Dalfesztivált; az ezen induló magyar dal kiválasztására 2012 januárjában és februárjában nemzeti dalversenyt rendeznek - jelentette be Cserháti Ágnes szóvivő az MTVA és az MTV Zrt. csütörtöki közös sajtótájékoztatóján Budapesten.

Klasszikusok a hangszerek királyán

2011. december 01. 11:48

Varnus Xavér a Téli Fesztiválon december 4-én 15 órától a győri Kossuth utcai Református templomban az örök klasszikusokat szólaltatja meg. A hangversenyen közreműködik a Liszt-díjas Ewald Rézfúvós Együttes, velük kiegészülve a hangszerek királya nagyzenekarrá változik.

Pletyka a színházban VIDEÓVAL!

2011. december 15. 08:54

Neil Simon Pletyka című bohózatát szombaton este mutatja be a Győri Nemzeti Színház társulata. A darab rendezőjével, Balázs Péterrel a próbák közti szünetben ittunk meg egy kávét.

Torinóban vendégszerepel a Győri Balett

2011. december 13. 12:56

Torinóban lép fel a Győri Balett szerdán: a Liszt-év alkalmából rendezett magyar esten a Liszt-szerzeményekre koreografált Magyar rapszódiát és a Muzsikás együttes zenéjére született Búcsú című balettet mutatja be.

Megyei levéltárak: kerüljön egy szervezethez a szakmai és gazdasági irányítás

2011. december 12. 15:55

Egy középszintű közgyűjteményi igazgatási szerv létrehozását szorgalmazták a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) keretein belül levéltári szervezetek vezetői hétfőn annak érdekében, hogy a megyei levéltárak szakmai és gazdasági irányítása egy kézbe kerüljön.

Elhunyt a Dunatáj krónikása

2011. december 12. 09:05

Életének 66. esztendejében elhunyt a bősi születésű Csörgő Zsuzsa természetfestő, a szlovákiai magyarság elismert személyisége.

Hallelujah – Takács Nikolas adventi koncertje Győrben

2011. december 10. 08:16

Az X-Faktor hozta meg számára az ismertséget, és azóta is rengetegen szeretik a kalapjairól is ismert fiatal énekest. December 12-én Győrbe jön Takács Nikolas, adventi koncertet ad Hallelujah címmel az evangélikus öregtemplomban.

Import Impró: variációk egy témára

2011. december 09. 09:01

Minden előadás premier a győri Import Impró társulatnál: soha nem ismétlik magukat, nincsenek rögzített jelenetek, csak előadásformák. És közösséggé formálódó közönség, akik akár rendezőnek is érezhetik magukat, hiszen itt ők dirigálnak. Zseniális poénok, meghökkentő rögtönzések: indul az Import Impró!

Díjnyertes magyar pezsgő a világ legnagyobb pezsgőversenyén

2011. december 08. 18:24

A Szent István muskotályos pezsgő aranyérmes lett a világ legnagyobb pezsgőversenyén, a Franciaországban 9. alkalommal megrendezett Effervescents du Monde nevű versenyen.

Torinóba utazik a Győri Balett társulata

2011. december 07. 14:20

Torinóban lép fel a Győri Balett december 14-én, a táncosok Compagnia EgriBianco Danza torinoi társulattól kaptak meghívást a Liszt-évforduló alkalmából tartott „Serata Ungarese” magyar estre.

Újra farsangi koncert!

2011. december 06. 16:55

A bálok, mulatságok idején a Győri Filharmonikus Zenekar újra farsangi koncerttel várja a nagyérdeműt, ahol természetesen - csakúgy, mint az előző évek hangversenyein - a vidámság és a humor játssza a főszerepet.

Iskolai tehetséggondozás három győri intézményben

2011. december 05. 17:53

Kismesterség-kóstoló, idegen nyelvű vitakészség fejlesztés, textilépítészeti foglalkozás – többek között ez a hozadéka a Gárdonyi általános iskola, a Révai gimnázium, és a Hild szakközépiskola által közösen elnyert pályázatnak.

Munkácsi rézkarca és Csók István rajza az Arte árverésen

2011. december 05. 07:31

Munkácsy Mihály rézkarcra is szert lehet tenni az Arte Galéria december 10-i árverésén.

Tízmillió forint az Újtestamentumért

2011. december 03. 09:09

Megállt a levegő az aukciós teremben, amikor 5,5 millióról elkezdődött a licitálás a Központi Antikvárium pénteki árverésén az első teljes magyar nyelvű hazai nyomtatvány 1574-es, bécsi kiadásáért. A közönség lélegzetvisszafojtva hallgatta, amint egyre magasabb összegeket ajánlanak az Újtestamentumért, míg végül 10 millió forintnál egy ismert gyűjtőnek koppant a kalapács.

Átadták a Prima Primissima díjakat

2011. december 02. 22:43

A magyar szellemi élet, a művészet, a tudomány és a sport tizenkét jeles képviselője vehetett át Prima Primissima Díjat péntek este a Művészetek Palotájában. A díjátadón Csányi Sándor bejelentette: 2013-tól az OTP Bank vállalja a díj szponzorálását, Demján Sándor pedig átveszi a közönségdíj finanszírozását.

Vigyázat, színház! - Videóval!

2011. december 01. 15:05

Számíts arra, hogy játék fog érni! Kszel Attila író és rendező ezzel a jóindulatú figyelmeztetéssel várja közönségét legújabb gyermekszínházi előadására. Tegyük hozzá, az Al Addin cím is megtévesztő, nem a klasszikus arab mese színpadi változata látható a győri teátrum Kisfaludy-termében. Ami biztos: a darab a tíz éven felüli nebulóknak és szüleiknek szól, a bemutató szombaton este hétkor kezdődik, a rendezővel a főpróba előtt beszélgettünk.

Boogie woogie est világhírességekkel Győrött

2011. december 01. 11:38

Dániel Balázs - alias Mr. Firehand - ad boogie woogie koncertet világhírű vendégekkel, köztük a boogie és a rock and roll fenegyerekével, a spanyol származású, Nagy-Britanniában muzsikáló Mike Sanchezzel a győri Richter teremben szombaton a Téli fesztivál keretében.
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×