Dickens születésének 200. évfordulóját ünnepli a világ

2011. december 29. 20:49

Charles Dickens volt Anglia első igazi irodalmi szupersztárja. Jövőre, 200 évvel születése után az egész világ ünnepli majd a klasszikust, akinek szelleme máig ható nyomot hagyott az irodalomban, a filmen, a színházban, a zenében és a képzőművészetben. Sokak szerint a karácsony modern kultusza is neki köszönhető.

Diótörő Győrben

2011. december 24. 08:07

Győrbe hozta a világhírű Szentpétervári Állami Balett a Diótörő című gyerekdarabot. A magyarországi turné keretében kitűnő táncművészek álltak a Győri Nemzeti Színház színpadára december 23-án.

Meghosszabbították a Galgóczi kiállítást

2011. december 21. 11:51

A nagy érdeklődésre való tekintettel egy hónappal - 2012 január 31-ig meghosszabbítják azt az időszaki tárlatot mely novemberben nyílt meg a Ménfőcsanaki Bezerédj-kastély Galgóczi Erzsébet Emlékszobájában.

Eurovíziós Dalfesztivál - December végéig lehet nevezni

2011. december 19. 20:38

A nagy érdeklődést és a zenei szakma kérését figyelembe véve tíz nappal későbbre tette az Eurovíziós Dalfesztivál hazai pályázatának nevezési határidejét a Magyar Televízió és az MTVA, így egészen december 30-áig várják a dalokat. A köztévé a jövő évi dalfesztivál magyar indulóját élőben sugárzott, többfordulós műsorsorozat keretében választja ki.

'Ne menj a romok közé!'

2011. december 17. 09:04

Hangoskönyv formátumban jelent meg a tavaly áprilisban elhunyt pszichológus és író, Popper Péter két könyvéből készült színdarab: A karnevál vége című művet, amelyet Malek Andrea és Perjés János ad elő, jövő februárban mutatják be a Bálint Házban.

Sikeres évet zárt a városi könyvtár

2011. december 16. 10:29

Galgóczi Erzsébet Városi Könyvtár igazán sikeres évet zárt, és örömteli, hogy nincs hiány olvasóból sem- mondta dr. Horváth Sándor Domonkos könyvtárigazgató amikor a 2011-es esztendőt és egy másfél éves projektet értékelte.

Két győri díjazott az Országos Trombitaversenyen

2011. december 13. 20:01

Az elmúlt héten rendezték a III. Országos Trombitaversenyt Budapesten. A Széchenyi István Egyetem két hallgatója díjazottként fejezte be a versenyt- tudta meg a Győr+ Rádió.

Ünnepségsorozat Sopronban a népszavazás 90. évfordulóján

2011. december 12. 16:13

Koszorúzással, kiállítással és konferenciával emlékeznek meg az 1921. évi soproni népszavazás 90. évfordulójáról a héten az Ikva-parti városban.

Lapok Hajnal könyvéből

2011. december 12. 09:56

Kicsi barna lány tüsténkedik advent második szombatjának kora reggelén a Széchenyi tér óriás mesekönyvénél. Fest, igazít, simít a domborított hősökön. Ő Németh Hajnal Auróra, képző- és iparművész, ékszerkészítő, a főtér karácsonyi díszletjátékának tervezője és kivitelezője.

Jeremy Irons exkluzív interjút adott a közmédia m1 csatornájának

2011. december 11. 14:44

Exkluzív interjút adott a közmédiának Jeremy Irons Oscar-díjas és Golden Globe-díjas színész. A beszélgetést az m1 csatorna sugározza majd december 22-én 20 óra 10 perckor - közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap kommunikációs igazgatója vasárnap az MTI-vel.

Munkácsy Honfoglalása megérkezett a Nemzeti Galériába

2011. december 09. 14:47

Munkácsy Mihály Honfoglalás című képe péntek délután megérkezett a Magyar Nemzeti Galériába (MNG), ahol az új Alaptörvény tiszteletére 2012. január 2-án megnyíló Hősök, királyok, szentek című kiállítás egyik fő látványossága lesz.

Munkácsy Honfoglalása készen áll a Nemzeti Galériába való átszállításra

2011. december 09. 06:49

Sikeresen leemelték az Országház Munkácsy-termének faláról Munkácsy Mihály Honfoglalás című képét, amelyet pénteken szállíthatnak a Magyar Nemzeti Galériába (MNG). Magyarország második legnagyobb festménye az új Alaptörvény tiszteletére 2012. január 1-jén megnyíló Hősök, királyok, szentek című kiállítás egyik fő látványossága lesz.

Nemzetközi betlehemes találkozó a hétvégén Győrött

2011. december 08. 06:55

Az adventi ünnepkör kiemelkedő eseményét, a betlehemezés tradícióját elevenítik fel játékukkal a nemzetközi betlehemes találkozó résztvevői a hétvégén Győrött.

Müller Ervin Carmen-djas

2011. december 07. 08:41

Müller Ervin kapta az idei Carmen-díjat. A Győri Balett örökös tagja a Rózsaszínház című darab szombati előadásán, az alapítóktól vette át a táncos életműnek szóló elismerést.

A szezon legmagasabb leütése: 56 millió egy Szinyei képért

2011. december 06. 06:56

A szezon eddigi legmagasabb leütését regisztrálták a Polgár Galéria hétfői árverésén, amikor 56 millió forintot adtak Szinyei Merse Pál Szerelmes pár című képének késői változatáért.

Népek karácsonya: Jézuskától Befanáig

2011. december 24. 09:17

Európa akkor is sokszínű, ha a karácsony ünnepléséről van szó. Annak néztünk utána, milyen szokások, hagyományok élnek, mi kerül az ünnepi asztalra túl a Kárpát-medencén.

Meghalt Sallós Gábor Jászai-díjas színművész

2011. december 23. 15:00

Életének 88. évében meghalt Sallós Gábor Jászai-díjas színművész, a Miskolci Nemzeti Színház örökös tagja, a teátrum volt igazgatója, rendezője - tájékoztatta a színház az MTI-t pénteken.

A katicabogaras bögre, a szegény giliszta, a robogó csiga és társai

2011. december 21. 09:32

Hogy kerül a csizma az asztalra? Miként tud "átváltozni" a Semmelweis Egyetem I. számú Belklinikájának igazgató-helyettese és farmakológiai részlegének vezetője, a "komoly", habilitált docens Jutka mamává (vagy solymári mamává) unokái kedvéért? - ez a kérdés motoszkált bennem, amikor hírét vettem, hogy Kapocsi Judit saját unokái életéből merített nyersanyagból írt mesekönyvet. Először házi használatra, minden gyerkőcnek egyet-egyet készíttetett el a budaörsi kiadóval, de a szakemberek rábeszélték a nagyobb tételre. Így született meg és látott napvilágot karácsony előtt a Nagymama meséi.

KFT: lemez és ufóshow mellett könyv is a 30. születésnapra

2011. december 17. 10:16

Válogatáslemezt készített harmincadik születésnapjára a KFT együttes, amely december 28-án a Papp László Budapest Sportarénában ufóshow-val ünnepli a jubileumot; a "csomag" harmadik eleme, egy könyv ezen a koncerten lesz először elérhető. A zenekar tagjai próbahelyükön meséltek az MTI-nek arról, mi volt és mi lesz.

Az angyal énekel

2011. december 16. 11:26

Pitti Katalin december 18-án, aranyvasárnap estéjén Az angyal énekel címmel ad koncertet Győrben, a káptalandombi bazilikában. A világhírű szoprán a város téli fesztiválját beharangozó sajtótájékoztató után adott interjút lapunknak.

Pletyka a színházban VIDEÓVAL!

2011. december 15. 08:54

Neil Simon Pletyka című bohózatát szombaton este mutatja be a Győri Nemzeti Színház társulata. A darab rendezőjével, Balázs Péterrel a próbák közti szünetben ittunk meg egy kávét.

Torinóban vendégszerepel a Győri Balett

2011. december 13. 12:56

Torinóban lép fel a Győri Balett szerdán: a Liszt-év alkalmából rendezett magyar esten a Liszt-szerzeményekre koreografált Magyar rapszódiát és a Muzsikás együttes zenéjére született Búcsú című balettet mutatja be.

Megyei levéltárak: kerüljön egy szervezethez a szakmai és gazdasági irányítás

2011. december 12. 15:55

Egy középszintű közgyűjteményi igazgatási szerv létrehozását szorgalmazták a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) keretein belül levéltári szervezetek vezetői hétfőn annak érdekében, hogy a megyei levéltárak szakmai és gazdasági irányítása egy kézbe kerüljön.

Elhunyt a Dunatáj krónikása

2011. december 12. 09:05

Életének 66. esztendejében elhunyt a bősi születésű Csörgő Zsuzsa természetfestő, a szlovákiai magyarság elismert személyisége.

Hallelujah – Takács Nikolas adventi koncertje Győrben

2011. december 10. 08:16

Az X-Faktor hozta meg számára az ismertséget, és azóta is rengetegen szeretik a kalapjairól is ismert fiatal énekest. December 12-én Győrbe jön Takács Nikolas, adventi koncertet ad Hallelujah címmel az evangélikus öregtemplomban.

Import Impró: variációk egy témára

2011. december 09. 09:01

Minden előadás premier a győri Import Impró társulatnál: soha nem ismétlik magukat, nincsenek rögzített jelenetek, csak előadásformák. És közösséggé formálódó közönség, akik akár rendezőnek is érezhetik magukat, hiszen itt ők dirigálnak. Zseniális poénok, meghökkentő rögtönzések: indul az Import Impró!

Díjnyertes magyar pezsgő a világ legnagyobb pezsgőversenyén

2011. december 08. 18:24

A Szent István muskotályos pezsgő aranyérmes lett a világ legnagyobb pezsgőversenyén, a Franciaországban 9. alkalommal megrendezett Effervescents du Monde nevű versenyen.

Torinóba utazik a Győri Balett társulata

2011. december 07. 14:20

Torinóban lép fel a Győri Balett december 14-én, a táncosok Compagnia EgriBianco Danza torinoi társulattól kaptak meghívást a Liszt-évforduló alkalmából tartott „Serata Ungarese” magyar estre.

Újra farsangi koncert!

2011. december 06. 16:55

A bálok, mulatságok idején a Győri Filharmonikus Zenekar újra farsangi koncerttel várja a nagyérdeműt, ahol természetesen - csakúgy, mint az előző évek hangversenyein - a vidámság és a humor játssza a főszerepet.

Iskolai tehetséggondozás három győri intézményben

2011. december 05. 17:53

Kismesterség-kóstoló, idegen nyelvű vitakészség fejlesztés, textilépítészeti foglalkozás – többek között ez a hozadéka a Gárdonyi általános iskola, a Révai gimnázium, és a Hild szakközépiskola által közösen elnyert pályázatnak.
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×