Kultúra

Megjelent Maróti Gábor - Liturgikus Orgonadarabok című albuma

2016. január 04. 17:36

A CD-n szereplő művek a magyar katolikus egyház népénektáraiból válogatott énekek kortárs feldolgozásai orgonára, Maróti Gábor zeneszerző munkái.    

Hoppál Péter: sikeres évet zár a kultúra

2015. december 29. 12:20

Sikeres évet zár a kultúra 2015-ben Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár szerint, aki arról is beszélt az MTI-nek, hogy jövőre is folytatódik a nagyszabású kulturális infrastruktúra-fejlesztés és prioritás marad a kulturális alapellátás minél szélesebb körű kiterjesztése.

„Sajtból van a hold” - Borkai együtt énekelt Demjénnel

2015. december 28. 12:05

Telt házas koncertet adott vasárnap Demjén Ferenc Kossuth-díjas énekes az Audi Arénában, ahol nem mindennapi meglepetésben lehetett része a közönségnek: az utolsó előtti számot „Rózsi” együtt énekelte Borkai Zsolttal, Győr polgármesterével.

Januárban mutatják be Kern András Gondolj rám! című új filmjét

2015. december 22. 16:09

Január 21-én mutatják be Kern András Gondolj rám! című, Vámos Miklós novellájából rendezett új filmjét, amelynek a színész nemcsak rendezője, hanem főszereplője is.

Befejeződött Mészáros Márta új filmjének forgatása

2015. december 21. 15:07

Befejeződött Mészáros Márta új filmjének, az Aurora Borealis - Északi fénynek a forgatása.

Fagylaltka bácsi kalandjai - ősbemutató a Kisfaludy Teremben

2015. december 21. 10:08

Történt egyszer Bábolnán, hogy egy lovászfiú, Nagle, rácsapott Ferenc József császár kezére. Egy ilyen eset pedig természetesen nem maradhatott következmények nélkül, s még a mai színházrendezőt is megihleti, főleg, ha a hajdani kisfiú később a világ élvonalába tartozó ménesét hozta létre.

Öt Templom advent

2015. december 18. 15:00

Az idén tízéves Öt Templom Fesztivál és a fesztivál házigazda gyülekezetei ötödik éve készülnek közösen az ünnepekre. A fesztivál egy hónapja alatt szinte minden napra jutott program Győr-Újváros valamelyik templomában, köztük néhány igazán különleges, kifejezetten az alkalomra készülő produkció is.

Vásáry André imádja az adventi időszakot

2015. december 17. 13:52

Vásáry André, az ország egyetlen férfi szopránénekese és Kegye János pánsípművész voltak a fellépői a Márton Lakóotthonért szervezett jótékonysági koncertnek múlt pénteken a ménfőcsanaki Szent Kereszt Templomban. Az intézményt fenntartó „HÍD A JÖVŐBE” Értelmi Sérülteket Segítő Alapítvány folyamatosan küzd, hogy az otthon, ahol 12 autista és más sérültséggel élő felnőtt lakó él, fennmaradhasson, így minden segítség óriási jelentőségű. A koncert után Vásáry André adott nekünk interjút.

A Spotlight a legjobb film

2016. január 04. 16:26

Az amerikai filmkritikusok társasága szerint a Spotlight című dráma volt a tavalyi év legjobb filmje.

Januártól szabadon felhasználhatók Bartók, Szerb Antal és Pietro Mascagni művei is

2015. december 28. 17:45

Január 1-jétől szabadon felhasználhatók Bartók Béla, Szerb Antal és Pietro Mascagni művei is, mivel lejár a szerző halálától számított 70 éves szerzői jogi védelem.

Ferenc pápa: a keresztények üldözése sokak szégyenteljes hallgatása közepette folyik

2015. december 26. 16:46

A keresztények üldözésére hívta fel a figyelmet Ferenc pápa a Szent Péter téren szombaton mondott beszédében az első vértanú, Szent István ünnepén.

A Rotary és a gyerekek közös vacsorája

2015. december 22. 14:18

A Rotary Klub vacsorára és beszélgetésre hívta a Győr-Moson-Sopron Megyei Gyermekvédelmi Központban élő gyerekek egy csoportját a Tio Pepe étterembe.

Ünnepi nyitva tartás a Rómer Múzeumban

2015. december 21. 11:46

A Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum az év végén is várja a kultúra kedvelőit állandó és időszaki kiállításaival. Az intézmény nyitva tartása az alábbiak szerint alakul.

Ferenc pápa a szíriai békét szorgalmazta advent negyedik vasárnapján

2015. december 20. 15:16

A Szíriában dúló erőszak beszüntetését és békét teremtő tárgyalásokat szorgalmazott Ferenc pápa vasárnap délben a Szent Péter téren mondott beszédében.

Online is elérhetővé válnak a magyar filmklasszikusok

2015. december 18. 11:33

Az interneten is megtekinthetővé válik több száz klasszikus magyar film a csütörtökön indult MandaTéka online filmtárban.

Valami történt a Menház Színpadon

2015. december 17. 08:41

Rudolf Hess tízparancsolata című produkció és a Sex, drugs, gods & rock’n’roll előadás januárban látható a Menház Színpadon az Aradi Kamaraszínház előadásában.
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×