Kultúra

Pannonhalma a fejlődés útján

2015. szeptember 26. 11:01

A sokak által ismert és a turisták kedvelt célpontjai közt szereplő Pannonhalmán az elmúlt években számos fejlesztés valósult meg, de emellett kulturális programokat is kínál látogatóinak.

Pannon partok

2015. szeptember 24. 19:14

Tolnay Imre képzőművész kiállítása nyílik szombaton az Esterházy-palotában. A látogatók a földszinten egy installációval találkozhatnak, melynek a művész az exodus –sorsok egy csónakban címet adta.

Törékeny erő - fotópályázat

2015. szeptember 24. 10:14

Hatodik fotópályázatát hirdeti meg idén a Gézengúz Alapítvány, ezúttal a Koraszülöttekért Közhasznú Egyesülettel (KORE) együttműködésben, Törékeny erő címmel.

Szeptemberfest 2015

2015. szeptember 21. 12:42

A Német Nemzetiségi Ének-, Zenei Fesztivált rendezi meg a Győri Német Önkormányzat szeptember 25-én, pénteken 15 órától a Kovács Margit iskolában.

Elkezdődött a pálinkafesztivál

2015. szeptember 18. 18:17

„Sárgarigó, kanveréb, gyüjjenek mán közelébb”, invitálta a pálinkákkal és a kézműves portékákkal ismerkedőket Gulyás László vándorgarabonciás a színpadhoz közelebb – így kezdődött péntek délután a Magyar Hagyományok Fesztiválja, s annak keretében a VIII. Győri Pálinkafesztivál. Vasárnap estig húsz pálinkás cég 300-féle pálinkával várja a látogatókat a rendezvény új helyszínén, a Dunakapu téren.

Egyensúly az évadban

2015. szeptember 18. 13:31

Pénteken tartotta 37. évadjának 38. társulati ülését a Győri Balett.

Megtörtént Ecsetek

2015. szeptember 15. 18:12

Galla Miklós élete első kiállítása Győrben nyílik. Kedden Győrben járt a humorista, szignózta a képeiről készült digitális nyomatokat és interjút adott portálunknak.

Sikeres volt a Színezd át!

2015. szeptember 11. 18:29

Bár felhős volt az idő, ez nem vette el a győriek kedvét attól, hogy kilátogassanak a Színezd át! rendezvényre, a színház előtti II. János Pál térre. Több százan vettek részt az ingyenes családi napon, mely 10.30-tól egészen 16.30-ig kínál változatos játék- és színpadi programokat kicsiknek és nagyobbaknak egyaránt. A nap folyamán Vincze Ottóval, Görbicz Anitával, Oláh Gergővel és másokkal is találkozhattak a programra érkezők.

A hét főbűnre fűzte ősbemutatóját a színház

2015. szeptember 25. 11:51

Kszel Attila, Az ember komédiája című vígjátékának ősbemutatóját tartották a Győri Nemzeti Színházban múlt szombaton: az elsősorban 7–13 éves diákoknak szánt darabban a hét főbűn, a kevélység, a fösvénység, a bujaság, az irigység, a torkosság, a harag és a jóra való restség mentén kell kiállnia a próbákat egy emberpárnak. Kszel Attila egyben a rendező is, vele beszélgettünk.

Kincsesműhely a Káptalandombon

2015. szeptember 24. 12:41

Változatos múzeumpedagógiai foglalkozásokat kínáló rendezvénysorozat indul Kincsesműhely néven a Győri Egyházmegyei Kincstár és Könyvtár szervezésében.

„Nem tudom” szilva és más finomságok

2015. szeptember 21. 15:30

A Győr Plusz a pálinkafesztiválon járt!

Ma van a Színházak éjszakája

2015. szeptember 19. 08:10

Ma van a Színházak éjszakája: 25 fővárosi színház várja rendhagyó produkciókkal, interaktív programokkal a közönséget, 61 helyszínen több száz programon keresztül engednek betekintést a színház világába, a készülő előadásokba, a színházi háttérmunkába.

Elhunyt Békés András Kossuth-díjas rendező

2015. szeptember 18. 14:58

Életének 89. évében, hosszan tartó, súlyos betegség után pénteken hajnalban elhunyt Békés András Kossuth-díjas rendező, a Magyar Állami Operaház örökös tagja és mesterművésze.

Egérlyuk – kapu egy titkos világra

2015. szeptember 16. 11:32

Farkas Zsuzsa grafikusművész alkotásai nem ismeretlenek a Rómer Múzeum gyermekfoglalkozásait látogatók számára. A manók, koboldok, sellők és farkasok most azonban nem pedagógiai célzatú lapkákon, színeződön vannak jelen, hanem felnőve a feladathoz a Csikóca Művészeti Műhely két kiállító terének falain várják a kis és a nagy látogatóikat!

„Pont annyira érdekel Krúdy irodalma, mint a szintetikus popzene”

2015. szeptember 12. 13:00

„A közönség szeretete lehetővé tette számomra, hogy olyan célokat is kitűzzek, amilyeneket enélkül nem lehetett volna, például nagyformátumú előadásokat hozhatok létre” - erről is beszélt lapunknak adott interjújában Kovács Ákos Kossuth-díjas énekes, dal- és zeneszerző, költő, aki hét éve nem koncertezett városunkban, Igazán című turnéját azonban a győri Audi Aránéban zárja október 3-án. Ákos közel három évtizede tartó karrierje a Bonanza Banzai kultikussá vált zenekarral indult, 1993 óta pedig számos szólóalbumot és kislemezt adott ki, s tavaly megjelent első EP-je, vagyis középlemeze Igazán címmel. A sokoldalú művész tömegeket érint és mozgat meg dalaival, s talán nincs is olyan ember hazánkban, aki ne tudna idézni tőle legalább néhány sort.

Őseink hite a jövő reménye

2015. szeptember 11. 09:39

Gróf Nádasdy Borbála lesz a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének meghívott vendége szerdán.
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×