Kultúra

Sprint a sikerért - fotókkal, videóval

2016. február 12. 10:15

Egy kortárs dráma bemutatójára készülnek a Győri Nemzeti Színházban: szombattól a 4x100 című tragikomédiát láthatja a közönség Simon Kornél rendezésében, a Kisfaludy Teremben. A négy futónőről, s a konfliktusaikról szóló darabot Egressy Zoltán, a teátrum dramaturgja írta néhány éve, s sikerrel mutatták már be több színpadon. A szerző neve Győrben is garancia lehet, hiszen a csaknem tíz éve futó Portugál is az ő tollából született.

Gazdag 2016-os győri programkínálat

2016. február 11. 16:10

A Négy Évszak Fesztivál idén is rengeteg programot kínál az év minden szakában. Íme a főbb időpontok:

Tartóshullám Mediawave Együttlét

2016. február 11. 14:46

Folytatódik a korábbi években megkezdett közösségépítő kezdeményezés a Tartóshullám Mediawave-en, az Együttlét várja azokat a szervezeteket, csoportokat, egyéneket, akik megvalósítanák közösségalapú ötleteiket április 27. és május 1. között a komáromi Monostori Erődben. A jelentkezési határidő február 28-a.

Bál a barokk jegyében - Fotókkal

2016. február 08. 15:48

Nagy sikerrel rendezték meg a hétvégén a 24. Barokk Bált idén is a Zichy-palotában. A hagyományok szerint Győr egyik legkülönlegesebb rendezvényén a bálozók korhű öltözetekben mulatják végig az éjszakát.

„Az életre kelt magyar meseteremtő fantázia”

2016. február 05. 15:31

Kodály Zoltán által összegyűjtött örök érvényű, sodró erejű népdalok és egy csodálatos mese álmokkal, szerelemmel átszőve – ezt hozza el a magyar szuperhős, Háry János története a Győri Nemzeti Színház színpadára. A szombaton debütáló daljátékot Kerényi Mihály rendezi, a főszerepekben pedig Fejszés Attilát és Kun Ágnes Annát láthatjuk.

Ibusár

2016. február 03. 14:55

Parti Nagy Lajos Ibusár című kortárs drámáját február 19-én láthatja a Menház Színpadon a győri közönség.

Csábító a Győri Balett

2016. február 02. 11:45

A Győri Balett meghirdetett táncpróbájára többségében nők, de férfi táncosok is szép számmal jelentkeztek.

'Régóta foglalkoztat, mi marad majd utánunk'

2016. január 31. 13:19

A Magyar Kultúra Napján, a Himnusz születésnapján, január 22-én a hagyományok szerint a városi ünnepségen átadták a Győr Közművelődéséért Díjakat, idén Csobod Eszter, a Vaskakas Bábszínház művészeti titkára és dr. Lanczendorfer Zsuzsanna etnográfus részesült az elismerésben, a Győr Művészetéért Díjat pedig Tolnay Imre képzőművésznek ítélte a kuratórium. Ez alkalommal utóbbi alkotóval készült interjúnkat olvashatják.

Tükröződés

2016. február 12. 09:55

Almási Róbert csallóközi festőművész több évtizedes alkotói munkásságának női tematikájú képeiből mutat be válogatást az Apáczai Karon.

Spontaneitás mesterfokon

2016. február 11. 15:06

Az Import Impro társulat évek óta megkerülhetetlen fogalom a győri kulturális és szórakoztató életben. Cikksorozatunkban hétről hétre új tag mesél a formációról, és a műfajhoz kötődő személyes kapcsolatáról. Ez alkalommal Radics Bencével beszélgettünk arról, hogyan is került a társulatba, és milyen előadásformákat láthatnak azok, akik ellátogatnak egy improvizációs bemutatóra.

Szacsvay Pianínója - videóval!

2016. február 10. 14:53

Szacsvay László Szép Ernő estjét mutatta be a Menház Színpadon.

Tündérrigólányok költöznek a Vaskakas Bábszínházba

2016. február 06. 14:27

Újabb bemutatóra készül a Vaskakas Bábszínház: vasárnaptól látható a Máté Angi lírai hangvételű mesekönyvéből készült előadás az új otthonukban. Az emlékfoltozók című darab érzékenyen mesél egy életen át tartó barátság különleges erejéről és két generáció korántsem azonos látásmódjáról, zenével és sok-sok varázslattal. A rendezőt, Markó Róbertet kérdeztük.

Élj zenével!

2016. február 05. 12:57

A tavalyi nagy siker után ismét a Széchenyi István Egyetem aulájában koncertezett a Győri Filharmonikus Zenekar, ezúttal azonban nem filmzenéket adott elő az együttes.

Győri kiadványt is elismertek „Az év levéltári kiadványa” díjjal

2016. február 02. 13:03

Nemes Gábor Brevia Clementina című munkáját, amelyet a Győri Egyházmegyei Levéltár adott ki, kiemelkedő alkotásnak ítélte a zsűri.

Határokon át

2016. február 01. 11:43

A Muravidék Baráti Kör Kulturális Egyesület képzőművészei mutatkoznak be a Napóleon-házban rendezett tárlaton.

Fődíjas Wartburg

2016. január 31. 10:22

A Budapesti Metropolitan Egyetem volt hallgatóinak diplomafilmje nyerte az Emir Kusturica által alapított szerbiai film- és zenei fesztivál, a Kustendorf fődíját, az Aranytojást.  
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×