Kultúra

Advent a Liszt Ferenc Zeneiskolában

2018. november 29. 08:54

A Liszt Ferenc Zeneiskola életében az idei év vége is fellépésekkel tele, a győriek nagy örömére.    

Még több film a Zsidó és Izraeli Filmfesztiválról

2018. november 28. 10:39

A fesztiválon az elmúlt évek legjobb, a zsidó kultúrát, életmódot, emlékezetet bemutató filmjei láthatók, egyebek mellett az Egyesült Államokból, Németországból, Olaszországból, Izraelből és Magyarországról, november utolsó, december első napjaiban. /2. rész/

Meghalt Bernardo Bertolucci filmrendező

2018. november 26. 11:21

Meghalt 77 éves korában Bernardo Bertolucci Oscar-díjas olasz filmrendező, többek között az Utolsó tangó Párizsban című film rendezője - adta hírül hétfőn az olasz La Repubblica.

A kékfestés is felkerülhet az UNESCO szellemi kulturális örökség listájára

2018. november 25. 19:31

Magyar, német, osztrák, cseh és szlovák közös jelölésre a kékfestés hagyománya is felkerülhet az emberiség szellemi kulturális örökségének reprezentatív listájára az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete (UNESCO) illetékes bizottságának hétfőn Port Louis-ban kezdődő tanácskozásán.

Manók segítenek a félelmek leküzdésében

2018. november 24. 13:36

Félelmei mindenkinek vannak. Gyermekként azonban nehéz szembenézni velük, sokszor még a megfogalmazásuk is gondot okoz. A Vaskakas Bábszínház Manógyár című darabja segít a gyerekeknek helyén kezelni ezt a különös érzést. A rendezővel, Nagy Orsolyával beszélgettünk.

Cukrászdák és kávéházak

2018. november 21. 11:49

Több győri cukrászda is szerepel a Magyar cukrászdák és kávéházak címmel megjelent kötetben, amely a hazai cukrász szakmát bemutató kultúr- és családtörténeti olvasmány.

Eddig ismeretlen Szabó Magda-kisregényt jelentettek meg

2018. november 21. 05:58

Szabó Magda hagyatékából került elő az a kisregény, amelyet Csigaház címmel jelentetett meg a Jaffa kiadó - írta szerdai számában a Népszava.  

A Szent Erzsébet Rózsáját győri önkéntes kapta

2018. november 19. 11:08

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) által alapított Szent Erzsébet rózsája díjat Horváth Kálmánné, a Győri Egyházmegyei Karitász önkéntese vehette át november 17-én Budapesten, a Szent István-bazilikában.

Különleges rockkoncertek lesznek Győrben

2018. november 28. 20:50

Öt év után újra együtt koncerteznek a Junkies és a Rómeó Vérzik tagjai. A mindössze hét nagyvárost érintő, közös turné során a zenészek Győrbe is ellátogatnak: december 1-jén a Bridge Klubban találkozhat velük a közönség.

Három film a Zsidó és Izraeli Filmfesztiválról

2018. november 27. 18:00

A fesztiválon az elmúlt évek legjobb, a zsidó kultúrát, életmódot, emlékezetet bemutató filmjei láthatók, egyebek mellett az Egyesült Államokból, Németországból, Olaszországból, Izraelből és Magyarországról, november utolsó, december első napjaiban. /1. rész/

Magyar zeneszerző nyerte az idei Bartók Világversenyt

2018. november 26. 06:21

Dobos Dániel Drumul Dracului című műve érdemelte ki az I. helyezést a Bartók Világverseny és Fesztivál zeneszerzői fordulójában - közölte a Zeneakadémia az MTI-vel.  

Vivaldi és Bach műveivel idézi meg a régi korok teleit hangversenysorozatán Rákász Gergely

2018. november 25. 12:26

A 340 éve született Antonio Vivaldi és nagy csodálója, Johann Sebastian Bach műveivel idézi meg a régi korok ünnepi hangulatát Tél című országos hangversenysorozatán Rákász Gergely.

Idén is lesz Mikulásház a Vaskakas Bábszínházban

2018. november 23. 18:32

A gyerekek szeretik a Vaskakas Bábszínházat, a Mikulás pedig szereti a gyerekeket. Talán ebből következhet az is, hogy a Mikulás szereti a Vaskakas Bábszínházat. Talán?

Dobogósok a győriek a Schubert-Debussy-emlékversenyen

2018. november 21. 09:37

Franz Schubert halálának 190. és Claude Debussy halálának 100. évfordulója alkalmából Országos Zongora Emlékversenyt hirdetett meg a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kara.  

Tégy boldoggá egy gyermeket a Győri Balett előadásával!

2018. november 20. 18:19

A kaposvári teátrum kezdeményezésében életre hívott jótékonysági akció, az „Élményt élménnyel – előadóművészeti összefogás a boldog gyermekekért!” idén országos szinten valósul meg, a kampányhoz a Győri Balett is örömmel csatlakozik.

Tarolt a hétvégén a Legendás állatok új epizódja

2018. november 18. 19:38

Tarolt az észak-amerikai mozikban a Harry Potter-varázsvilág újabb epizódja, a Legendás állatok - Grindelwald bűntettei, mely a nyitó hétvégén 62 millió dolláros (14,7 milliárd forintos) jegyárbevételt hozott – írta iparági becslésekre hivatkozva a Variety.com.
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×