Kultúra

Ma kezdődik a Kultúrházak éjjel-nappal sorozat

2019. február 15. 06:32

Ma kezdődik és vasárnapig tart a Kultúrházak éjjel-nappal programsorozat, amelyet több száz helyszínen rendeznek meg Magyarországon és nyolc külföldi helyszínen. Mutatjuk a megyei programokat!  

Elhunyt Tandori Dezső

2019. február 13. 15:48

80 éves korában elhunyt Tandori Dezső író, költő, műfordító, az utóbbi évtizedek irodalmának koronázatlan és különc királya.

Báloznak az örmények Győrben

2019. február 13. 11:53

„Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne” – ez a Tamási Áron-idézet a mottója a sorrendben 16. Örmény Bálnak, melyet március 1-jén rendeznek a Hotel Konferenciában.

Ahol a tradíció és a színvonal találkozik - FOTÓK!

2019. február 12. 11:32

A hatvanéves Győri Fotóklub Egyesület jubileumi kiállítása látható az Árkád Bevásárlóközpontban. A pénteki megnyitón a születésnaposok ajándékot is kaptak.

Hegyi Barbara kapta az idei Páger Antal-színészdíjat

2019. február 10. 18:01

Hegyi Barbara kapta idén a Páger Antal-színészdíjat; a művész vasárnap vette át a makói önkormányzat elismerését Farkas Éva Erzsébet makói polgármestertől a Maros-parti városban, a Hagymaházban.  

A Barokk Bálon debütált a felújított Zichy-palota - fotókkal!

2019. február 10. 07:54

Új pompájában ragyog a Zichy-palota, az ünnepélyes átadót nem is lehetett volna szebb alkalomhoz kötni, mint a 27. Barokk Bálhoz.

Passage – száz százalék tánc - FOTÓK!

2019. február 07. 15:30

A Győri Balett legújabb, a Beethoven VII. szimfóniájára készülő Passage című előadásának jelmezes próbájára leshettek be a sajtó munkatársai csütörtökön, a Győri Nemzeti Színház balett termébe.

Rajztanárok népszerűsítik a vizuális kultúrát

2019. február 06. 11:05

Az Alkotó Rajztanárok Társasága ART 9000 Győr város kulturális életében végzett többéves kimagasló művészeti tevékenysége elismeréséül Győr Művészetéért díjban részesült, melyet a magyar kultúra napi ünnepségen vehettek át a tagok.

Ne az asztalfióknak írj!

2019. február 14. 10:54

A Győri Antológia Irodalmi és Művészeti Alkotó Közösség pályázatot hirdet Győrben vagy Győr környékén élő költők, írók felkutatására.  

Döntés született Mindszenty boldoggá avatási ügyében

2019. február 13. 14:48

Ferenc pápa engedélyezte a Szentté Avatási Kongregációnak, hogy dekrétumban tegye közzé Mindszenty József bíboros, esztergomi érsek, Magyarország egykori prímása "hősies erényeinek elismerését" - közölte a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia szerdán az MTI-vel.

Harminc új fellépőt jelentettek be

2019. február 12. 12:29

Harminc új fellépő nevét jelentették be a Sziget fesztivál szervezői kedden: koncertet ad mások mellett Post Malone, a Franz Ferdinand, Tove Lo, James Blake és a Years&Years is.

Két magyar film a Berlinálén

2019. február 11. 20:55

Buda Flóra Anna Entropia és Tóth Luca Lidérc úr című filmje is szerepel a 2019-es Berlini Nemzetközi Filmfesztivál (Berlinale) rövidfilmes programjában, de a vasárnapig tartó mustra Berlinale Classics válogatásában is több magyar filmet vetítenek.

Nyitott, színes, eleven a Rómer-múzeum

2019. február 10. 14:24

Művészettörténeti ismereteinek első jutalma hetedikes korában egy gombás melegszendvics és egy gesztenyepüré volt az Arrabona emeleti büféjében Grászli Bernadettnek. A győri Rómer Flóris Történeti és Művészeti Múzeum igazgatója már gyerekkorában művészettörténeti versenyekre járt. A Zádor Anna-díjas művészettörténész idén, a magyar kultúra napján kapta meg a Győri Közművelődési díjat.

„Zergényiről” és Bácsáról meséltek

2019. február 08. 17:31

Az Ergényi-lakótelep kialakulásáról és Bácsa természetes és teremtett értékeiről tudhattunk meg részleteket Teke Andrástól és dr. Ferenczi Zoltántól a Kisfaludy Károly Könyvtárban a napokban rendezett, Életünk utcái, terei című helytörténeti előadás-sorozatban.

Gazdag koncertprogram az Esterházy-kastélyban

2019. február 06. 15:55

Tavaszi koncertek, szimfonikusok, Haydn-fesztivál és dzsesszkoncertek is szerepelnek idén a fertődi Esterházy-kastély koncertsorozatában, amely márciustól novemberig várja a közönséget.

Öt éve „nyitva” van az Aranykapu

2019. február 03. 19:00

Mozgalmas öt év van az Aranykapu Zenekar mögött és nem csak azért, mert folyamatosan járják az országot. A városunk és annak pöttöm lakói rabul ejtették a triót, és viszont, hiszen a gyerekek imádják az Aranykaput, ezt bizonyította születésnapi koncertjük is.
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×