Kultúra

Kopjafát állít Győr önkormányzata a Nyerges-tetőn

2012. május 21. 06:33

Kopjafát állít Erdélyben, a Nyerges-tetőn Győr önkormányzata - közölte Simon Róbert Balázs, a város gazdálkodási ügyekért felelős alpolgármestere az MTI-vel.

Győri gyöngyszemek : Könyvtárunk névadója

2012. május 16. 11:10

Nevezetes műemlékeinken, szakrális kincseinken túl Győr hírnevét számos kitűnő személyiség, történet vagy éppen találmány öregbíti. Igazi értékek ezek, városunk gyöngyszemei.

Koszorúzás, filmvetítés Galgóczi Erzsébet emlékére

2012. május 15. 08:35

Galgóczi Erzsébet Kossuth-díjas író halálának 23. évfordulója alkalmából megemlékezést és koszorúzást tartanak győr-ménfőcsanaki emléktáblájánál pénteken. Az évfordulót megelőző hetekben írásaiból készült filmeket vetítettek.

Építészeti díjat kapott a pannonhalmi zarándokház - VIDEÓVAL

2012. május 13. 13:57

Egy rangos német folyóirat díját nyerte el a Pannonhalmi Főapátság Szent Jakab Zarándokháza és Kápolnája.

Érettségi - Folytatódnak az írásbeli vizsgák

2012. május 13. 07:38

Hétfő délelőtt az informatika, délután a latin és a héber írásbelikkel folytatódnak az ez évi érettségi vizsgák. Az oktatási államtitkárság tájékoztatása szerint a hét további napjain kémiából, földrajzból, fizikából, rajzból és spanyolból adnak számot tudásukról a diákok országszerte.

Elhunyt Seregi László

2012. május 12. 07:10

A Kossuth-díjas koreográfus életének 83. évében hunyt el.

Fogalmazás apáról vagy nagyapáról: pályázat gyerekeknek

2012. május 10. 19:14

Az én édesapám, illetve Az én nagypapám címmel 10-14 éves magyar gyerekeknek hirdet pályázatot a Perspektíva a Jövőért Alapítvány apák napja alkalmából.

Rekonstruálják Szent László arcát- VIDEÓVAL

2012. május 09. 20:35

A győri bazilikában őrzött Szent László-hermában található koponyaereklye alapján elkészült a lovagkirály arcrekonstrukciója komputerfestési eljárással és készül a király plasztikai arcrekonstrukciója is. A kétféle rekonstrukciós módszer folyamatát, buktatóit és eredményeit bemutató kiállítás szerdán nyílt meg a Győri Egyházmegyei Kincstár és Könyvtárban.

Érettségi - Az írásbeli vizsgák utolsó hete következik

2012. május 20. 09:56

Hétfőn az informatika és az ének-zene vizsgákkal folytatódnak az írásbelik. A tavaszi érettségi szezon harmadik hetén befejeződnek az írásbeli vizsgák.

Mindenhova visszük önmagunkat

2012. május 15. 09:43

Szalai Zsolt nagyon sok mindennel foglalkozik: elsősorban költő, kritikus, aki tanít a Nyugat-magyarországi Egyetemen, internetes folyóiratot szerkeszt, elektronikus könyveket megjelentető kiadót vezet, tábort szervez tehetséges fiataloknak, német romantikusok verseit fordítja, a Fiatal Írók Szövetségének alelnöke, akinek az életében a filozófia, a bölcselet nagyon fontos, a megismerés, az önmeghatározás, az identifikáció tekintetében.

Szalkai Károly: Szívből festeni nagy kiváltság

2012. május 14. 10:13

Szalkai Károly új képeit becsülendő rendszerességgel, minden harmadik, negyedik évben bemutatja a győri Városi Művészeti Múzeum. Most, idén tavasszal megint lejárt egy ciklus, április utolsó péntekén a Napóleon-házban nyílt meg a soros, önálló tárlat.

Berkes Kálmán 60 éves

2012. május 13. 10:03

Berkes Kálmán, a Győri Filharmonikus Zenekar művészeti vezetője kedden volt hatvanéves. A kerek szám kitűnő alkalom a gratulációra és egy rövid beszélgetésre.

„Mindenkinek van egy óceánja”

2012. május 12. 10:15

Adrenalinfröccsöt kaptam, egy lehetőség maradt, hogy kinyitom a kabinajtót és kimászok. Kiúsztam, minden szürke volt, tombolt a szél – beszélt az óceánba borulásáról Rakonczay Gábor a Szabadhegyi Találkozásokon Simon Róbert Balázs alpolgármester vendégeként.

Herendre látogatott a német Porcelánkirálynő

2012. május 11. 16:00

Első külföldi útja Herendre vezetett a német Porcelánkirálynőnek, akit a porcelán népszerűsítése érdekében választanak meg minden évben a német porcelángyártók. II. Carolát Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója köszöntötte pénteken a Veszprém megyei városban.

Erdélyi vendégszereplésre indult a Győri Balett

2012. május 10. 13:20

Erdélyi vendégszereplésre indult a Győri Balett csütörtökön. Az együttes a Magyar rapszódia című táncjátékot adja elő Székelyudvarhelyen és Kolozsváron - közölte Kiss János igazgató az MTI-vel.

A Győri Nemzeti Színház előadása nyitja a Szegedi Szabadtéri Játékokat

2012. május 09. 15:34

Új köntöst kapott a Jekyll és Hyde című produkció. A mintegy száz előadást megért musical a Szegedi Szabadtéri Játékok első produkciója lesz.
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×