Kultúra

A Benkó Dixieland Band Győrben
– világhírű magyarjaink a víziszínpadon

2011. július 22. 10:35

In Memoriam Louis Armstrong” című emlékkoncerttel érkezik Győrbe a világhírű Benkó Dixieland Band július 28-án. Egy olyan együttest láthatunk vendégül a víziszínpadon este 8 órától, melyet két amerikai elnök is kitüntetett. Az alapító, Benkó Sándor neve mára fogalommá vált. Vele beszélgettünk.

Győri reneszánsz és barokk hét

2011. július 20. 08:29

A Musica Profana régizene együttes, német barokk koncertjével kezdődik vasárnap a Vámosszabadi Mindenszentek Templomában a győri reneszánsz és barokk hét.

Rózsaszínház
a Zorba helyett

2011. július 13. 11:04

A Zorba című előadást helyett a Rózsaszínházat mutatja be a Győri Balett a következő évadban. A darabot augusztus 15-én már próbálják, melyben az egész társulat szerepel.

Vaskakas Ünnepi Játékok Győrben

2011. július 11. 09:44

Győr történetének egyik legrégebbi legendája a török korhoz kapcsolódó vaskakas legenda, amely július 14-17 között megelevenedik Győrben.

A római időket idézi a Borostyánkő expedíció Sopronban

2011. július 06. 10:49

"Borostyánokkal megrakott" római kocsi fogadási ceremóniájával és amfiteátrumi játékokkal, bíborszegélyes tógába öltözött szenátorokkal és légiós egységekkel idézik meg a Római Birodalom mindennapjait a hétvégén Sopronban, a Borostyánkő út menti egykori Scarbantiában.

Augusztus 7-ig tart nyitva a Csontvárytól Kondorig kiállítás

2011. június 29. 08:00

A nagy érdeklődésre való tekintettel több mint egy hónappal, egészen augusztus 7-ig meghosszabbították a Csontvárytól Kondorig című kiállítást. A tárlat a XX. század modernista irányzatait mutatja.

Zenés esték a víziszínpadon

2011. július 22. 09:18

A győri Rába part múlt században elbontott víziszinpadát három évvel ezelőtt építették újjá, hogy helyet adhasson a nyári zenés programoknak. A hagyományteremtő szándékkal életre hívott kulturális esemény elnyerte a közönség tetszését, minden idényben tízezrek kíváncsiak a páratlan helyszínen zajló előadásokra, koncertekre.

Sasvári Sándor és barátai a győri víziszinpadon

2011. július 19. 13:30

Sasvári Sándor és barátai adnak koncertet Győrben a víziszinpadon szombaton este fél kilenckor. A műsor a színész-zenész 50. születésnapjára készült, többek között musicalek, saját szerzemények és duettek hallhatóak az előadáson.

Megnyílt a nemzetközi művésztelep Győrött

2011. július 12. 08:00

Megnyílt hétfőn Győrött a nemzetközi művésztelep, amelynek háromhetes programján magyar, osztrák, lengyel, szlovák, cseh és ausztrál képzőművészek vesznek részt.

Leslie L. Lawrence a legnépszerűbb magyar író

2011. július 07. 11:11

A könyvolvasás ma kevésbé vonzó időtöltés, mint néhány évtizede, ám az irodalmi művek iránti igény a digitális technika jóvoltából még erősödhet is.

Adam Géczy ausztrál képzőművésznek nyílik kiállítása Győrött

2011. július 05. 13:08

Lefejezve - A Drakula vámpírmítosz nyomában címmel Adam Géczy ausztrál képzőművész alkotásaiból nyílik kiállítás szombaton Győrött a Városi Művészeti Múzeumban.

Legendák és misztériumok Szent László királyunk körül

2011. június 24. 11:03

Szent László királyunk korát felidéző fesztiváli kavalkád kezdődik városunkban ma, s tart egészen hétfőig. Egykori uralkodónk élete a XXI. századi ember számára is üzenetet közvetít. Nemcsak egyházi szempontból jelentős, hogy emlékezzünk történelmünk kiemelkedő alakjára, hanem a nemzeti összetartáshoz elengedhetetlen a közös múlt kiugró személyiségeinek felidézése, a hagyományok őrzése.
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×