Kultúra

Soproni színház: nem várnak őszig az új vezető kinevezésével

2012. április 15. 16:07

A korábbi elképzelésekkel szemben nem vár őszig a Soproni Petőfi Színház vezetőjének kinevezésével a teátrumot működtető Pro Kultúra Sopron Kft. – közölte tulajdonosa, a soproni önkormányzat sajtófőnöke az MTI érdeklődésére.

Interaktív krimi-játék a Duna partján

2012. április 10. 18:13

Nyomozásra invitálják a játékos kedvű budapesti lakosokat és turistákat csütörtökön a Danube Flow - Hív a Duna! programsorozat és a krimiestek.hu szervezői egy rejtélyes Duna-parti gyilkosság felderítéséhez.

Bajnoknő a szalonban

2012. április 09. 09:00

A Győri Polgári Szalon soron következő estjén a magyar vívók régi dicsőségéről és szomorú jelenéről esik szó, az író és rendező Szigethy Gábor három vendéget hívott meg a kedden hat órakor kezdődő beszélgetésre. Maszlai István színművész és Kő András sportújságíró mellett ott lesz a Zichy-palota szalonjában Sákovicsné Dömölky Lídia, Tokió olimpiai bajnoka, aki sportolói pályafutását befejezve edzőként és szakíróként is hírnevet szerzett magának. A hetvenhat éves tőrvívóbajnoknő a keddi eszmecsere előzeteseként szívesen vállalkozott egy kis múltidézésre.

Húsvéti mese

2012. április 08. 09:00

János akkor már a lépcsőházban járt, de még mindig azon bosszankodott, hogy hogyan tudta így rászedni az az utcai árus. Pedig ő nem is akarta megvenni azt a képet. Nem is nagyon illik a lakásába. És különben is: most még ráadásul fél kézzel kell kivennie táskájából a kulcsot.

Önkormányzati fenntartásba kerülnek a megyei múzeumok és könyvtárak

2012. április 06. 17:44

Állami helyett települési önkormányzati fenntartásba kerülnek azok a múzeumok és könyvtárak, amelyek 2011 végéig megyei fenntartásúak voltak; a folyamatot május 1-jétől a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) koordinálja.

Húsvét – a legszentebb ünnepünk

2012. április 05. 08:59

A keresztények számára az év legfontosabb ünnepe, a húsvét közeleg. Ilyenkor átlépünk a sötétségből a világosságba, a szenvedésből a megigazulásra, a halálból a feltámadásba.

Győri gyöngyszemek: Fejjel magasabb mindenkinél

2012. április 03. 09:41

Nevezetes műemlékeinken, szakrális kincseinken túl Győr hírnevét számos kitűnő személyiség, történet vagy éppen találmány öregbíti. Igazi értékek ezek, városunk gyöngyszemei.

A Magna Cum Laude tizenhárom éves

2012. március 31. 14:49

„A mai napig vannak rosszakaróink, de a rosszindulat lepörög rólunk. A tehetség előbb-utóbb utat tör” – mesélte lapunknak Kara Misa, a Magna Cum Laude basszusgitárosa, szövegírója. A zenekar az első Győri Böllérfesztiválon teremtett pálinkás hangulatot.  

Szerelem, futball és rock'n'roll a győri színházban- VIDEÓVAL, KÉPGALÉRIÁVAL

2012. április 11. 10:47

Szerelem, futball és rock'n'roll, avagy az Aranycsapat című musical a győri színházban,ahol a szombati premierre készülő darab próbáján forgattunk.    

Győri gyöngyszemek: Gyógyító győri találmányok

2012. április 10. 09:33

Nevezetes műemlékeinken, szakrális kincseinken túl Győr hírnevét számos kitűnő személyiség, történet vagy éppen találmány öregbíti. Igazi értékek ezek, városunk gyöngyszemei.

Írott tojást húsvétra!

2012. április 08. 09:30

Szebbnél szebb festett, batikolt, karcolt, írott, patkolt, metszett és levélrátétes tojásokat láthatott és vásárolhatott a Gyermekek Házában megrendezett tojásfesztivál közönsége. A kiállítók a határon inneni és túli, magyar tojásművészek javát képviselték. Bemutatta portékáit Ács Szilvia, városunk népi iparművésze is.

Korszerűsítik az iskolát Pannonhalmán és Veszprémvarsányban

2012. április 08. 07:15

Megkezdték a pannonhalmi általános iskola korszerűsítését, s rövidesen indul az ahhoz tartozó veszprémvarsányi oktatási intézmény felújítása is, a projektet 300 millió forinttal támogatja az Európai Unió és magyar állam.

Ma még pályázhatnak a külhoni magyar diákok az Ady Endre ösztöndíjra

2012. április 06. 07:29

Ma még lehet pályázni a külhoni magyar nyelvű oktatásban részt vevő, kiemelkedően tehetséges, szociálisan hátrányos helyzetű diákoknak hirdetett Ady Endre-ösztöndíjra. A program keretében 30 millió forintot osztanak szét.

Dicsérő szakkritika a győri Goya-kiállításról

2012. április 04. 09:59

A Goya-grafikákban az a gyönyörű, hogy nem lehet őket megmagyarázni, hiánytalanul értelmezni - fogalmaz dicsérő kritikájában Rózsa Gyula szakíró a győri kiállításról.

A fáraók alkonyának remekei Párizsban

2012. április 01. 12:18

A fáraók korának alkonya is remekműveket produkált - győződhet meg a látogató a párizsi Haussmann-körúton lévő Jacquemart-André múzeumban, ahol július 23-ig tekinthető meg ennek a politikailag dekadens, de művészetileg változatos évezrednek megannyi alkotása.

Újra színekkel dolgozom – Tolnay Imre életének lenyomatai

2012. március 31. 08:28

Épp 20 évvel ezelőtt a Petőfi Sándor Művelődési Házban Tolnay Imre egyetemi hallgató első önálló grafikai kiállítására várták az érdeklődőket. Idén tavasszal ugyanott Tolnay Imre festőművész húsz év lenyomata(i) című grafikai kiállítása látható a jövő hét végéig.
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×