Kultúra

Összefogás Koncert Győrben

2012. február 08. 10:07

Neves fellépők közreműködésével rendezik a fővárosban és Győrben azt a mintegy hatórás koncertsorozatot, amellyel országunk államadósságának csökkentéséhez kívánnak hozzájárulni a szervezők.

A Dal - jön a második elődöntő

2012. február 04. 08:12

Szombaton rendezik az Eurovíziós Dalfesztivál magyar versenyének második elődöntőjét: az m1 és a Duna World csatornán élőben látható a show.

Régi barátok a színpadon

2012. február 03. 11:34

Berkes Kálmán a Győri Filharmonikus Zenekar művészeti vezetője hamar belopta magát a zeneszerető győri közönség szívébe. Három éve vállalta el a társulat művészeti irányítását, annak ellenére, hogy állandó lakhelye a mai napig is Tokió, ahol a zeneakadémia növendékeit oktatja. Második otthonának ma már egyértelműen városunkat tekinti. Folyamatosan ingázik Győr és a japán főváros között, most éppen az év egyik kiemelkedő hangversenyére készül. Február 10-én mint klarinétművész lép a Richter Terem színpadára, a dirigálást régi „harcostársára” Kocsis Zoltánra bízta.

A Prado Mona Lisa-másolata egyszerre készült Leonardo híres művével

2012. február 01. 15:06

Olyan Mona Lisa-portrét találtak a madridi Pradóban, ami Leonardo da Vinci művével egy időben készült a híres modellről.

Belltől az okostelefonig - Kiállítás a veszprémi múzeumban

2012. február 01. 11:03

Az elmúlt csaknem másfél évszázad telefonjait, ezzel együtt telefonálási szokásait mutatja be a veszprémi Laczkó Dezső Múzeum új tárlata. A Belltől az okostelefonig című kiállításon a kurblis, tárcsás telefonok mellett a legmodernebb mobilok is láthatók.

Kantharosz-gála: felajánlások a jó ügyért

2012. január 28. 10:38

Civil szervezetek és a Győri Filharmonikus Zenekar összefogásával idén is megrendezik a Kantharosz jótékonysági gálát és árverést a Richter Teremben március elején. Hat borászat és egy pálinkárium kereskedelmi forgalomban nem kapható italai kerülnek kalapács alá. A bevétel nagy részét nehéz sorsú gyermekekkel foglalkozó intézményeknek ajánlják fel a szervezők. Most ismerjék meg a kikiáltási tételeket felajánló pincészeteket.

A vasminiszter

2012. január 27. 09:13

Baross Gábor halálának 120. évfordulójára emlékezve kiállítást rendeznek a győri Városi Levéltárban. A Baross Emléktársaság csütörtökön, sajtótájékoztatón számolt be a részletekről.

Az épített örökség védelmében címmel jelentetett meg könyvet a SZIMA

2012. január 24. 19:38

Az épített örökség védelmében címmel egy 2011 májusában rendezett nemzetközi örökségvédelmi konferencia anyagát jelentette meg a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia (SZIMA), a tanácskozást az akadémia az MTA Művészettörténeti Bizottságával együttműködve, nemzetközi szakemberek bevonásával Budapesten szervezte.

Elmarad A Gézagyerek előadása szerdán

2012. február 07. 10:32

A rendkívüli időjárás miatt elmarad A Gézagyerek szerdai előadása.

Eurovíziós Dalfesztivál - Folytatódik a magyar nemzeti verseny

2012. február 03. 14:39

A második elődöntővel, tíz dallal és előadóval folytatódik szombaton az Eurovíziós Dalfesztivál magyar nemzeti versenye; A Dal című showműsort az m1 és a Duna World csatorna is élőben közvetíti.

Hófehérke, avagy a varázstükör krónikái - VIDEÓVAL!

2012. február 03. 10:38

Idei első bemutatójára készül a Vaskakas Bábszínház ezen a hétvégén: Hófehérke, avagy a varázstükör krónikái című mesét mutatja be a társulat vasárnap 11 órától. A darabot a Grimm testvérek nyomán Jeli Viktória írta.

Válogatás a Vasilescu Gyűjteményből

2012. február 01. 14:45

A Városi Művészeti Múzeum (Győr, Nefelejcs köz 3.) kiállítást rendez február 15. és március 31. között a Vasilescu Gyűjtemény bemutatására. A tárlat – a hétfők kivételével – naponta, 10 és 18 óra között látogatható.

Győri gyöngyszemek: A győri vértanú

2012. február 01. 09:32

Nevezetes műemlékeinken, szakrális kincseinken túl Győr hírnevét számos kitűnő személyiség, történet vagy éppen találmány öregbíti. Igazi értékek ezek, városunk gyöngyszemei.

Gézagyerek: Kortárs darab a győri színházban – Videóval!

2012. január 27. 09:13

A Gézagyerek című, mai magyar drámát mutatja be szombaton a Győri Nemzeti Színház társulata. A kőfejtőben kőnézőnek alkalmazott autista fiú lázadásának történetét Háy János saját, azonos című novellájából írta át színművé. A szombati premier rendezője Forgács Péter. A címszereplőt Posonyi Takács László alakítja. A színész fél éve minden héten kétszer a nyúli Márton lakóotthonban tölti délutánjait.

A Kalahári bűvöletében

2012. január 25. 10:02

Látványos fotók és filmek segítségével Afrika déli részére, Namíbia és Botswana természeti csodáihoz, lenyűgöző nemzeti parkjaiba és különleges népcsoportjaihoz kalauzolja az érdeklődőket dr. Lerner János geográfus, térképész, a Spektrum Televízió szerkesztője.

Tavaszi fesztivál nemzetközi sztárokkal Győrött

2012. január 24. 18:49

Az ütős műfaj nemzetközi sztárjai, köztük a brit Evelyn Glennie és az izlandi Gulli Briem vendégjátékával, a Budapest Bár Hoppá! című koncertszínházi előadásával és Goya-kiállítással lepi meg Győr az idei tavaszi fesztivál közönségét.
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×