Kultúra

Megyei levéltárak: kerüljön egy szervezethez a szakmai és gazdasági irányítás

2011. december 12. 15:55

Egy középszintű közgyűjteményi igazgatási szerv létrehozását szorgalmazták a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) keretein belül levéltári szervezetek vezetői hétfőn annak érdekében, hogy a megyei levéltárak szakmai és gazdasági irányítása egy kézbe kerüljön.

Elhunyt a Dunatáj krónikása

2011. december 12. 09:05

Életének 66. esztendejében elhunyt a bősi születésű Csörgő Zsuzsa természetfestő, a szlovákiai magyarság elismert személyisége.

Hallelujah – Takács Nikolas adventi koncertje Győrben

2011. december 10. 08:16

Az X-Faktor hozta meg számára az ismertséget, és azóta is rengetegen szeretik a kalapjairól is ismert fiatal énekest. December 12-én Győrbe jön Takács Nikolas, adventi koncertet ad Hallelujah címmel az evangélikus öregtemplomban.

Import Impró: variációk egy témára

2011. december 09. 09:01

Minden előadás premier a győri Import Impró társulatnál: soha nem ismétlik magukat, nincsenek rögzített jelenetek, csak előadásformák. És közösséggé formálódó közönség, akik akár rendezőnek is érezhetik magukat, hiszen itt ők dirigálnak. Zseniális poénok, meghökkentő rögtönzések: indul az Import Impró!

Díjnyertes magyar pezsgő a világ legnagyobb pezsgőversenyén

2011. december 08. 18:24

A Szent István muskotályos pezsgő aranyérmes lett a világ legnagyobb pezsgőversenyén, a Franciaországban 9. alkalommal megrendezett Effervescents du Monde nevű versenyen.

Torinóba utazik a Győri Balett társulata

2011. december 07. 14:20

Torinóban lép fel a Győri Balett december 14-én, a táncosok Compagnia EgriBianco Danza torinoi társulattól kaptak meghívást a Liszt-évforduló alkalmából tartott „Serata Ungarese” magyar estre.

Újra farsangi koncert!

2011. december 06. 16:55

A bálok, mulatságok idején a Győri Filharmonikus Zenekar újra farsangi koncerttel várja a nagyérdeműt, ahol természetesen - csakúgy, mint az előző évek hangversenyein - a vidámság és a humor játssza a főszerepet.

Iskolai tehetséggondozás három győri intézményben

2011. december 05. 17:53

Kismesterség-kóstoló, idegen nyelvű vitakészség fejlesztés, textilépítészeti foglalkozás – többek között ez a hozadéka a Gárdonyi általános iskola, a Révai gimnázium, és a Hild szakközépiskola által közösen elnyert pályázatnak.

Lapok Hajnal könyvéből

2011. december 12. 09:56

Kicsi barna lány tüsténkedik advent második szombatjának kora reggelén a Széchenyi tér óriás mesekönyvénél. Fest, igazít, simít a domborított hősökön. Ő Németh Hajnal Auróra, képző- és iparművész, ékszerkészítő, a főtér karácsonyi díszletjátékának tervezője és kivitelezője.

Jeremy Irons exkluzív interjút adott a közmédia m1 csatornájának

2011. december 11. 14:44

Exkluzív interjút adott a közmédiának Jeremy Irons Oscar-díjas és Golden Globe-díjas színész. A beszélgetést az m1 csatorna sugározza majd december 22-én 20 óra 10 perckor - közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap kommunikációs igazgatója vasárnap az MTI-vel.

Munkácsy Honfoglalása megérkezett a Nemzeti Galériába

2011. december 09. 14:47

Munkácsy Mihály Honfoglalás című képe péntek délután megérkezett a Magyar Nemzeti Galériába (MNG), ahol az új Alaptörvény tiszteletére 2012. január 2-án megnyíló Hősök, királyok, szentek című kiállítás egyik fő látványossága lesz.

Munkácsy Honfoglalása készen áll a Nemzeti Galériába való átszállításra

2011. december 09. 06:49

Sikeresen leemelték az Országház Munkácsy-termének faláról Munkácsy Mihály Honfoglalás című képét, amelyet pénteken szállíthatnak a Magyar Nemzeti Galériába (MNG). Magyarország második legnagyobb festménye az új Alaptörvény tiszteletére 2012. január 1-jén megnyíló Hősök, királyok, szentek című kiállítás egyik fő látványossága lesz.

Nemzetközi betlehemes találkozó a hétvégén Győrött

2011. december 08. 06:55

Az adventi ünnepkör kiemelkedő eseményét, a betlehemezés tradícióját elevenítik fel játékukkal a nemzetközi betlehemes találkozó résztvevői a hétvégén Győrött.

Müller Ervin Carmen-djas

2011. december 07. 08:41

Müller Ervin kapta az idei Carmen-díjat. A Győri Balett örökös tagja a Rózsaszínház című darab szombati előadásán, az alapítóktól vette át a táncos életműnek szóló elismerést.

A szezon legmagasabb leütése: 56 millió egy Szinyei képért

2011. december 06. 06:56

A szezon eddigi legmagasabb leütését regisztrálták a Polgár Galéria hétfői árverésén, amikor 56 millió forintot adtak Szinyei Merse Pál Szerelmes pár című képének késői változatáért.

Kétezer éves gyilkosság ügyében 'nyomoznak' a régészek Olaszországban

2011. december 05. 07:36

Egy kétezer éves, római kori rejtélyes hármas gyilkosság ügyében nyomoznak a régészek az észak-olaszországi Modena városában.
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×