Kultúra

Kétezer éves gyilkosság ügyében 'nyomoznak' a régészek Olaszországban

2011. december 05. 07:36

Egy kétezer éves, római kori rejtélyes hármas gyilkosság ügyében nyomoznak a régészek az észak-olaszországi Modena városában.

Európai Filmdíjak - Nem kapott díjat A torinói ló, Dánia aratta a legnagyobb sikert

2011. december 04. 08:18

Három jelöléséből egyet sem váltott díjra Tarr Béla világhírű magyar rendező legutóbbi munkája, A torinói ló az Európai Filmdíjak szombati átadóján Berlinben, ahol Dánia kapta a legtöbb díjat, a legjobb film Lars von Trier munkája, a Melankólia, a legjobb színésznő Tilda Swinton, a legjobb színész pedig Colin Firth lett.

Sopron városának adományoztak egy Rázó József-festményt

2011. december 03. 08:01

Sopron városának adományoztak Rázó József festőművész örökösei egy festményt abból az alkalomból, hogy az alkotó húsz éve hunyt el.

Eurovíziós Dalfesztivál - Dalversenyen dől el a magyar induló

2011. december 01. 16:50

Jövő májusban ismét az m1 közvetíti az Eurovíziós Dalfesztivált; az ezen induló magyar dal kiválasztására 2012 januárjában és februárjában nemzeti dalversenyt rendeznek - jelentette be Cserháti Ágnes szóvivő az MTVA és az MTV Zrt. csütörtöki közös sajtótájékoztatóján Budapesten.

Klasszikusok a hangszerek királyán

2011. december 01. 11:48

Varnus Xavér a Téli Fesztiválon december 4-én 15 órától a győri Kossuth utcai Református templomban az örök klasszikusokat szólaltatja meg. A hangversenyen közreműködik a Liszt-díjas Ewald Rézfúvós Együttes, velük kiegészülve a hangszerek királya nagyzenekarrá változik.

A Budapesti Corvinus Egyetem áll az élen

2011. december 01. 06:08

A Felvi 2012-es gazdasági egyetemek és főiskolák rangsorában mind a hallgatói, mind az oktatói kiválóság alapján a Budapesti Corvinus Egyetem áll az élen, a gazdálkodástudományi kar (BCE-GTK) – megtartva tavalyi eredményét – a hallgatói, míg a közgazdaságtudományi kar az oktatói listán utasította maga mögé a többi gazdasági képzést - tette közzé az eduline.hu portál csütörtökön.

Sztárok Győrben: Olasz operaslágerek, operett, olasz dalok és musical

2011. november 30. 09:58

Kincses Veronika és Miller Zoltán december 16 -án Győrben, a Richter teremben ad koncertet. A nagy érdeklődésre számot tartó zenei esemény több szempontból is különlegesnek ígérkezik.

Kispál, immár Borz nélkül: Velőrózsák-lemez és koncert

2011. november 28. 15:15

Ezen a héten jelenik meg Kispál András új zenekara, a Velőrózsák debütáló albuma Hamburgerkovács címmel; a tavaly elbúcsúzott Kispál és a Borz exgitárosa és társai december 9-én az A38 hajón mutatják be a friss anyagot.

Munkácsi rézkarca és Csók István rajza az Arte árverésen

2011. december 05. 07:31

Munkácsy Mihály rézkarcra is szert lehet tenni az Arte Galéria december 10-i árverésén.

Tízmillió forint az Újtestamentumért

2011. december 03. 09:09

Megállt a levegő az aukciós teremben, amikor 5,5 millióról elkezdődött a licitálás a Központi Antikvárium pénteki árverésén az első teljes magyar nyelvű hazai nyomtatvány 1574-es, bécsi kiadásáért. A közönség lélegzetvisszafojtva hallgatta, amint egyre magasabb összegeket ajánlanak az Újtestamentumért, míg végül 10 millió forintnál egy ismert gyűjtőnek koppant a kalapács.

Átadták a Prima Primissima díjakat

2011. december 02. 22:43

A magyar szellemi élet, a művészet, a tudomány és a sport tizenkét jeles képviselője vehetett át Prima Primissima Díjat péntek este a Művészetek Palotájában. A díjátadón Csányi Sándor bejelentette: 2013-tól az OTP Bank vállalja a díj szponzorálását, Demján Sándor pedig átveszi a közönségdíj finanszírozását.

Vigyázat, színház! - Videóval!

2011. december 01. 15:05

Számíts arra, hogy játék fog érni! Kszel Attila író és rendező ezzel a jóindulatú figyelmeztetéssel várja közönségét legújabb gyermekszínházi előadására. Tegyük hozzá, az Al Addin cím is megtévesztő, nem a klasszikus arab mese színpadi változata látható a győri teátrum Kisfaludy-termében. Ami biztos: a darab a tíz éven felüli nebulóknak és szüleiknek szól, a bemutató szombaton este hétkor kezdődik, a rendezővel a főpróba előtt beszélgettünk.

Boogie woogie est világhírességekkel Győrött

2011. december 01. 11:38

Dániel Balázs - alias Mr. Firehand - ad boogie woogie koncertet világhírű vendégekkel, köztük a boogie és a rock and roll fenegyerekével, a spanyol származású, Nagy-Britanniában muzsikáló Mike Sanchezzel a győri Richter teremben szombaton a Téli fesztivál keretében.

Bemutatót tart a Népi Hímzők és Diszítők köre

2011. november 30. 10:37

A Népi Himzők és Díszitők köre december 13-án 14.30-tól bemutatót tart a Rába Nyugdijas Klubházban.

Több mint 860 millió forint a múzeumok és levéltárak fejlesztésére

2011. november 28. 19:13

Összesen 865 millió forintra pályázhatnak a múzeumok és a levéltárak oktatási infrastruktúrájuk fejlesztésére az Új Széchenyi Terv keretén belül jövő januártól március végéig - közölte a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Kultúráért Felelős Államtitkársága hétfőn az MTI-vel.

Világsztár Budapesten - Juan Diego Flórez áriaestje az Operaházban

2011. november 27. 18:14

Igazi világsztár lép fel hétfőn a Magyar Állami Operaházban, Juan Diego Flórez, korunk egyik legkeresettebb énekese első budapesti fellépésén Cimarosa, Rossini, Donizetti, Verdi operáiból ad elő részleteket - hangzott el a perui tenor hangversenyét beharangozó vasárnapi budapesti sajtótájékoztatón.
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×