Kultúra

Életműdíjat kapott Enyedi Ildikó

2018. április 09. 12:19

Filmrendezői munkássága elismeréseként életműdíjjal tünteti ki Enyedi Ildikót a lecce-i filmfesztivál, és műsorra tűzi a rendező szinte összes filmjét.

Hobo Bob Dylan dalait énekli magyarul új lemezén

2018. április 09. 10:46

Zenei pályafutása ötven évvel ezelőtt egy Bob Dylan-dalszövegfordítás hatására indult, Hobo (Földes László) mégis csak most készített először lemezt az amerikai művész számaiból. A Lassú vonat című anyagból a Müpában is előad néhányat április 10-én kedden.  

Ákos az ötödik X kapujában - VIDEÓ!

2018. április 04. 13:47

Április 6-án lesz ötvenéves Kovács Ákos Kossuth-díjas énekes-előadóművész. Ez alkalomból nézd meg a Győr+ TV egy korábbi felvételét, melyet a zenész 2015-ös győri turnéját megelőzően készített televíziónk.

Életben tartják a locsolás hagyományát - fotók

2018. április 02. 15:22

A húsvéthétfői locsolkodás hagyománya bár már halványulóban van, sokan igyekeznek életben tartani a régi szokásokat. S bár az időjárás nem volt éppen túl kellemes, a lányok most sem úszták meg a nyakukba zúduló vizet,

Fabiny Tamás: a feltámadt Jézus úton van a világ felé

2018. április 01. 13:34

A feltámadt Jézus úton van a világ felé, és azt akarja hogy kövessük őt - mondta Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke húsvétvasárnap, a budavári evangélikus templomban tartott istentiszteleten.

Fantasztikus klippel rukkolt elő a győri zenész

2018. március 31. 14:30

Frank Zappa és a Space X is megjelenik Váray László új klipjében.

Ha húsvét, akkor győri állatkert

2018. március 30. 14:28

A hagyományokhoz híven, idén is tréfás programokkal és mókás kalandokkal várja a családokat a győri állatkert.

Nagycsütörtökön az utolsó vacsorára emlékeznek a keresztények

2018. március 29. 07:02

Nagycsütörtök estével kezdődik a nagyböjti időszak végét jelentő szent három nap a katolikus egyházban. Csütörtökön az utolsó vacsorára emlékeznek a keresztények.  

Díjak kiosztásával zárult Friss Hús rövidfilmfesztivál

2018. április 09. 11:51

Díjak kiosztásával zárult a Friss Hús rövidfilmfesztivál, amelyet április 3. és 8. között rendeztek meg a Toldi moziban Buadpesten.

Győr újból a babák fővárosa lehet

2018. április 05. 17:07

Százhatvan baba és mackó lepi el a Zichy- palotát április 7. és 15. között, négy év után újra Győrben rendezik meg az Országos Baba- és Mackó készítési versenyt és kiállítást. A látogatók egy héten át megcsodálhatják a különböző porcelán-, textil-, népviseletes- és egyéb anyagokból készült babákat, láthatnak babaházakat, babakellékeket és mackókat is.

Kezdődik a 25. Titanic Fesztivál

2018. április 04. 07:22

A nemzetközi filmfesztiválon norvég, dán, német, török és palesztin film is versenyben van. Az április 13-ig tartó program díszvendége Izland. Hét helyszínen várják a közönséget, vetítenek többek között az Urániában, a Toldi és a Kino moziban, és a Francia Intézetben is.  

A húsvéti ünnepkörben fontos motívumok

2018. április 01. 18:27

A húsvéti ünnepkörben olyan ősi dolgoknak van nagyon fontos szerepük, mint a tűz, a víz, a zajcsapás és a zöld ág - mondta Tátrai Zsuzsanna néprajzkutató.

Nem ismernek tabukat

2018. március 31. 16:50

„Nem tudok másból kiindulni, mint saját magamból. Nem a koncepció van meg először, hanem a versek, majd azok állnak össze egy kötetkompozícióvá” – mondta Bende Tamás költő, Horzsolás című kötete kapcsán. A fiatal magyar költők estjén – amelynek múlt hétvégén a Zichy-palota adott otthont – Áfra János, Bende Tamás és Horváth Veronika költészetével ismerkedhettek az érdeklődők.

Este már Jézus feltámadását ünneplik a katolikus templomokban

2018. március 31. 09:14

Nagyszombaton Krisztus kereszthaláláról elmélkednek a keresztények, az esti vigília-szertartással a katolikus templomokban pedig már kezdetét a húsvét, a kereszténység legnagyobb, Jézus feltámadását hirdető ünnepe.

Nagypénteken Jézus kereszthalálára emlékeznek a keresztények

2018. március 30. 08:31

Nagypéntek az egyházi év legcsendesebb napja, amikor Jézus elítélésére, megkínzására, halálára és temetésére emlékeznek a keresztények.

Krisztus átölel - új szobor a Káptalandombon

2018. március 28. 17:25

Hazánkban egyedülálló, Krisztust ábrázoló szobrot avattak a nagyhét szerdáján, a győri Káptalandombon. Városunk legújabb köztéri alkotását, a Lebó Ferenc művész Mindnyájunk Krisztusa elnevezésű szobrát dr. Veres András győri megyés püspök áldotta meg.
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×