Szombaton ünneplik Olvasós Boldogasszony napját

2017. október 07. 12:45

A középkorra nyúlik vissza Olvasós Boldogasszony ünnepe, amelyet október 7-én tart a katolikus egyház - mondta Kálmán Peregrin ferences atya, a pasaréti templom plébánosa szombaton az M1 aktuális csatornán.

Minden nap vár a Rómer Ház

2017. október 06. 17:28

Mára már minden napra jut valamilyen esemény: koncert, mozi, színház, kiállítás, klubfoglalkozás a Rómer Házban, amikből mindenki megtalálhatja a neki tetsző programot.

A Kárpát-medencei óvodafejlesztési program a jövőt is jelenti

2017. október 04. 10:50

Trianon centenáriumához közeledve Magyarország eljutott oda, hogy biztonsággal kijelenthető: az ország garanciát vállal arra, hogy ne csak jelent, hanem jövőt is jelentsen a külhoni óvodafejlesztési program - mondta Grezsa István kormánybiztos a külhoni magyar gyermekegészségügyi prevenciós szakemberek képzésének megnyitóján, szerdán Budapesten.

Kezdődnek az országos könyvtári napok

2017. október 02. 12:42

Előadásokkal, könyvbemutatókkal, író-olvasó találkozóval, játékokkal, vetélkedővel, konferenciával, kiállítással, zenés-verses esttel, valamint nyílt nappal és tematikus helyismereti sétával várja október első hetében az érdeklődőket a megyei könyvtár.

Erősítené a szinkron szakma elismerését az érdekképviselet

2017. október 01. 12:07

Szeretnék elérni, hogy a szinkron szakma különböző szakágainak szereplői a jövőben kapjanak elismerést - mondta Rajkai Zoltán, a Színházi Dolgozók Szakszervezete Szinkron Alapszervezetének elnöke vasárnap az M1 aktuális csatornán.

Szabad-e a tested este? - interjú Gubás Gabival

2017. szeptember 29. 14:41

Remek színésznő, a főváros több színházában játszik, édesanya és sokat jótékonykodik. Ma este Győrben, a Fröccsnapokon lesz látható és hallható zenekarával, egy bossa-estet adnak. Ennek apropóján beszélgettünk Gubás Gabival.

Szinkronszínészek kaptak életmű-díjat

2017. szeptember 28. 20:31

Életműdíjjal ismerték el a magyar szinkronszakmában dolgozó előadóművészek munkáját. Az Előadóművészi Jogvédő Iroda (EJI) anyagi és szakmai támogatásával létrehozott díjat elsőként Bács Ferencnek, Bókai Máriának és Perlaki Istvánnak ítélték oda.

Kerékpáros múzeumtúrára invitálnak

2017. szeptember 28. 11:01

Kerékpárral fedezhetünk fel 11 győri kiállítóhelyet 11 kilométert megtéve szombaton. A Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum a Múzeumok Őszi Fesztiválja keretén belül szervezi meg a 11 kiállítóhely, 11 km elnevezésű programot.

A művészet és a kultúra az élet sója

2017. szeptember 27. 14:28

A győri művészek és a helyi mecénások találkozásának kíván teret adni az Art Agora projekt, melyet a Rotary Club Győr Rába kezdeményezésre indítottak útjára. A projekt lehetőséget ad a művészek és alkotásaik jobb megismeréséhez, elismeréséhez, valamint a mecénások által megvásárolt művekből befolyt összeggel tehetséges, fiatal, pályakezdő alkotókat kívánnak támogatni.

Meghalt Tarján Tamás irodalomtörténész, színikritikus

2017. szeptember 26. 18:00

Életének 69. évében, szeptember 24-én, vasárnap éjjel elhunyt Tarján Tamás József Attila-díjas irodalomtörténész, egyetemi tanár, színikritikus, dramaturg.

Hetvenötféle szakkörrel vár a Generációk Háza

2017. szeptember 25. 12:30

A kosárfonás, színjátszás, szakrális körtánc, jóga és ékszerkészítés mellett hetvenféle csoport tevékenykedik a győri Generációk Házában. A művelődési ház tartalommal tele, viszont az Aradi vértanúk úti épületre ráfér a tatarozás.  

Ha én gazdag lennék

2017. szeptember 24. 15:28

Természtesen ez a dal is felcsendült szombaton este a győri Audi Arénában, ahol Alföldi Róbert rendezésében, Stohl András főszereplésével mutatták be a Hegedűs a háztetőn cím musical újragondolt grandiózus előadását.

Boldogasszony kiállítás a Múzeumházban

2017. szeptember 21. 17:28

Ősi hitünk Boldogasszonya, a magyarok Nagyasszonya, Babba Máriája, Mennyeknek Királynője, Tengernek Csillaga, Szent István királyunk felajánlása óta Patrónusa, Oltalmazója, Királynője, Úrnője nem más, mint Szűz Mária. Tiszteletére egy vándorkiállítás jött létre, amely több mint 10 éve járja az országot. A vándorkiállítás szeptember 24-ig a győri Múzeumházban ( Bécsi kapu tér 4. II. emelet) is megtekinthető.

Ma van a magyar dráma napja

2017. szeptember 21. 07:03

Ma van a magyar dráma napja, ebből az alkalomból a színházak országszerte és a határon túl is magyar szerzők műveivel, nyílt próbával, díjátadóval és rendhagyó programokkal várják a közönséget.  

Gyászol a Győri Balett

2017. szeptember 20. 12:20

Meghalt Horváth Erika balettművész, a Győri Balett alapító tagja. Halálhírét a Győri Balett közölte a Facebookon.

A design ma már egy gondolkodási mód

2017. október 06. 19:47

Nem mindennapi rendezvényen jártunk ma este, megnyílt az első győri design hét és győri design kiállítás a Dunakapu téri Delikát házban.

Nagy utazás Sarmaság Lászlóval

2017. október 05. 18:45

A 70 éves Sarmaság László festőművész, Nagy utazás címmel 30 képen mutatja be, hogyan látja ő világot.  A kiállítás teltházas közönség előtt, csütörtökön délutánt nyílt meg a győri Kisfaludy Károly Könyvtár kiállítóterében.

Digitális tananyag kisebbségi iskoláknak

2017. október 02. 16:28

Harminc oktatási intézményben tesztelik a nemzetiségi iskolák nulladik osztályainak szánt digitális tananyagot.

Három amerikai tudós kapja az orvosi Nobel-díjat

2017. október 02. 06:54

Október 2. és 9. között jelentik be, hogy kik kapják idén a Nobel-díjakat. Elsőként ma az orvosi-élettani kategóriában hirdettek nyertest Stockholmban.  

Az egyik legjobb magyar zenész lép fel a győri Fröccsnapokon - interjú

2017. szeptember 30. 11:23

A hétvégi győri Fröccsnapok remeknek ígérkezik, s nem csak azoknak, akik kedvelik a szőlő áldását. Zenei élményben is gazdag napok várnak ránk. Szombaton például a Szabó Leslie Band lép színpadra. A frontemberrel beszélgettünk.

Megnyílt a Schima Bandi kiállítás

2017. szeptember 29. 10:02

Két éven át készült az a kiállítás, amely a győriek által főleg híres cégérei, valamint köztéri- és egyházi alkotásai révén ismert és tisztelt Schima Bandi ötvösművésznek állít emléket. A tárlat telt ház előtt, csütörtökön nyílt meg a Magyar Ispitában.

Egy este a művészetért

2017. szeptember 28. 18:17

Kiállításon mutatják be azokat az alkotásokat, amelyeket győri művészek ajánlottak fel az Art Agora projekt számára.

Horrortúrával nyílnak meg idén a műtermek kapui

2017. szeptember 27. 16:10

Horrortúrával érkezik a 11. Nyitott Műtermek Délutánja október 21. és 22. között. A kétnapos esemény ideje alatt a közönség bepillanthat a kulisszák mögé. Az első napon a műteremházaké a főszerep, az érdeklődők ellátogathatnak többek között a LAOS, az Art Quarter Budapest, a Budapest Art Factory és az Eleven Blokk műteremházakba, másnap pedig tematikus sétákra várják a közönséget a szervezők.

Kodály magyar nyelvű emléktáblája Nagyszombatban

2017. szeptember 26. 19:07

A Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat testvérmegyéjének székhelyén, Nagyszombatban magyar nyelvű emléktáblát avatott szeptember 21-én.

Magyar árváknak üzent Ennio Morricone

2017. szeptember 26. 10:49

Személyesen a Maestrótól, Ennio Morriconétól kaptak üzenetet a Pestújhelyi Gyermekotthon lakói. A hat lelkes kis kórustag nagy rajongója a kétszeres Oscar-díjas művésznek, különösen a Sorstalansághoz írt filmzenéi állnak közel hozzájuk, amelyeket számtalanszor begyakoroltak már az intézmény falain belül is. Elhatározták, hogy budapesti koncertje előtt meglepik példaképüket.

Új himnusz született Szent Gellért ünnepére

2017. szeptember 24. 16:42

A Pannonhalmi Bencés Gimnáziumban szeptember 24-én emlékeznek meg Szent Gellért püspök vértanúhaláláról. Ebből az alkalomból új himnusz készült.

Alkotó idősek munkáiból nyílik kiállítás

2017. szeptember 22. 15:35

A Nyugdíjas Alkotók Kiállítása már nyolcadik alkalommal ad lehetőséget az idősek számára, hogy a nagyközönség elé tárják sokrétű, értékes tevékenységüket.

A győri kékfestők New Yorkot is meghódították

2017. szeptember 21. 10:41

Nagy megtiszteltetésként és örök emlékként értékelte Tóth Ildikó győri kékfestő, hogy műhelyüket meghívták New Yorkba, a Magyar Örökség Fesztiválra.

Porosenko kezében a kárpátaljai oktatás sorsa

2017. szeptember 20. 16:25

Az ukrán közjogi méltóságok váltig állítják: az új oktatási törvény hírhedt 7. cikkelye – mely ellehetetleníti a magyar nyelvű oktatást Ukrajnában – nem a kisebbségek ellen szól, csak az ukrán nyelvet hivatott védeni. A kárpátaljai magyarok képviselői ezt máshogy gondolják.

Elhunyt Hrotkó Géza

2017. szeptember 19. 19:49

Hrotkó Géza pápai prelátus, székesegyházi kanonok, főiskolai teológiai tanár életének 85., papságának 60. évében szeptember 15-én elhúnyt. Temetése szeptember 25-én a győri Kármelhegyi Boldogasszony-templomban 11 órai kezdettel bemutatott szentmise után lesz a győri Nagyboldogasszony-székesegyház kanonoki kriptájában.
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×