Kultúra

A győri székesegyház felszentelésére emlékeztek

2018. szeptember 17. 11:38

Pápai Lajos nyugalmazott győri püspök mutatott be ünnepi szentmisét a győri Nagyboldogasszony-székesegyház felszentelésének évfordulója alkalmából a Győri Egyházmegye papságával csütörtökön.

Együtt vagyunk az áramlás!

2018. szeptember 16. 15:51

November 9-ig kell leadni a pályázati anyagot, amellyel városunk megméreti magát az Európa Kulturális Fővárosa 2023 (EKF) cím második körében.

Kiosztották a XIV. Göcsej Filmszemle díjait

2018. szeptember 15. 19:57

Bujdosó Erika Ágnes Király utca szubjektív című filmje nyerte el a Szalay Annamária-filmdíjat szombaton Zalaegerszegen, a XIV. Göcsej Filmszemlén.

Az Apnoé szellemisége minden zenekari felállást körülölel

2018. szeptember 14. 10:24

Közel húsz éve működik az Apnoé együttes, amely jelentős tagcserén ment keresztül az elmúlt időszakban. A zenekar vezetője, Takács Gergely és Pintér István „Jumbow” a Győr+ Rádióban mesélt arról, hogy milyen célokkal és tervekkel kezdik, illetve folytatják tovább a munkát.

Törékeny ragyogás - könyvlapokon

2018. szeptember 14. 05:54

Derűt váltott ki, amikor Andorfi Rozália elmondta: arcmása felbukkanhat néhány templom freskóján, képzőművész nagybátyja, Döbrentey Gábor ugyanis esetenként róla mintázta képei szereplőit. Mégsem képmodellként mutatkozott be, hanem saját alkotásinak összefoglaló albumát ajánlotta az érdeklődők figyelmébe.

Borkai Zsolt polgármester Szenes Iván Közéleti Díjat kapott

2018. szeptember 13. 17:41

Nyolcadik alkalommal rendezték meg Szenes Iván tiszteletére az ingyenes emlékkoncertet szeptember 9-én, a budapesti Szenes Iván téren. Az est folyamán Szenes Iván Művészeti Díjakat is átadtak. A Szenes Iván Közéleti Díjat Győr város és Borkai Zsolt polgármester nevében Radnóti Ákos alpolgármester vette át.

Hoppá! Ennyi jogdíjat kapnak a zenészek!

2018. szeptember 13. 11:57

Mintegy 1,3 milliárd forint jogdíjat fizet ki a napokban hatvanezer magyar és külföldi zenész számára az Előadóművészi Jogvédő Iroda (EJI).

A Győri Balett is fellép az NKA-fesztiválon

2018. szeptember 12. 13:23

A Nemzeti Kulturális Alap (NKA) szerteágazó tevékenységét mutatja be 25 év, 25 nap, 25 esemény címmel az ország több városában az NKA alapításának 25. évfordulójára meghirdetett fesztivál szeptember 23. és október 17. között.

Aranyérmes pezsgők, borok és ételköltemények a Pódiumon

2018. szeptember 17. 09:32

A Széchenyi István Egyetem és a Kreinbacher Birtok együttműködésének legújabb fejezete egy többrétegű kulináris élményt adó borvacsorában testesült meg a hétvégén Győrben, a Pódium Étteremben. Az egyetem oktatószállodájának kiváló konyháját házasították a birtok aranyérmes pezsgőivel, boraival, és ebből a különleges cuveéből született igényes alkotásokat szolgálták fel a szépen terített asztalokon.

Országos népmese-konferencia Budapesten

2018. szeptember 16. 15:03

Országos népmese-konferenciát rendeznek Benedek Elek születésnapja, a népmese napja alkalmából szeptember 28-án és 29-én Budapesten – mondta Kovács Marianna mesemondó, a Meseszó Magyar Mesemondó és Szövegfolklór Egyesület elnöke az M1 aktuális csatornán vasárnap.

Jövő héttől forog Szabó István új filmje

2018. szeptember 14. 14:24

Jövő héten kezdődik Szabó István Zárójelentés című új filmjének a forgatása Klaus Maria Brandauer, Eperjes Károly és Kerekes Éva főszereplésével.

Művészet nélkül nincs élet

2018. szeptember 14. 09:02

Az Art Agora Projekt Művészek és mecénások találkozások című kiállítását prof. dr. Rechnitzer János egyetemi tanár, műgyűjtő, művészeti fővédnök nyitotta meg csütörtökön a megyei Kereskedelmi és Iparkamara aulájában.  

A dalaink váljanak közkinccsé! – Hangraforgó 15

2018. szeptember 13. 19:33

A Hangraforgó együttes szeptember 14-én jubileumi koncertet ad a József Attila Művelődési házban. A 15 éves évfordulóról, az eddig megtett útról és a műfajról kérdeztük az együttes két tagját, F. Sipos Beát és Faggyas Lászlót.

Nádorváros Győr úri negyede

2018. szeptember 13. 12:25

Győrben az úri negyed kifejezés a 19. század végén a 20. század elején alakult ki, amikor a Baross híd átadásával összeköttetésbe került a Belváros Nádorvárossal, elkészült a Frigyes-laktanya és megkezdődött a városrész kiépítése.

Diák Oscar-díjat nyert az Ostrom

2018. szeptember 13. 07:35

Huszonhét év után újra magyar diplomafilm nyert Diák Oscar-díjat (Student Academy Award), Kovács István Ostrom című munkájával bekerült a Diák Oscar három díjazottja közé - közölte a Magyar Nemzeti Filmalap az MTI-vel szerdán. Az Ostrom a Filmalap támogatásával készült.  

Legyél te is mecénás!

2018. szeptember 12. 13:15

Nemes kezdeményezés indult Győrben az elmúlt évben: a Rotary Art Agora Művészek és mecénások program. A sikeres első rendezvényt követően idén folytatódik a projekt, melynek továbbra is az a célja, hogy a városhoz kötődő művészek és alkotásaik nagyobb publicitást, egyben elismertséget kapjanak.
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×