Kultúra

Johnny Cash emléke elevenedik meg - interjú

2018. március 22. 15:23

Az aranylemez után idén tavasszal jelenik meg a nyolcéves Nyughatatlan zenekar negyedik nagylemeze. Pénteken történetük során először adnak Győrben koncertet, ennek apropóján is kérdeztük Kovács Kornélt, a zenekar vezetőjét.

Hamarosan kaphatók jegyek a POSZT-ra

2018. március 19. 12:52

Tizennégy előadás, köztük négy budapesti, öt vidéki és öt határon túli produkció szerepel az idei Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) hétfőn nyilvánosságra hozott versenyprogramjában. A kaukázusi krétakört három színház előadásában is láthatja a közönség.

Amerikai katonák érkeznek Győrbe ma este

2018. március 17. 13:40

Nyugi, csak zenélni, s egy hatalmas rockabilly koncertet nyomni. Kicsit visszahozzák az 1950-es éveket és Elvis Presley emlékét, amely még most is él. Az Ed Philips and The Memphis Patrol ma este Győrben ad koncertet, sugároz életérzést és hirdeti a rockabillyt!

A kultúra és a hit összeköt - FOTÓK

2018. március 16. 19:49

Győr kulturális és szakrális programkínálatában idén is helyet kapott az Ír-Magyar Napok, mely pénteken a Győri Nagyboldogasszony-székesegyházban vette kezdetét.

Március tűz-virága

2018. március 15. 07:33

„Nincs más március - csak Petőfiénincs más virág, csak a Kokárda!”  

Szabó Kimmel Tamás: „A lázadás bennem is megvan”

2018. március 13. 16:30

Jimmy Porter, a fiatal jazz trombitás cukorkás bódéjából biztosítja a megélhetést magának és feleségének Allisonnak, miközben képtelen elfogadni a sorsául jutó középosztálybeli már-már unalmas életet. A túlzó elvárások, a kitörési lehetőség hiánya, de legfőképpen a főszereplőben lappangó düh hatja át a házaspár mindennapjait. Portálunknak – a kedd esti premier előtt – Jimmy karakterét megformáló Szabó Kimmel Tamás adott interjút.

Átadták a Magyar Filmdíjakat

2018. március 12. 08:51

Vasárnap este rendezték meg a Vígszínházban a 3. Magyar Filmdíj gálát, amelyen 23, köztük a legjobb játékfilm-, tévéfilm-, dokumentumfilm-, kisjátékfilm- és animációs film kategóriában hirdettek győztest.  

Szász János új filmjét díjazták a kritikusok

2018. március 06. 14:55

Szász János A hentes, a kurva és a félszemű című filmje nyerte a Fantasporto nemzetközi filmfesztivál kritikusi zsűrijének a díját - közölte a Magyar Nemzeti Filmalap kedden az MTI-vel.

Mutatjuk Győrben hol fizethetsz verssel a kávéért!

2018. március 20. 12:41

A költészet világnapja előtt tisztelegve március 21-én egész nap fizetőeszközzé válik a vers számos hazai, így győri vendéglátóhelyen is. Megmutatjuk Győrben hol kaptok kávét rímekért cserében!

Új pályázatok fiatal íróknak és színházi szakembereknek

2018. március 18. 18:24

Újabb pályázatokat hirdetett meg fiatal íróknak és színházi szakembereknek a Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft. (KMTG) és az Előretolt Helyőrség Íróakadémia - ismertette vasárnap az MTI-hez eljuttatott közleményében a két szervezet.

Önmagunkra ismerünk a színészlegendák tekintetében

2018. március 17. 11:01

Táncos akart lenni, de belátta, hogy izomzata túl kemény hozzá. A táncművészet azonban fotósként is fontos része lett életének. Extázis című táncos képe például minden létező díjat elnyert. Alkotója azt reméli, talán majd valaki szobrot is készít róla, mint ahogy az ügynöki táskájának súlyát nagybetegen próbálgató Tímár József színművészről, akiről egyik legismertebb fotóját készítette. A Kossuth-díjas Keleti Éva Áramlatok című kiállítása a tavaszi fesztivál keretében, március 19-én nyílik a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Térben.

Szabadon nézhető filmekkel is ünnepelhetünk

2018. március 15. 12:27

A Filmarchívum több 1848-as témájú filmet tett szabadon hozzáférhetővé.

Papírra vetett érzések

2018. március 14. 09:33

Egy országos viszonylatban is rangos novellapályázaton indult és nyert a Győri Nemzeti Színház segédmunkása. Csapucha Rudolf műve közel 400 nevezett alkotás közül érdemelte ki a legjobbnak járó díjat.

Gyurmánczi Diána Harangozó-díjas - interjú!

2018. március 13. 14:11

A Győri Balett tehetséges magántáncosa kedden vehette át az elismerést, az állami művészeti és miniszteri szakmai díjak átadásán.

Egyedi látásmód, angyali jelenetek – megnyílt Babos Ágnes kiállítása - FOTÓK!

2018. március 09. 14:18

Hatalmas érdeklődés mellett, egykori és jelenlegi tanítványai, valamint tisztelői társaságában nyílt meg március 8-án Babos Ágnes festőművész önálló kiállítása az Esterházy-palotában. Az „Angyali szívemmel szeretlek” című tárlaton a Győrben élő képzőművész rajz és festészeti technikákkal készített művei láthatók, pályakezdésétől kezdődően egészen az utóbbi hónapokban készült alkotásokig.

IX. Országos Maros Gábor Ütőhangszeres Verseny

2018. március 05. 15:33

Maros Gábor, a győri Liszt Ferenc Zeneiskola tanára 1994-ben indította útjára az Országos Ütőhangszeres Szóló- és Duó Versenyt. A megmérettetés 2006 óta viseli a tehetséggondozó program létrehívójának nevét.
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×