Kultúra

Hétvégére ajánljuk!

2018. január 25. 11:58

Még tart magyar kultúra hete programsorozat, de számos más esemény is várja a kultúra iránt érdeklődőket Győrben. Koncertet ad a Ladánybene 27, lesz retro számítógépes kiállítás és játszóház, tárlatmegnyitók, farsangi- és gyermekprogramok színesítik a hétvége programkínálatát.

Átadták a KÓTA díjait

2018. január 23. 16:54

Átadták a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége (KÓTA) díjait a magyar kultúra napja alkalmából a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnáziumban.

Oscar-díjas magyarok és jelöltek

2018. január 23. 15:06

Oscar-díjra jelölték Enyedi Ildikó Testről és lélekről című alkotását a legjobb idegen nyelvű filmek kategóriájában kedden. Az MTVA Sajtóadatbankjának összeállítása a magyar és magyar származású Oscar-díjasokról és jelöltekről:

Kultúra és kalács illat a Pajtában

2018. január 23. 12:16

A Magyar Kultúra Napján az apróságoknak adott koncertet az Aranykapu Zenekar. A csapat hitvallása megegyezik az eseménynek helyet biztosító Pedró Pékség tulajdonosának elképzeléseivel, miszerint már egészen kicsi korban tenni kell azért, hogy a gyerekek kapcsolatba kerülhessenek a kultúrával, a művészetekkel.

Hiánypótló alkotás a bencésekről szóló tanulmánykötet

2018. január 23. 11:17

Hiánypótló alkotás a Bencések Magyarországon a pártállami diktatúra idején című tanulmánykötet - mondta el Balogh Margit történész, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) főmunkatársa az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

Balázs Péter kapta az idei Bessenyei-díjat

2018. január 21. 18:08

Balázs Péter színész-rendező kapta idén a hódmezővásárhelyi önkormányzat alapította Bessenyei Ferenc Művészeti Díjat.

Erdő Péter a Margitszigeten tart szentmisét Szent Margit tiszteletére

2018. január 21. 08:40

Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek ünnepi szentmisét mutat be Árpád-házi Szent Margit emléknapjához kapcsolódóan ma délelőtt a margitszigeti domonkos kolostor romjainál - közölte Tóth János Csaba, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye sajtóreferense az MTI-vel.

Idén rövid a farsangi időszak

2018. január 20. 11:37

Az idén rövid lesz a farsangi időszak - mondta Tátrai Zsuzsanna néprajzkutató szombaton az M1 aktuális csatornán.

Győri díjazott a Magyar Kultúra Napján

2018. január 24. 12:08

A Zeneakadémián hétfőn tartott Magyar Kultúra Napi eseményen Balog Zoltán és Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár átadta a Csokonai Vitéz Mihály-díjat, a Közművelődési Minőség Díjat, valamint a Minősített Közművelődési Intézmény címet.

Kalárisok és nyaksik - A gyöngy türelemre tanít

2018. január 23. 16:04

Kiss Ágota gyöngyékszer készítő munkáival az Európai Ifjúsági Olimpia Fesztivál idején találkozhatott a nagyközönség. A gyermekkarkötőktől kezdve a legnemesebb anyagokból, kézzel festett selyemre, gyöngyhímzéssel készített alkotásokig minden termék keresett volt a külföldi és a hazai sportolók, szurkolók körében is.

Oscar-díjra jelölték Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmjét

2018. január 23. 14:49

Oscar-díjra jelölte a Testről és lélekről című magyar filmet a legjobb idegen nyelvű alkotások között az amerikai filmakadémia, amely kedden Los Angelesben jelentette be a legrangosabb hollywoodi elismerés végső esélyeseit.

Csaba királyfi története Győrben

2018. január 23. 11:40

Lezsák Sándor író-költő, az Országgyűlés alelnöke hétfőn Győrben mutatta be a közelmúltban megjelent Atilla fia, Csaba királyfi című, romantikus népszínmű műfajmegjelöléssel született könyvét.

Az ökumenikus imahét győri programjai

2018. január 22. 11:16

Idén is egy héten keresztül találkozhatnak a történelmi egyházak lelkészei és hívei az országos kezdeményezés keretében, az ökumenikus imahét imaalkalmain, ahol felekezeti hovatartozástól függetlenül közösen tekinthetnek egy irányba, a krisztusi szeretet felé.IAz ökumenikus imahetet január 21-28. között rendezik meg országszerte.

Szörényi Levente kapta a Kölcsey-emlékplakettet 2018-ban

2018. január 21. 13:13

Szörényi Levente Kossuth-, és Erkel Ferenc-díjas zeneszerző, gitáros, énekes és szövegíró kapta idén a Kölcsey-emlékplakettet, a rangos irodalmi-művészeti elismerést a magyar kultúra napjának alkalmából adták át a szatmárcsekei református templomban vasárnap.

Elhunyt Paul Bocuse, a francia konyhaművészet megújítója

2018. január 20. 14:27

Elhunyt 91 éves korában Paul Bocuse, a francia konyhaművészet megújítója. Évek óta Parkinson-kórban szenvedett. A lyoni séf halálhírét Gérard Collomb belügyminiszter, Lyon korábbi polgármestere jelentette be a helyi francia sajtónak szombaton.  

2019-ben a Győri Egyházmegyében nem lesz bérmálás

2018. január 19. 17:54

Veres András győri megyéspüspök változásokat vezet be a Győri Egyházmegyében a bérmálás szentsége kiszolgáltatásának gyakorlatában.
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×