Kultúra

Szűz Mária ünnepe van ma

2018. szeptember 12. 11:20

Szeptember 12-én a magyar és a német nyelvterületen a Boldogságos Szűz Mária neve napját tartjuk. Az ünnepet Boldog XI. Ince pápa rendelte el annak emlékére, hogy 1683-ban a keresztény seregek megfutamították a Bécset ostromló török hadsereget.

A Napszállta a hivatalos magyar nevezés az idei Oscarra

2018. szeptember 11. 10:15

A Napszálltát, Nemes Jeles László filmjét nevezi Magyarország a legjobb idegen nyelvű Oscar-díjért - közölte a Magyar Nemzeti Filmalap kedden.  

Agatha Christie Fesztivál lesz hazánkban

2018. szeptember 09. 14:37

Kulturális, ismeretterjesztő, kreatív és gasztronómiai élményekkel is várják a krimiirodalom kedvelőit az első Agatha Christie Fesztivál szervezői szeptember 15-én és 16-án, Budapesten, a MOM Kulturális Központban.

Kultúra varázs az EKF jegyében - FOTÓK!

2018. szeptember 08. 13:46

Kellemes szombatot tölthetnek el azok családjaikkal, akik kilátogatnak a Széchenyi térre. Szeptember 8-án ugyanis EKF Napra várták a kicsiket és a nagyobbakat, különböző zenei formációk, kórusok és Győr kulturális intézményei. Nézzük mi is történt.

Régi helyen az új évad - klasszikusok a 40 éves színházban

2018. szeptember 06. 21:03

Évadnyitó társulati ülését tartotta csütörtökön a Győri Nemzeti Színház, ahol a társulat új tagjait is bemutatta Forgács Péter igazgató. A nyári időszakban sem pihentek a színészek, számos előadást tartottak vidéken és a fővárosban, díjakat is hoztak a színházi fesztiválokról. A 2018-2019-es évad különlegesnek ígérkezik, 40 éve költöztek jelenlegi helyükre, és jubileumi műsortervvel ünneplik a négy évtizedet.

Három mese a költőtől

2018. szeptember 05. 19:15

Tarsoly Beke Tamás győri költő születésnapi felkérésre írt egy mesét, amelyet másik kettő követett. A sikerre való tekintettel úgy gondolta, Három mese címmel könyv formájában is elérhetővé teszi a nagyközönség számára, ma pedig már országszerte kapható a könyvesboltokban.

Magyar pavilon nyílik a London Design Biennalén

2018. szeptember 05. 09:01

A digitális kultúra és az emberi érzelmek közötti kapcsolatot mutatja be a Kiss in Budapest elnevezésű pavilon a London Design Biennalén, amelyen Magyarországot először képviseli a Magyar Divat és Design Ügynökség.  

Ózzal és Mekk Elekkel is várják a gyerekeket a győri Vaskakasban

2018. szeptember 03. 14:59

Már próbálnak a Vaskakas Bábszínházban, és a társulat készül a szombati EKF-napra is: hétfőn hivatalosan is elkezdődött az intézmény 28. évada. Számos új bemutatóval, valamint régebbi darabokkal is várják a közönséget.

Győri Nép-és Világzenei Fesztivál lesz a hétvégén

2018. szeptember 11. 11:44

Népi játszóházakkal, kézműves vásárral, fotókiállítással gyermekprogramokkal, néptánccal, nép-, illetve világzenei koncertekkel várja az érdeklődőket az első alkalommal életre hívott Győri Nép-és Világzenei Fesztivál szeptember 14-16 között a Dunakapu téren. A fellépők között szerepel a Szabó Balázs Bandája, a Parno Graszt, a Cimbaliband, az Auervoir. és a Góbé zenekar.  

A franciás kék romantika és népszerű főszereplője

2018. szeptember 09. 19:05

Azzal a filmmel érkezett Győrbe Jean-Marc Barr színművész, amely a világhírt meghozta számára: A nagy kékséggel.

Újabb díjat zsebelt be a Testről és lélekről

2018. szeptember 08. 16:43

Enyedi Ildikó Testről és lélekről című alkotása nyerte el a fődíjat a II. Hét Domb Filmfesztiválon, amelynek záróeseményét szombaton tartották Komlón.

Esti órán Barabás Lászlóval

2018. szeptember 07. 10:21

Barabás László festőművész, nyugalmazott főiskolai docens alkotásaiból nyílik kiállítás a Széchenyi István Egyetem Cziráki Lajos kiállítóterében. A festményeket Borbély Károly, Barabás László tanítványa, alkotótársa rendezte tárlattá, és ő is nyitja meg péntek délután 5 órakor. A kiállítás az intézmény nyitvatartási rendjéhez igazodva naponta 8-19 óra között látogatható.

Új albummal jelentkezik Nyári Károly

2018. szeptember 06. 19:51

Ráadásul hamarosan az exkluzív lemezbemutató koncertet is megtartják, ahol Nyári Károly mindent elsöprő zenei élményt ígér a közönségnek!    

Ne otthon tévézz! Mozizz Győrben!

2018. szeptember 05. 14:53

Bár az időjárás az elmúlt napokban nem túl kegyes, a falakon belül nagy a sürgés-forgás, mind a Rómer Házban, mind pedig a Szent László Látogatóközpontban. A Széchenyi tér mellett ugyanis ezekben az intézményekben mozizhatnak a mozgókép szerelmesei az előttünk álló hétvégén. Nézzünk be együtt az I. Győri Filmnapok kulisszái mögé!

Művészeti díjat kapott A vád tanúja

2018. szeptember 04. 07:25

Szeptember 3-án, hétfőn átadták a Városmajori Színházi Szemle díjait. A Győri Nemzeti Színház művészei is rangos elismerésben részesültek.

Napszállta a londoni filmfesztiválon

2018. augusztus 30. 21:00

Az Oscar-díjas Saul fia rendezője, Nemes Jeles László Napszállta (Sunset) című második nagyjátékfilmje Velencét és Torontót követően a 62. Londoni Filmfesztivál versenyprogramjába is meghívást kapott.
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×