Csütörtökön hozzák nyilvánosságra a felsőoktatási ponthatárokat

ma, 06:48

Várhatóan csütörtök este 20 órától hozzák nyilvánosságra a szeptemberben induló felsőoktatási képzések ponthatárait, amelyek a hivatalos kihirdetést követően leghamarabb a www.felvi.hu oldalon lesznek elérhetőek.

A Győrbe is pályázó Eperjes elhagyja a Nemzetit

2014. július 22. 15:23

Közös megegyezéssel távozik a Nemzeti Színház vezérigazgató-helyettesi pozíciójából Eperjes Károly augusztus 31-i hatállyal - közölte a teátrum kedden az MTI-vel. A színművész a magyarteatrum.hu portálnak arról beszélt, hogy már fél éve érlelődött benne a döntés, lelkiismeretileg ugyanis a Nemzeti Színház több előadásával nem értett egyet.

Swinget, jazzt és rock’n’rollt is kínálnak a fröccs mellé

2014. július 18. 15:04

A fröccs és legendák hétvégéje lesz a mostani, és a X. Győri Rotary Fröccsnapokon számos együttes is fellép. A Group’n’Swing például harmadszorra, s Voice-ból is ismert énekesük, Gájer Bálint is otthonosan mozog már Győrben, évekig játszott ugyanis a Hellokids zenekarral. A Váczi Eszter Quartet belső tengerén is evezhetünk egy jó fröccs mellett, s újra ellátogat a Széchenyi térre a Hot Jazz Band is, akik az egész családot várják vidám jazzmuzsikájukkal. A fesztiválon fellép a győri Apnoé zenekar is, melynek gitárosa, Takács Gergely elárulta, a rock’n’roll életérzést hozzák el népi elemekkel vegyítve, különlegesen izgalmas előadásmóddal.

A hétvégén rendezik a Győri legendák napját és a fröccsünnepet

2014. július 16. 07:54

Ezen a hétvégén rendezik a kisalföldi megyeszékhelyen a Győri Legendák Napját és a hagyományos fröccsfesztivált; előbbin olyan közismert történetek, mint a török hadakat rikoltásával elűző vaskakas vagy az itt kivégzett lőcsei fehér asszony története mellett újabb mítoszok is helyet kapnak a szervezők ígérete szerint.

Az Anna-bált július 26-án rendezik meg Balatonfüreden

2014. július 15. 07:49

Július 26-án rendezik meg Balatonfüreden az Anna-bált, amelyen a hagyományoknak megfelelően a közönség szavazza meg a legszebb 15 lányt, akik közül a zsűri választja ki a bált szépét és az udvarhölgyeket.

Festival 4 You a komáromi Monostori Erődben

2014. július 12. 09:22

A hazai élvonal számos képviselője fellép a Festival 4 You könnyűzenei fesztiválon július 18-án és 19-én a komáromi Monostori Erődben. A második, szombati nap különlegessége a több mint 12 órás hiphop maraton lesz.

Munkácsy-trilógia - Baán László: irreális árat senki nem kényszeríthet az államra

2014. július 11. 18:24

Irreális árat senki nem kényszeríthet a magyar államra a Munkácsy-trilógia két darabja, a Pákh Imre műgyűjtő tulajdonában lévő Golgota és a kanadai Hamilton Művészeti Galériánál lévő Krisztus Pilátus előtt című művek esetében - közölte Baán László, a Szépművészeti Múzeum főigazgatója pénteken az MTI-vel.

Cannes-ban is aratott a magyar rosé

2014. július 10. 13:05

A neszmélyi Szöllősi Mihály kitűnő nedűje egymás után gyűjti be a sikereket.

Művészkorzóval zárul a Soproni Ünnepi Hetek

2014. július 09. 10:20

Művészkorzót rendeznek szombaton a soproni Várfalsétányon, ahol a bohém forgataggal zárul a Soproni Ünnepi Hetek programsorozata.

Megújulva is állandó érték a Kaláka

2014. július 07. 17:11

Az együttes gyermekdalai ma is népszerűek: a régiek időtállóak, az újak örökzöldnek ígérkeznek. Lehet éppen ez a titka a 45 éves zenekarnak?

Kortárs művészek SOPRON VOLT installációt készítettek

2014. július 05. 17:19

Kortárs képzőművészek SOPON VOLT installációt készítettek, amelyet átadtak a soproni városvezetésnek.

Magyarország cukormentes tortája: megvannak a döntősök

2014. július 03. 08:43

Egy bazsalikomos csipkebogyós, egy döbleces (sütőtökös) almás és egy Csokis kaland névre keresztelt torta került be a Magyarország cukormentes tortája verseny döntőjébe - közölte a szervező Egy Csepp Figyelem Alapítvány szerdán az MTI-vel.

Mesés lesz a pannonhalmi majorság

2014. július 02. 11:08

A főapátság korábbi, mezőgazdasági épülete új funkciókkal születik újjá.

Megújult a nagycenki Széchenyi-kastély kiállítása és parkja

2014. június 30. 17:06

Mintegy 150 millió forintból fejlesztették és felújították a nagycenki Széchenyi-kastély kiállítását és parkját, amellyel az intézmény visszakapta emlékmúzeumi statuszát - mondta a Magyar Nemzeti Múzeum fenntartásában működő Széchenyi István Emlékmúzeum megbízott vezetője.

Győri Balett: nehéz, de sikeres évad

2014. június 26. 16:19

Megtartotta évadzáró ülését a Győri Balett, bár a társulat még két hétig folytatja a kemény munkát, s csak ezután jöhet a pihenés.

Derék katona AZ Erődben!

2014. július 22. 17:11

Láthattad már moziban, tv-ben, színházban és megrajzolva, most megnézheted a komáromi Monostori Erőd korhű falai között is! Több időpontban elevenedik meg Svejk, a derék katona története a MonoStory Erődszínházi Társulat stílusában.

Ma este rendezik a Miss World magyarországi döntőjét

2014. július 20. 12:45

Ma este rendezik meg a Miss World szépségverseny magyarországi döntőjét, amelyet az M1 és a Duna World élő adásban közvetít. A versenyben az elő- és középdöntőben legszebbnek talált 16 lány közül választják ki azt az egyet, aki képviselheti Magyarországot a megmérettetés londoni világdöntőjén októberben.

Mindig új arcát mutatja az Üveggaléria

2014. július 16. 18:20

Pannonhalma szívében varázslatos helyen, állandó és ideiglenes kiállításokkal kecsegtet egy üvegművész család kincseket rejtő birodalma.

Húszezer látogató a Soproni Ünnepi Heteken

2014. július 15. 11:57

Közel húszezer látogatója volt a Soproni Ünnepi Hetek rendezvényeinek; a legtöbben idén is a szabadtéri programokra érkeztek, közölték az MTI-vel a szervezők.

Mezei Gábor műveiből nyílik kiállítás Győrben

2014. július 14. 07:20

A hatvanas évek óta Makovecz Imre munkáinak belsőépítészeként is ismert Mezei Gábor munkáiból nyílik szeptember közepéig megtekinthető kiállítás Győrben, a Rómer Flóris Városi Művészeti és Történeti Múzeumban.

Beach Club: vízparti fesztivál Siófokon augusztus 20-ig

2014. július 12. 08:35

Az ország legnagyobb fehér homokos vízparti szórakozóhelye nyit július 18-án pénteken: a siófoki Borsodi Beach Club számos programmal egészen augusztus 20-ig várja látogatóit hétvégente.

Séta a levendulaillat ölelésében

2014. július 10. 13:46

Levendulavirágzás idején még különlegesebbé válik „Pannónia Szent Hegye”, néhány pillanat szabadságot kínál a hétköznapi rohanásban. Mi is ellátogatottunk a Pannonhalmi Bencés Főapátság gyógynövénykertjébe, cikkünkben a hangulatról, s a különböző gyógynövények felhasználásából adunk ízelítőt.

Ma nyílik Pannonhalmán az Apátsági Major Látogatóközpont

2014. július 10. 06:28

Ma nyílik meg Pannonhalmán az Apátsági Major Látogatóközpont; 1,4 milliárd forintból újult meg tavaly november óta az addig üresen álló és omladozó majorsági épület.

Szombathely bombázásának állít emléket egy készülő kiállítás

2014. július 08. 15:44

Jövő tavasszal nyílhat meg a szombathelyi székesegyházban az a kiállítás, amely a második világháború végén, 1945 március 4-én történt bombázásnak állít emléket.

Csíkos fák és Csík Zenekar

2014. július 07. 12:47

A 7. Győrkőcfesztiválon a pöttyök mellett a csíkok és neves előadók kapták a főszerepet.

Több tízezren buliztak a VOLT Fesztivál első két napján

2014. július 04. 07:25

Több tízezren buliztak a VOLT Fesztivál első két napján; a koncertek mellett fiataloknak szóló programokkal is készültek a szervezők.

Új helyszínek és minden eddiginél több program az idei Savaria Történelmi Karneválon

2014. július 03. 07:40

Huszonkét karneváli helyszínen minden eddiginél több, mintegy kétszáz programot kínál augusztus 21. és 24. között a Savaria Történelmi Karnevál Szombathelyen - közölték a szervezők szerdai programismertető sajtótájékoztatójukon.

Megfejtették a hamelni patkányfogó legenda rejtélyét

2014. június 30. 18:26

Megfejtették a világszerte ismert legenda rejtélyét cseh kutatók - írta a Mladá Fronta Dnes című cseh napilap hétfőn.

VOLT Fesztivál - Kedden indul az idei rendezvény

2014. június 28. 09:30

Mások mellett az Arctic Monkeys, a Thirty Seconds To Mars, a Morcheeba, a Volbeat, a Hurts, a 25. születésnapját nagykoncerttel ünneplő Tankcsapda, valamint a Nagy-Szín-Pad tehetségmutató döntősei lépnek fel a kedden kezdődő, és idén már ötnapos VOLT Fesztiválon Sopronban.

Elkezdődött a fertődi Esterházy-kastélypark helyreállítása

2014. június 25. 13:06

A Esterházy-kastélypark legnagyobb kiterjedésű részének, az úgynevezett Lés-erdőnek a helyreállításával kezdődött meg a kertrekonstrukció Fertődön. A 250 millió forintos fejlesztés révén tovább erősödik a térség kulturális-turisztikai vonzereje - mondta el L. Simon László, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára sajtótájékozatón szerdán Fertődön.
1 2 3 4 5