Sikeres a győri matrjoska baba Szentpéterváron

ma, 12:00

Szentpéterváron, a Szmolnij székesegyházban öt nap alatt, több mint kétezren nézték meg a győri matrjoska babát.

Elhunyt Kóti Árpád, a nemzet színésze

2015. április 26. 13:34

Életének 81. évében vasárnap hajnalban elhunyt Kóti Árpád, a nemzet színésze, Kossuth- és Jászai Mari-díjas művész.

Újabb tizennégy ismeretterjesztő film elkészítését támogatja a médiatanács

2015. április 24. 18:48

Tizennégy ismeretterjesztő film nyert mintegy 105 millió forint támogatást a Kollányi Ágoston-pályázat idei első fordulójában, de a júniusban megrendezendő Savaria Filmszemle és Workshop támogatásáról is döntött a médiatanács - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság.

Vérbő komédiát mutat be a színház

2015. április 24. 15:35

A forró Nápolyba invitálja a közönséget a Győri Nemzeti Színház, szombaton ugyanis a Kaviár és lencse című vígjátékot mutatja be a társulat.

A Doberdótól a Dolomitokig

2015. április 23. 17:19

Megjelent Bedécs Gyula legújabb útikönyve, melyet az első világháború magyar emlékeit keresői számára készített. A kiadvány bemutatója csütörtökön délután, a Nyugat-Magyarországi Egyetem Apáczai karán volt.

Könyvfesztivál kiállításokkal

2015. április 23. 12:13

A könyvillusztrációk és művészkönyvek mellett a magyar könyvkultúra 220 éves történetét, valamint az erdélyi könyvkiadás jelentős korszakait bemutató kiállítások várják az érdeklődőket a csütörtökön kezdődő XXII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon.

Átadták az idei Artisjus-díjakat

2015. április 21. 20:41

A könnyűzenei kategóriákban a Solaris együttes, Bencsik-Kovács Zoltán, Szűcs Krisztián, Hobo (Földes László), Sebestyén Áron, a komolyzenei területről Sári József, Tallér Zsófia, Bella Máté, a magyarnóta-szerzők közül pedig László Mária kapta meg az Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület díját.

Brüsszelben is díjat nyert a Liza, a rókatündér

2015. április 20. 13:16

A Liza, a rókatündér nyerte Európa vezető nemzetközi zsánerfilm fesztiválján a 7. Pálya szekció fődíját, valamint a Pegazus Közönségdíjat is - olvasható a Magyar Filmunió MTI-hez eljuttatott hétfői közleményében.

Újabb díjat kapott A berni követ

2015. április 20. 08:26

Újabb díjat kapott A berni követ című magyar film, ezúttal a Tiburon Nemzetközi Filmfesztivál zsűrije ítélte oda a rendezőnek, Szász Attilának a Federico Fellini-díjat, amely a legjobb nem amerikai elsőfilmesnek jár - közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA). Szombaton a moszkvai Detektívfilm Fesztiválon kapott első díjat az alkotás a játékfilm kategóriában.  

Utcatárlat a Király utcában

2015. április 18. 16:48

Művészek, festőművészek és szobrászok érkeztek az ország minden szegletéből a szombati Utcatárlatra.

Ma van a városligeti Cirkuszparádé

2015. április 18. 09:23

Artisták, mazsorettek és szambatáncosok vonulnak fel az idei városligeti cirkuszparádén, amelyet szombaton, a cirkuszok világnapján rendeznek meg a fővárosban.

Buli a Rómerben? – Kiállítás, mozi, koncertek egy térben

2015. április 17. 17:32

Egyre gyakrabban hangzik el ez a mondat – és nem csak a fiatalok szájából, hiszen hosszú idő után végre újra pezseg az élet a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum Nefelejcs közi épületében.

Oszkár-gála a Menház Színpadon

2015. április 17. 14:44

Gáti Oszkár 40 évig játszott a színpadon, 17 évig Győrben. 7 éve, 60 évesen hagyott fel a színészettel, a teátrumi élet morális válsága okán. Akkori ígéretét, miszerint végleg búcsúzik a színjátszástól, azóta is tartja, azonban a közelmúltban bejelentette, a felújított, egykori izraelita menházba Kossuth-díjas művészek sorát hívta el. Az évek óta temetőgondnokként dolgozó egykori színművész és szinkron-legenda többek között Kulka János, Mácsai Pál, Jordán Tamás, Udvaros Dorottya, illetve Stohl András és Szabó Győző egy- és kétszemélyes produkcióit hozza el a győri közönségnek május 7-től 31-ig az Öt Templom Fesztivál keretében.

Erdélyi Károly győri festőművész kiállítása Gyulán

2015. április 16. 19:24

A tánc világnapja alkalmából a győri Erdélyi Károlynak nyílt kiállítása Gyulán, az Erkel Ferenc Művelődési Központban.

Győrben lép fel Nishat Khan és a Szent Efrém Férfikar

2015. április 13. 14:57

Az örök-egy vonzásában, angyali találkozások címmel keresztény muszlim zenei dialógusra hívja az érdeklődőket Nishat Khan, a világhírű szitárművész és a Szent Efrém Férfikar. A különleges koncert vasárnap 19:30 órakor kezdődik a Bazilikában a Filharmónia Magyarország szervezésében.

A Magvető az Év kiadója

2015. április 26. 17:04

A Magvetőt választották idén az Év kiadójának a könyvszakmai képviselői, az Év vidéki könyvesboltja a vecsési Market Central Líra Könyváruház lett, míg az Év fővárosi könyvesboltjának járó díjat a Rákóczi úti Fókusz Könyváruház vehette át a 22. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál zárónapján vasárnap.

RómerKvelle fesztivál

2015. április 25. 17:15

A május elsejét a legtöbben pihenéssel, programokkal, barátokkal töltik, nem ritkák ilyentájt a falunapok, a szabadtéri vurstlik. A Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum és a RómerKvelle-produkció is gondolt egy nagyot, és rendhagyó módon ingyenes belvárosi koncertekkel várják a majálist.

Schlanger András, a nyíregyházi színház új igazgatója

2015. április 24. 18:36

Schlanger András művészeti vezető, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház július 1-től kinevezett ügyvezető igazgatója.

Öt Templom Fesztivál a világ leghosszabb utcáján

2015. április 24. 15:22

„Melyik a világ leghosszabb utcája? Hát a győri Kossuth utca, hiszen hétezer év zsidó-keresztény kultúrtörténetén ível át, zenei világokon vágtat keresztül” - idézték Lackfi János író, költőt az Öt Templom Fesztivál szervezői, akik sajtótájékoztatón számoltak be a május 7-11-ig tartó programokról pénteken.

Csodálatos évad, csodálatos ifjúság

2015. április 23. 14:55

A következő évad műsorát ismertette a Győri Nemzeti Színház és a Győri Balett társulata.

Katonaládákba rejtett fájdalom

2015. április 23. 10:45

I. világháborús vándorkiállítást állított össze a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum. A tárlat elsőként az egyetemen kapott helyet.

Képek egy eltűnt világból

2015. április 21. 16:47

Sorra érkeznek a festmények Győrbe, az Eszterházy-palotába, ahol minden idők legnagyobb Batthyány Gyula életmű kiállítását rendezik meg.

25 éves a Mediawave!

2015. április 20. 09:42

Negyedszázados fennállását ünnepli idén a Mediawave: hazai és nemzetközi filmek és zenekarok, közösségi programok, kiállítások, performanszok és művészeti műhelyek várják az érdeklődőket április 28-tól május 2-ig a komáromi Monostori Erődben. Az idei kiemelt téma: Falak.

Szép magyar beszéd Győrben

2015. április 19. 15:15

Fél évszázada rendezi meg a Kazinczy gimnázium a Szép magyar beszéd verseny Kárpát-medencei döntőjét.

Ezüst Mélies-díjat nyert a Liza, a rókatündér Amszterdamban

2015. április 18. 11:16

Ujj Mészáros Károly első mozifilmje, a Liza, a rókatündér nyerte a legjobb európai fantasztikus film Ezüst Mélies-díját péntek este a 31. Imagine Filmfesztiválon Amszterdamban - közölte szombaton a Magyar Filmunió az MTI-vel.

„A vidámság a legfontosabb”

2015. április 18. 08:53

„Apám annyira örült a fia születésének, hogy megivott egy üveg pálinkát a jegyzővel, aki úgy berúgott, hogy egy nappal elírta a dátumot az anyakönyvemben” – kezdett nevetve a mesélésbe Koós János, aki a Szabadhegyi Találkozások keretében Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselőnél vendégeskedett a közelmúltban.

Tudja ki volt Széchényi Pál? Most egy interaktív kiállítás segítségével megtudhatja!

2015. április 17. 16:30

Szerzetes, főpap, hazafi: Széchényi Pál. A nagycenki múmia kutatása. Méltóságteljes, izgalmas és tanulságos interaktív kiállítás nyílt pénteken a Magyar Ispita épületében.

Orbán Balázsra emlékeznek Székelyföldön

2015. április 17. 07:16

Kétnapos rendezvénysorozat keretében emlékeznek meg szombaton és vasárnap Orbán Balázsról, Székelyföld 19. századi nagy krónikásáról, halála 125. évfordulója alkalmából Székelylengyelfalván, Szejkefürdőn és Székelyudvarhelyen.  

Újabb sikeres Kantharosz Gála

2015. április 15. 13:49

8,8 millió forint bevétellel zárult a hatodik alkalommal megrendezett győri Kantharosz Gála.

Ahol kétszer kel fel a nap

2015. április 12. 15:54

Sorozatunkban a csodálatos Székelyföld egy-egy gyöngyszemét mutatjuk be olvasóinknak. Tesszük ezt nem titkoltan a kedvcsinálás szándékával, hogy aki teheti, látogasson el erre a gyönyörű, ezer kincset rejtő magyar vidékre. Nem fogja megbánni…
1 2 3 4 5
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×