Általános cikkek

30 fok felett 30 euróért hűsölhetnek az osztrákok

2015. augusztus 10. 14:13

Tovább tart a hőség Ausztriában, sőt az elkövetkező napokban további melegedést várnak. Az Osztrák Meteorológiai Szolgálat (ZAMG) előrejelzése szerint csütörtökön a hőmérséklet elérheti a 38 fokot is.

Székely kincsestár - A király és a só

2015. július 10. 10:30

Sorozatunkban a csodálatos Székelyföld egy-egy gyöngyszemét mutatjuk be olvasóinknak. Tesszük ezt nem titkoltan a kedvcsinálás szándékával, hogy aki teheti, látogasson el erre a gyönyörű, ezer kincset rejtő magyar vidékre. Nem fogja megbánni…

Átadták a Csorna és Porpác között villamosított vasútvonalat

2015. június 11. 15:39

Kötött pályás korszak jön el a közösségi közlekedésben, miután még ebben az európai uniós pénzügyi ciklusban mintegy 450 kilométernyi vasútvonalat villamosítanak - mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közlekedésért felelős államtitkára csütörtökön a csornai vasútállomáson.

Seattle-ben kapott fesztiváldíjat a Liza, a rókatündér

2015. június 08. 11:55

Ujj Mészáros Károly első mozifilmje, a Liza, a rókatündér nyerte az Új rendezők versenyprogram nagydíját a 41. Seattle-i Nemzetközi Filmfesztiválon.

Orbán: a kormányzás kulcsa mostantól a figyelem

2015. május 29. 19:16

Az elmúlt öt évben a kormányzás kulcsszava az erő volt, mostantól azonban a figyelem lesz - mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Budapesten, a Szövetség a Polgári Magyarországért Alapítvány által szervezett, Ötéves a kormány című konferencián, amelyen arról is beszélt: új szakaszt kell nyitni és a polgári életminőség megteremtésére kell fektetni a hangsúlyt.

A hét kérdése az allergiaszezonról

2015. május 24. 11:27

Milyen, a bőrön is jelentkező allergiák szezonja kezdődik? Az első tavaszi napsütés hatására már kialakulhat a bőrön napallergia mely különböző viszkető göbcsék, foltok,csalánkiütésszerű tünetek formájában mutatkozik. Bizonyos belsőleg szedett gyógyszerek,kozmetikumok,vegyi anyagok,növények és a napfény együttes hatására a szervezet fokozott immunválasza, fotoallergia jöhet létre A tünetek kezdetben csak a fénynek kitett helyeken,később testszerte jelentkeznek:égő ,gyulladt foltok,hólyagok,nedvedző,ekcémaszerű elváltozások.  

Profit vagy közjó?

2015. május 08. 12:38

Üzlet vagy emberközpontú gazdaság? Nem kell döntenie! Van lehetőség. Van példa. – ezzel a mottóval rendezett május 5-én, kedden „Értékelvű vállalkozások a fenntartható gazdaságért” címmel nyilvános műhelybeszélgetést a megyei Kereskedelmi és Iparkamara valamint az Értékek Értéke Program vezetősége.

Ütőt ragadtak a menedzserek

2015. május 02. 15:00

Ütőt ragadtak szombaton a győri menedzserek, illetve a közép- és felsővezetők a 11. Manager Openen.

Tavaszi Táncest az Akkordeon zenekarral

2015. április 29. 16:26

A Győri Harmonika Egyesület Akkordeon harmonikazenekara Tavaszi Táncestre várja az érdeklődőket május 8-án 18 órakor a szabadhegyi József Attila Művelődési Házban (Móra F. tér 1.) .

Főiskolás fiatal a zalaegerszegi gyilkosság gyanúsítottja

2015. április 12. 11:23

Egy 21 éves, főiskolás férfi a gyanúsítottja annak a zalaegerszegi emberölésnek, amelynek egy 18 éves lány az áldozata.

Kerületi ünnepség az 1848–49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére

2015. március 10. 11:02

Megemlékezést tartanak március 13-án 16.30 órakor Győr-Ménfőcsanakon Szabó János huszárszázados emlékművénél történelmi zászlók kíséretében.

Ragadozók lakomája a Füles Bástyában

2015. március 07. 16:20

Az olvasók hétről hétre nyomon követhetik a két apró fehér bengáli tigris cseperedését, amelyek januárban születtek a győri állatkertben, majd 1 hónapos korukban mutatkoztak be a nagyközönségnek. Azóta sokan meglátogatták őket az állatkert belvárosi terráriumházában, a Füles Bástyában.

Holnapi programok - február 18. szerda

2015. február 17. 15:02

Mi az érzelmek szerepe a gondolkodásban, melyek a rosszkedv előnyei, hogyan segítsük a nemi identitás kialakítását..többek között ezekre a kérdésekre is választ kaphatunk a szerdai programokon. Válogasson kedvére!

Január végéig gyűjtik a fenyőket

2015. január 25. 16:12

A Győr-Szol Zrt. január végéig gyűjti a városban kijelölt 74 gyűjtőponton a kidobott fenyőfákat. A szolgáltató több mint egy hónapon át rendszeresen üríti a lerakóhelyeket. A több mint egy hónapos, egyébként ingyenes faelhelyezési lehetőség révén mindenkinek módja van a kijelölt gyűjtőhelyre vinnie a volt karácsonyfát. A városunkban összeszedett mintegy 35-40 ezer fenyőt a Győr-Szol darálás és előkezelést követően a komposzt-előállítás egyik alapanyagaként hasznosítja, ezért is fontos, hogy a díszek, szaloncukros papírok és fényfüzérek ne legyenek rajta a fákon. Az említett dekorációk nagyban megnehezítik a karácsonyfák természetközeli, modern elbánását.

Folyamatos a síkosságmentesítés Győr útjain

2015. január 24. 11:34

Szombaton hajnali öt óra tájban intenzív havazás kezdődött Győr térségében, a Győr-Szol Zrt. készenléti ügyeletben lévő állománya teljes gépi és személyi kapacitással azonnal megkezdte a társaság kezelésében lévő utakon a síkosságmentesítési munkákat.
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×