Erdők hete

A XVIII. Erdők Hete rendezvénysorozat szeptember 29. és október 5. között várja a kirándulókat.

Design Hét Budapest

A Design Hét Budapest fesztivál idén ősszel is megmutatja a hazai és a nemzetközi design élet legjavát. Széles programkínálattal várja a közönséget október 3. és 12. között. Az idei vendég: a Holland Királyság, a design világának egyik nagyhatalma.

Pénzügyi intelligencia

Pénzügyi intelligencia címmel kétnapos workshopot tart Mayer Ildikó életstratéga a Családi Kör projektvezetője október 11-12-én, 10-17 óráig, a Családi Kör Centrumban (Győr, Szigethy Attila u. 109.).A tréning foglalkozik a családi pénzügyek tervezésével, és az életstratégiánk kidolgozásával. A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezni lehet: e-mailben a csaladi.kor@maltai.hu e-mail címen vagy telefonon a +36 96 417-246-os vezetékes számon.

Az elsüllyedt földrész legendája

Az elsüllyedt földrész legendája, Atlantisz címmel előadást tart Dr. Szabó Péter,a Nyugat -magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Kar dékánja, október 2-án, 17 órakor a Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér klubhelyiségének programja keretében.

Magyar népmese hete

Magyar népmese hete lesz a Bezerédj-kastélyban, szeptember 29.-október 3. között.

'Szeptemberfest'

"Szeptemberfest" – Német Nemzetiségi Ének-, Zenei Fesztiválnak ad otthont a Kovács Margit Német Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola, szeptember 26-án, 15 órai kezdettel. A rendezvényen fellépnek: a Brunszvik Teréz Német Nemzetiségi Óvoda táncosai, Kovács Margit Német Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola táncosai, Akkordeon Zenekar, Heimatklänge Chor, Melódia Harmonikazenekar, Ruisz Alexandra hegedű, Rosmarin Chor, Karsai Klára előadóművész, Volksband Zenekar.  

Az emberi gondolkodás története

Az emberi gondolkodás története címmel Filozófiatörténeti Szabadegyetem előadására várják az érdeklődőket október 2-án, 17 órakor a TIT Pannon Egyesületnél.

Dédapáink a Nagy Háborúban

Dédapáink a Nagy Háborúban címmel az első világháború kitörésének 100. évfordulója alkalmából, kiállítás nyílik a Kovács Margit Szakközép Iskolában, szeptember 29-én, 16 órakor.

Teleparty

Győrszentivánon a Móricz Parkban immár ötödik alkalommal rendezik meg a Telepartyt. Ezúttal szeptember 27,-én 13:45 órától kezdődnek a programok a Móricz iskola udvarán, a harangláb felszentelésével.  

Aranylók klubja

Aranylók klubja várja a táncolni szerető felnőtteket, párjukkal szeptember 26-án, 18 órakor a Bezerédy-kastélyban. Zenél: Szilasi Lajos

„A nyelv ma néktek végső menedéktek”

„A nyelv ma néktek végső menedéktek” címmel énekelt verseket hallhatnak az érdeklődők a határon túli magyar költészetből, október 3-án, 17 órakor a Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér klubhelyiségében.

Bogyó és Babóca 3.

Bogyó és Babóca 3. – Játszótársak címmel Bartos Erika könyvei alapján készült, 13 epizódos animációs sorozat bemutatóját tekinthetik meg az érdeklődők a Bartók Béla Megyei Művelődési Központban, szeptember 28-án, 15 órakor.

Alzheimer-kávézó

Alzheimer-kávézó néven jótékony kezdeményezés keretében klubfoglalkozást tartanak október 1-én, szerdán 17 órától a győri Rába Hotel Belga éttermében.  

Győri Filharmonikus Zenekar

A Győri Filharmonikus Zenekar hangversenyére várják a komolyzene kedvelőit, szeptember 28-án 16 órától az egyetemi hangversenyteremben (volt Zsinagóga).

'Csallóközi Színes Ceruzák'

"Csallóközi Színes Ceruzák" címmel kiállítás nyílik október 3-án, 11 órakor a József Attila Művelődési Házban.

III. Állatok Világnapja Fesztivál

III. Állatok Világnapja Fesztivál várja a kisállat barátokat szeptember 27-én 13 órától a TESCO Hipermarket melletti füves területen.

Elefántok a Veszprémi állatkertben

Másfél napi utazás után egy hetven tonnás daru segítségével foglalta el új kifutóját a veszprémi állatkert három új elefántbikája: Nuka, Dinkar és Félix.    

Szent Mihály-napi búcsú Veszprémben

A Szent Mihály-napi búcsú pénteken és szombaton várja az érdeklődőket Veszprémben, ahol népszerű programnak ígérkezik a pásztorkutya-bemutató és a birkaterelés.    

Őszi Tállya Fesztivál

Őszi Tállya Fesztiválra várják a vendégeket szeptember 26-28-án Tokaj-Hegyalja győnyörű településén, amelyet a hagyományos Szent Vencel-napi borszentelés alkalmából rendez a Tállyáért Egyesület.

Itthon vagy! Magyarország szeretlek!

Szeptember 27-én városunkban is programokkal várják Önöket, az Itthon vagy! Magyarország szeretlek! című országos program következő állomásán. A Rómer Múzeum különböző múzeumi foglalkozásokkal, és ezen a napon ingyenesen látogatható időszaki és állandó kiállításokkal készül.