1956-os Forradalom és Szabadságharc

1956-os Forradalom és Szabadságharc – eseményeire és hőseire emlékező ünnepséget tartanak október 23-án.

A levéltárak napja

Múltunk eddig feltáratlan eseményeiről hallgatott meg tizenkét előadást a győri és kisalföldi levéltárosok nyílt szakmai napjának közönsége kedden, az Esterházy-palota dísztermében. A város és a megye hat levéltárának közös tudományos ülésszakán legfrissebb kutatásaik eredményeiről számoltak be a szakemberek.

Csángó jazz és kuruc funky – koncertre vár az Apnoé

Van úgy, hogy régi formák kiüresednek, elveszítik funkciójukat vagy egyszerűen idejétmúlttá válnak. Ekkor az ember ezt az örökölt formát tisztelettel és körültekintéssel lebontja, hogy a helyébe valami újat, használhatót és szépet építsen. Az Apnoé zenéjében is ilyen módon tud szervesen együttműködni tradíció és innováció, a hagyomány és a megújulás.

Halloween a gyermekkönyvtárban

Halloween a gyermekkönyvtárban – Várnak minden alkotni vágyó gyermeket és szüleikkel együtt, október 30-án, 10-11.30 óra között a Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Gyermekkönyvtárában.

„Babavárás kreatívan”

„Babavárás kreatívan” címmel indul csoportfoglalkozás a Sziget-kék Közösségi Térben október 29-én.

Paletta Hétvégi Vizuális Műhely kiállítása

Paletta Hétvégi Vizuális Műhely kiállítás nyílik október 21-én, 17 órakor, a József Attila Művelődési Házban.

Zentai Anett gitárestje

Zentai Anett első önálló gitárestjére várják a gitár és a zene kedvelői október 24-én, 21 órától a Kozi Drink Bárban.

'Tökös nap' Pinnyéden

„Tökös napot” rendeznek a Pinnyédi Művelődési Házban, október 31-én, 18 órától.

Boka és Klikk koncert

Boka és Klikk zenekar koncertezik ismét a Rock and Roll klubban október 18-án, 21 órától.

Barangolás Tündérországban

Barangolás Tündérországban címmel Temesvár és a Bánság gyönyörű tájaira repíti az érdeklődőket a képekkel színesített előadás.

Renoir - filmvetítés

Renoir című romantikus filmet vetítik október 21-én, 17 órakor, a Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér klubhelyiségében. A Filmklub előadása ingyenes, minden érdeklődőt várnak.    

Régiségvásár

Régiségvásár várja az érdeklődőket és a kiállítókat a városréti piactéren az Árkád mögött október 19-én, 7-14 óráig. A következő vásárt november 16-án rendezik, mad december 21-én.

Tündér Ilona vár! – Kalandozás a Napúton Árgyélus királyfival

Tündér Ilona vár! – Kalandozás a Napúton Árgyélus királyfival címmel Papp Gábor előadására várják az érdeklődőket október 21-én, 17:30 órától a Zichy-palotában. (Liszt Ferenc u. 20. emeleti Nagyterem) Jegyek a helyszínen vásárolhatók.

Madách 150 kiállítás

Madách 150 címmel, Madách Imre halálának 150. évfordulója alkalmából kiállítás nyílik a Napóleon-házban, október 22-én, 16 órakor. A megnyitó ünnepélyes eredményhirdetéssel egybekötött, melyen átadásra kerülnek a „Madách 150” pályázat díjai. A kiállítás megtekinthető november 23-ig.

„Edith Stein – Önarckép” kiállítás nyílik

„Edith Stein – Önarckép” címmel időszakos kiállítás nyílik a Káptalanház múzeumban, október 16-án. Edith Stein zsidó származású vértanú apáca életét és munkásságát feldolgozó kiállítás 28 tablón keresztül mutatja be szent életútjának főbb mozzanatait a második világháború eseményeinek tükrében.

„Győr Szíve” Szülők Háza programja

„Győr Szíve” Szülők Háza Családi Központ nyílt napot tart október 17-én, 10 órától, ahol ízelítőt kapnak az érdeklődő anyukák, gyerekek az őszi programokról. A már megszokott és közkedvelt délelőtti Minibölcsi és Minimuzsika foglakozásokon kívül, októbertől keddenként 10:30- as kezdéssel indul Izgő-mozgó játékos gyerektorna.  

Táncok népszerűsítése

Táncok népszerűsítése címmel a Dimenzió TSE különböző táncokkal ismerteti meg a tánc után érdeklődő fiatalokat, időseket egyaránt október 17-19-én. Az egészséges mozgásra, a test fitten tartására, a mozgás örömére és fontosságára szeretnénk felhívni a figyelmet a hétvégi esemény sorozatukkal.

Ó, azok a ’60-as évek

Ó, azok a ’60-as évek – egyedülálló programra hívják az érdeklődőket a 1960-as évek jegyében, október 18-án, 17 órától a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeumban.

„RómerKvelle: Őszi Szüret!”

„RómerKvelle: Őszi Szüret!” – a Bridge Hallgatói Klubban, október 23-án! Kapunyitás 20:00 órakor a Bridge felső szintjén, majd 20:50 órától már a Spark The Hawk koncertezik.

Hungarian Cubes

Katharina Roters / Hungarian Cubes – szubverzív ornamentikák a szocializmusban című könyvének bemutatójára várják az érdeklődőket október 16-án, 18 órakor a Rómer-teremben. A kötetben található fotósorozat témája a „gulyáskommunizmus“vizuális anyagát tudományos tanulmányok és esszék egészítik ki.  
1 2 3