Benkó Dixieland Band - 'Christmas Mass - Karácsonyi Mise'

A Benkó Dixieland Band a világon először vállalkozott arra, hogy karácsonyi igeliturgiára New Orleans-i zeneművet komponáljon, és azt klasszikus kórussal színesítve egyházi szertartáson mutassa be a közönségnek. Mindenki részese lehet a 90 perces koncertnek, ha ellátogat december 21-én 17 órakor a Richter- Terembe.

„…rabló mongol nyilát zúgattad felettünk…”

A mongolok és a tatárjárás címmel Horváth Gábor hadtörténész technikus tart előadást december 2-án 17:30 órakor a Bezerédj- kastélyban. Az előadáson megismerhetik az érdeklődők a mongol hadsereget, taktikáját, s kiderül, mi az igazság Batu kán magyaroknak ajánlott szövetségéről. A belépés díjtalan.

Adventi hétvégék a kismartoni Esterházy-kastélyban

Karácsonyi vásár, koncertek és gyerekprogramok fogadják a látogatókat a kismartoni Esterházy-kastélyban, Fraknó várában és Lakompakon advent hétvégéin.

Kimméria – Villányi László könyvének bemutatója

Kimméria – Villányi László könyvének bemutatójára várnak minden érdeklődőt december 11-én 17 órakor a Zichy-palotában. Lévai Ádám grafikáival illusztrált kötetet bemutatja Sári László keletkutató, és ízelítőt hallhatunk a könyvből Dudás Dorottya előadásában. A könyv kedvezményes áron, a helyszínen megvásárolható.  

'Dúdoló' Baba-mama klub programja

A "Dúdoló" Baba-mama klubba érkezik a Mikulás december 2-án 10 órakor. Helyszín: az Újvárosi Művelődési Ház, Liget u. 55.  

Naprendszerünk és a csillagos ég

Naprendszerünk és a csillagos ég címmel Pete Gábor amatőr csillagász előadására várják az érdeklődőket december 4-én 17 órai kezdettel a Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér klubhelyiségében. Az előadás ingyenes.

„Kéne egy kis hogyishíjják” - Hangraforgó klub

„Kéne egy kis hogyishíjják” címmel humoros, ironikus, pajzán versek estjére várják az érdeklődőket december 5-én 17 órakor, a Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér klubjába.

Ősvárosok az idő mélyén - előadás

Ősvárosok az idő mélyén – A pilisi Budavár titkai címmel Szántai Lajos előadására várják az érdeklődőket december 4-én 17 órakor a Zichy-palotában.    

HOBO és Bandája koncert

Győr, december 6., Bridge Hallgatói Klub

Marcalvárosi ünnepváró családi délután

Marcalvárosi ünnepváró családi délutánra várják a kicsiket és nagyokat december 6-án 15:30 órától a Kovács Margit Általános Iskolában. Színes, ünnepre hangoló programok, játszóház, színházi előadás, mézeskalács készítés teszi élménydússá a délutánt.

Janus harmadik arca - irodalmi est

Janus harmadik arca címmel, Orbán János Dénes és Szőcs Géza irodalmi estjének ad otthont a Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér, november 28-án 17:30 órakor.  

Templomaink tegnap és ma – kiállítás

Templomaink tegnap és ma címmel kiállítás nyílik a Magyar Ispitában december 4-én 18 órakor. A kiállítás Győr-Moson-Sopron megyében követi végig a 20. és a 21. századi templomépítészet történetét.

KVÍZ KÉRDÉS 2 - mozijegyért játszhat

Nyerjen 4 főre szóló, családi mozijegyet a Drága Elza című film közönségtalálkozóval egybekötött vetítésére! Ehhez nem kell mást tennie, mint válaszolnia a kérdésünkre. A nyertesek részt vehetnek a november 26-i bemutatón, találkozhatnak a film rendezőjével, Füle Zoltánnal, Grátz Márk operatőr és vágóval, valamint a film főszereplőjével, Ripli Zsuzsával.

Ádventi készülődés a Rómer Múzeumban Csikóca és Barátaival

Adventi készülődésre várják a kicsiket és nagyokat az Eszterházy-palotában november 28. és december 19. között, ahol a négy foglalkozásból álló adventi készülődés során számos érdekes tevékenység és ötlet segíti a résztvevőket az ünnepre való felkészülésben, ajándékok készítésében. A foglalkozások 16-19 óráig tartanak.

KVÍZ KÉRDÉS! - mozijegyért játszhat

Nyerjen 4 főre szóló, családi mozijegyet a Drága Elza című film közönségtalálkozóval egybekötött vetítésére! Ehhez nem kell mást tennie, mint válaszolnia a kérdésünkre. A nyertes részt vehet a november 26-i bemutatón, találkozhat a film rendezőjével, Füle Zoltánnal, Grátz Márk operatőr és vágóval, valamint a film főszereplőjével, Ripli Zsuzsával.    

St. Martin adventi koncert

St. Martin adventi koncertjének ad otthont a Bartók Béla Művelődési Központ december 3-án 19 órakor.  

Koncz Zsuzsa koncert

Koncz Zsuzsa koncertjére várják a rajongókat december 13-án 19 órától a Molnár Vid Bertalan Művelődési Központban.

“Színpadikus utcatánc”

“Színpadikus utcatánc” címmel a PiCool Hip-Hop Sportegyesület előadását láthatják a modern tácok kedvelői december 6-án 19 órakor a Bartók Béle Megyei Művelődési Központban.

Egészségnap a Marcalvárosban

Egészségnapot rendeznek az Arany János Iskolában november 29-­én 10.00­-15.00 óra között az Okos hely közösségfejlesztési program keretében.    

Talpasok Kara – 10 éves jubileumi koncert

Talpasok Kara 10 éves jubileumi koncertjének ad otthont november 29-én a József Attila Művelődési Ház. Köszöntőt mond: Dr. Kovács Béla, a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat főjegyzője. Fellépők: a Banai Vegyeskar, az „Akord” Lengyel Kamarakórus, a „Rozmaring” Német Nemzetiségi Kórus és a Talpasok Kara.
1 2 3 4