Általános cikkek

Bejelentették a Sziget 2019 első világsztárját

2018. szeptember 20. 16:45

A nemzetközi popvilág aktuális sztárja, Ed Sheeran lesz a jövő évi Sziget első napjának kiemelt fellépője. A fesztivál 2019-ben augusztus 7-től 13-ig fog tartani - közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.    

Ismét mobilitási hét Győrben

2018. szeptember 17. 05:56

Az Európai Mobilitási Héten, szeptember 16. és 22. között ismét számos  érdekes programmal várják a győrieket az önkormányzat és az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt szervezésében.

Kórházsorozatok orvos szemmel

2018. szeptember 13. 10:36

Néhány hete Doktor Murphy, az autista orvosról kezdődött sorozat köti le a magyar tévénézők figyelmét. A korosabbak még emlékezhetnek az egykori csehszlovák Kórház a város szélén-re vagy az első nyugati sorozatra, a Fekete erdei klinikára. Ismert és elismert győri orvosokat kérdeztünk, melyik volt a kedvenc sorozatuk és miért?

„Többet kapok vissza annál, mint amennyit adok”

2018. szeptember 12. 19:07

Mi jut eszünkbe, ha azt a szót halljuk, hogy hős? Egy jól ismert alak a mondák világából? Egy szuperhős a képregényekből, vagy a filmvászonról? Vagy egy hétköznapi ember, aki a mindennapokban megbújva segít másokon? Péter István is egy a hétköznapi hősök közül, aki egy évtizede dolgozik önkéntesként.

Négy tehetséges győri helyet kapott az MKSZ Elit képzésében

2018. szeptember 04. 17:32

„Nagy örömünkre szolgál, hogy a Győri Audi ETO KC utánpótlás bázisában nevelkedő fiatal tehetségek – a junior korosztályból Afentaler Sára, Pál Tamara és Varga Emőke, míg az ifjúsági korosztály ajtaján épp csak kopogtató Farkas Johanna – ismét bizonyították rátermettségüket, ugyanis helyet kaptak a Magyar Kézilabda Szövetség Elit képzésében” – számol be a klub, hivatalos oldalán.

1. Győri Filmnapok

2018. augusztus 25. 14:13

Idén első alkalommal rendezik meg városunkban a Győri Filmnapok elnevezésű ingyenes programsorozatot. A mozgókép szerelmeseit igazi csemegékkel, kultfilmekkel és koncertekkel kényeztetik majd a szervezők, amelynek három ismert és népszerű városi helyszín lesz majd az otthona.  

Narancssárgán izzik a folyó, aranyat horgásznak

2018. augusztus 14. 16:00

Narancssárgán izzik az égen a bowling golyó, már lefelé lejt a pálya, lassan elmerül. Gyűlnek az aranyhorgászok.

Gyurátz döntős, Orbán kiesett

2018. augusztus 10. 12:47

Gyurátz Réka bejutott a döntőbe, Orbán Éva kiesett a kalapácsvetés selejtezőjében a berlini atlétikai Európa-bajnokságon.

Albérlet vagy kollégium?

2018. augusztus 08. 18:08

Miután kiderült, felvették a gyereket a kiválasztott egyetemre, a nagy örömködés után jöhet az albérletvadászat.

Új négyhengeres dízelmotor az Audi Hungariától

2018. augusztus 03. 11:19

Az Audi Hungaria növelte motorgyártása termékkínálatát: a vállalatnál elindult egy újfejlesztésű dízelmotor sorozatgyártása mild-hibrid technológiával, amely a károsanyag-kibocsátást a korábbi motorgenerációkhoz képest segíti jelentősen csökkenti – olvasható a vállalat oldalán.

Miért intett búcsút Győrnek a Formula Student?

2018. augusztus 02. 16:27

Az egyetemisták Forma–1-es futamának számító Formula Student mérnökhallgatók versenye nyolc év után elköszönt Győrtől. Az idei sorozatot Zalaegerszegen, a tesztpályán rendezték meg. Hét évig a gönyűi kikötő adott otthont a versenynek, tavaly pedig az egyetem környékén versenyzett a világ elitje. Vajon mi az oka a távozásnak?

Forróság vár ránk! Íme néhány jó tanács!

2018. július 30. 06:55

Egyre gyakoribbak napjainkban a rendkívüli hőmérséklet-ingadozások. Ez az időjárás jelentősen megterheli szervezetünket. Az ilyen szélsőséges időjárási körülmények között fokozottan ajánlott megfogadnunk az alapvető egészségvédelmi tanácsokat, hiszen a nagy hőség bárkinél kiválthat panaszokat, kellemetlen tüneteket, dekoncentrációt.

Az életben is segít a matematika

2018. július 29. 18:18

Nem csak a hivatásához kell a matematika, dr. Csóka Gézáné tanárként és minősítő szakértőként azt vallja, a problémamegoldó gondolkodás és a rendszeresség nagyban segíti az életben, hogy ne vesszen el a feladatok sokaságában.

A számok is azt mutatják, jó helyen élünk

2018. július 25. 06:18

Győrben az idei év első negyedében 285 új lakást vettek használatba a lakók. A megyében ebben az időszakban épült lakások 40 százaléka a mi városunkban található – ez derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Fókuszban a megyék című jelentéséből, melyet a napokban hoztak nyilvánosságra.

Megbízhatóbb lesz a közvilágítás

2018. július 18. 12:20

Megbízhatóbb lesz a közvilágítás Marcalvárosban, erről számolt be a körzet egyik önkormányzati képviselője a Győr Plusznak. Korábban sok lakossági bejelentés érkezett a szakaszhibák miatt a Lajta utca környékén, ezért a jelzésekre reagálva most az E.ON, éves beruházási terve alapján, kicseréli a Cirkusz tér alatt futó kábeleket.
1 2 3 4 5
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×