Általános cikkek

Miért intett búcsút Győrnek a Formula Student?

2018. augusztus 02. 16:27

Az egyetemisták Forma–1-es futamának számító Formula Student mérnökhallgatók versenye nyolc év után elköszönt Győrtől. Az idei sorozatot Zalaegerszegen, a tesztpályán rendezték meg. Hét évig a gönyűi kikötő adott otthont a versenynek, tavaly pedig az egyetem környékén versenyzett a világ elitje. Vajon mi az oka a távozásnak?

Forróság vár ránk! Íme néhány jó tanács!

2018. július 30. 06:55

Egyre gyakoribbak napjainkban a rendkívüli hőmérséklet-ingadozások. Ez az időjárás jelentősen megterheli szervezetünket. Az ilyen szélsőséges időjárási körülmények között fokozottan ajánlott megfogadnunk az alapvető egészségvédelmi tanácsokat, hiszen a nagy hőség bárkinél kiválthat panaszokat, kellemetlen tüneteket, dekoncentrációt.

Az életben is segít a matematika

2018. július 29. 18:18

Nem csak a hivatásához kell a matematika, dr. Csóka Gézáné tanárként és minősítő szakértőként azt vallja, a problémamegoldó gondolkodás és a rendszeresség nagyban segíti az életben, hogy ne vesszen el a feladatok sokaságában.

A számok is azt mutatják, jó helyen élünk

2018. július 25. 06:18

Győrben az idei év első negyedében 285 új lakást vettek használatba a lakók. A megyében ebben az időszakban épült lakások 40 százaléka a mi városunkban található – ez derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Fókuszban a megyék című jelentéséből, melyet a napokban hoztak nyilvánosságra.

Megbízhatóbb lesz a közvilágítás

2018. július 18. 12:20

Megbízhatóbb lesz a közvilágítás Marcalvárosban, erről számolt be a körzet egyik önkormányzati képviselője a Győr Plusznak. Korábban sok lakossági bejelentés érkezett a szakaszhibák miatt a Lajta utca környékén, ezért a jelzésekre reagálva most az E.ON, éves beruházási terve alapján, kicseréli a Cirkusz tér alatt futó kábeleket.

Drótkötél pálya készül a Hollywood felirathoz

2018. július 13. 09:22

A nehezen megközelíthető látványossághoz a Warner Bros. felvonót tervez.  

Vészhelyzet nincs, de „helyzet” van

2018. július 11. 19:12

Elővigyázatosságból, a betegek biztonsága érdekében, 27 vérnyomáscsökkentő szer forgalmazását átmenetileg felfüggesztette az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet. Mi áll a rengeteg beteget érintő döntés mögött, van-e vészhelyzet, és mi a teendőnk? Ennek jártunk utána.

Elstartolt a győri Európa-bajnokság - FOTÓK!

2018. július 05. 13:26

Az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF) 2017-ben már felavatták az Olimpiai Sportpark atlétikapályáját, ezúttal pedig az U18-as atlétika Európa-bajnokság költözik a sportkomplexumba. A viadal ünnepélyes megnyitóval vette kezdetét július 4-én, Győrben.

Az ipar felé kinyújtott kéz az Anyagvizsgáló Laboratórium

2018. július 04. 08:30

Az egyik legszerteágazóbb, legstabilabb ipari kapcsolatokkal rendelkező nyitott labor, az Anyagvizsgáló Laboratórium vezetőjével, Dr.habil Hargitai Hajnalka egyetemi docenssel beszélgetünk.

Párkapcsolat: félünk elköteleződni

2018. július 03. 13:46

Sok probléma hátterében a párkapcsolatok állnak – vélekedett a Győr+ Rádióban Kovács Sára Judit életvezetési tanácsadó.

Új fizetőparkolók Nádorvárosban

2018. július 02. 07:21

Július 1-től változást tapasztalhatnak az autósok a győri felszíni parkolóhálózatban Nádorváros területén.

Fröccsözzünk, mások örömére is!

2018. június 27. 06:05

Tizennegyedik alkalommal rendezik meg Győrben a Rotary Fröccsnapokat, ahol a finom frissítők mellett idén is a jótékonyságé a főszerep.

Ekkor temetik Kányádi Sándort

2018. június 26. 20:17

Kányádi Sándort kívánságának megfelelően szülőfalujában, a Hargita megyei Nagygalambfalván helyezik örök nyugalomra július 7-én.

Igényes a szuvenírválaszték a turistaszezon kezdetén

2018. június 26. 10:13

Régebben a turisták képeslapokat, képes albumokat vásároltak, ma már inkább lefotózzák telefonjukkal az adott város jellegzetes épületeit. A nyári szezon kezdetén futólag fölmértük a győri választékot a tárgyiasult emlékek piacán.

Betonkenuk szelték a vizet hétvégén Győrben

2018. június 25. 08:27

A Mosoni-Duna partján fekvő egyetem, a folyóra néző, hotelszintű, a csapatoknak is szállást adó kollégiumépület, a modern infrastruktúra és a szívélyes fogadtatás, a profi szervezés emlékezetes, jó versenyt biztosított a résztvevőknek.
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×