Színes

Még nem tudják, mi okozhatja az ezerarcú kórt

2019. szeptember 07. 19:26

Az ezerarcú kór néven is ismert szklerózis multiplex betegségben Magyarországon csaknem nyolcezer ember szenved. Segítésükre több szervezet is működik az országban.  

Szexuális felvilágosítás - mindig őszintén, a gyerek szintjén

2019. szeptember 07. 11:35

Anya, mi az a koton? – szegezte a kérdést a 10 éves Bálint édesanyjának. Anyuka nagy levegőt vett, leültette és felvilágosította a gyermeket. Bálint figyelmesen nézett, majd megjegyezte: értem, na de mi köze ennek a törölközőhöz? Rá van írva, hogy 100 százalék koton (cotton). Mikor érkezik el egy gyermek életében, amikor már érett a szexuális felvilágosításra? Szülőként hogyan készülhetünk fel a gyermekünk „kényes” kérdéseire?

Mozdony matiné szombaton a fővárosban

2019. szeptember 07. 08:25

Idén, szeptember 7-én ad otthont a Vasúttörténeti Park az év egyik egyedülálló eseményének, a Mozdony Matinénak. Igazi családi program kultúrával és edukációs tartalommal töltve, a repertoárban gőzmozdony különlegességeket is felvonultatva.

Félmilliárd éves állatfajt fedeztek fel Kínában

2019. szeptember 06. 10:00

Ez a fosszília képviseli az egyik legrégebbi mozgó és szegmentált állatfajt.  

A vegán és a vegetáriánus étrend a stroke nagyobb kockázatával járhat együtt

2019. szeptember 05. 12:59

A stroke nagyobb kockázatával nézhetnek szembe a vegetáriánus és a vegán étrend követői egy nagy szabású új kutatás szerint.

Hogyan készülj fel a családalapításra?

2019. szeptember 04. 09:18

A családalapítás sokaknál tervezett jelenség, míg másoknál spontán alakul úgy, hogy hamarosan érkezik a baba. A várandósság hónapjait illetően mindegy is, hiszen ha már ott a kis pocaklakó, akkor mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy rendben menjenek a dolgok.

Avicii zenéi szólalnak meg egy jótékonysági koncerten

2019. szeptember 03. 18:58

Az öngyilkosságok megelőzésére fordítják annak a koncertnek a bevételeit, amelyet a tavaly elhunyt sztár-DJ, Avicii zenéiből rendeznek december 5-én Stockholmban.

Phoenix élete egyik legjobb alakítását nyújtja a Jokerben

2019. szeptember 01. 19:11

Élete egyik legjobb alakítását nyújtja az első kritikák szerint Joaquin Pheoenix a Joker című filmben, amelyet szombaton mutattak be a Velencei Filmfesztivál versenyprogramjában.

A terhességi stressz nagy kockázat

2019. szeptember 07. 16:26

Egy friss tanulmány szerint azon gyermekeknél, akiknek édesanyja súlyos stressz alatt van a terhesség alatt, tízszer nagyobb eséllyel jelentkezik a személyiségzavar harmincéves korukig.  

Ma összeáll Magyarország legnagyobb rockzenekara Kecskeméten

2019. szeptember 07. 09:31

A KecskemétRocks 2019 keretében több mint ötszáz zenész ad ma kétórás koncertet a kecskeméti Benkó Zoltán Szabadidőközpontban.

Magyar vizsla-emlékérmét bocsát ki a jegybank

2019. szeptember 06. 15:07

Emlékérmét bocsát ki szombaton Magyar vizsla megnevezéssel a Magyar Nemzeti Bank az Országos Vadásznap alkalmából, valamint új, a magyar pásztor- és vadászkutyafajtákat bemutató sorozatot indít.

Hatalmas angolna lehet a Loch Ness-i szörny?

2019. szeptember 05. 18:49

Tudósok szerint egy hatalmas angolna lehet a skóciai Loch Ness tóban élő állítólagos gigantikus szörny, erre utal szerintük a tóból vett vízminták átfogó DNS-elemzése, amelyet csütörtökön mutattak be.

Budapest a kelet-európai régió legélhetőbb városa

2019. szeptember 05. 08:25

Idén is Bécs lett az első a világ legélhetőbb városainak toplistáján, Budapest pedig a kelet-európai régió legélhetőbb városa a The Economist brit hetilap testvércége, az Economist Intelligence Unit (EIU) szerint - írja a WeLoveBudapest portál.  

Gyerekeknek is veszélyt jelent a mozgáshiány

2019. szeptember 04. 08:49

Jelentős egészségügyi kockázatot jelent a gyerekekre a mozgásszegény életmód – hívta fel a figyelmet Szabó András, Semmelweis Egyetem II. sz. Gyermekgyógyászati Klinikájának egyetemi tanára az M1 műsorában.  

Robotpap állt szolgálatba Japánban

2019. szeptember 02. 10:43

A kiotói buddhista templomban ezentúl egy Mindar nevű robot ismerteti a tanításokat.  

Nem lehetetlen a drámamentes iskolakezdés

2019. szeptember 01. 19:05

Minden gyerek szeret iskolába és óvodába járni – állítja Pribránszki Marianna, a Gyerkőcökkel Suttogó. Vagyis minden olyan gyerkőc, aki kiegyensúlyozott, akit nem stresszelnek otthon, és aki jó helyen van. Erről beszélgettünk a szakértővel legutóbb a Győr+ Estében.
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×