Színes

Ötvenéves lett a St. Louis-i állatkert orangutánja

2019. május 14. 12:50

A St. Louis-i állatkert Merah nevű szumátrai orangutánja ötvenedik születésnapján ünnepelte hétfőn.

A dobozos és a vödrös jégkrémek a legkeresettebbek

2019. május 13. 08:01

Ötödével bővült a magyarországi jégkrémpiac, amelynek éves mérete tavaly meghaladta a 35 milliárd forintot - közölte a Világgazdasággal a Nielsen.  

Nyolcvanegy évesen találkozott először az édesanyjával

2019. május 10. 16:54

Több évtizednyi keresés után végül idén áprilisban találkozott először 103 éves édesanyjával egy 81 éves ír nő - adta hírül a BBC News.  

Bevonták David Beckham jogosítványát

2019. május 09. 20:18

Hat hónapra bevonták a jogosítványát David Beckhamnek, az angol labdarúgó-válogatott volt csapatkapitányának, aki elismerte, hogy vezetés közben használta a mobiltelefonját.

Meg van a hercegi utód neve

2019. május 08. 20:49

Archie Harrison Mountbatten-Windsornak hívják Harry herceg és felesége, Meghan hercegnő hétfőn született fiát. A hercegi házaspár szerda délután jelentette be, hogy milyen neveket választott a csecsemőnek.

Változik az AliExpress üzleti modellje

2019. május 08. 17:08

Kína egyik legnagyobb technológiai vállalata, az Alibaba csoport változtat leggyorsabban növekvő üzletága, az online kiskereskedelmi piacteret működtető AliExpress üzleti modelljén. Kínán kívül más országok kiskereskedői előtt is megnyitja felületét azzal a nem titkolt céllal, hogy idővel az Amazon igazi vetélytársává válhat - derült ki abból a nyilatkozatból, amelyet Trudy Dai, az Alibaba nagykereskedelemért felelős igazgatója adott a Financial Times című brit gazdasági napilapnak.

Utazási kisokos kismamáknak

2019. május 07. 17:05

Világot látni hatalmas élmény - szerencsére áldott állapotban sem kell lemondanunk róla. Legyen szó hosszabb vagy rövidebb utazásról, a születés hete alkalmából a Europcar Autókölcsönző összegyűjtötte azokat a fontos tudnivalókat, amelyeket érdemes szem előtt tartani, ha kismamaként utazunk.

Hóban is kitart a gólya

2019. május 07. 08:28

Ahogy Magyarországon, úgy Szlovákia magasabban fekvő területein is beköszöntött a májusi tél, a szokatlanul zord időjárási körülmények pedig a legkevésbé sem kedveznek az állatoknak.  

Kémprogram fenyegeti a A WhatsApp felhasználóit

2019. május 14. 11:36

A WhatsApp üzenetküldő szolgáltató arra kérte felhasználóit kedden, hogy töltsék le a program legújabb frissítését, miután a hírek szerint hackerek kémprogrammal fertőzhették meg az alkalmazást használók mobiltelefonjait.

Elhunyt a Twin Peaks sztárja, Peggy Lipton

2019. május 12. 14:32

The Mod Squad és a Twin Peaks című tévésorozatokban nyújtott alakításával vívott ki elismerést.

Korallzátonyokat nyomtatott 3D-s nyomtatóval egy kutató

2019. május 09. 21:08

A Zürichi Műszaki Egyetem (ETH) kutatója olyan szerkezeteket alkotott 3D-s nyomtatóval, amelyek lehetővé teszik mesterséges korallzátonyok kialakítását ellenállóbb korallokkal.

Csökkenthető a melanomás megbetegedés kockázata

2019. május 09. 14:58

Odafigyeléssel jelentősen csökkenthető a melanomás megbetegedés kockázata, erre hívják fel a figyelmet a péntekig tartó Országos Melanoma Hét során - közölte a Magyar Dermatológiai Társulat csütörtökön az MTI-vel.

20 év után újra sorozatban játszik George Clooney

2019. május 08. 20:19

A Vészhelyzet után húsz évvel George Clooney újra televíziós sorozatban játszik: az Oscar-díjas amerikai színész Joseph Heller A 22-es csapdája című világhírű regénye nyomán készült hatrészes szériával tér vissza májusban a televízió képernyőjére.

Hercegi utód - Ezek a favorit nevek a fogadóirodákban

2019. május 07. 19:00

Alexander, Spencer, Arthur és James - a legnagyobb valószínűséggel e nevek valamelyikét, esetleg ezek kombinációját kaphatja Harry herceg és hitvese, Meghan hercegnő fiúgyermeke, legalábbis ha a londoni fogadóirodák tippjei helyesnek bizonyulnak.

Azonosították a T. rex egyik korai rokonát

2019. május 07. 10:48

Egy eddig ismeretlen ragadozó dinoszauruszfajt azonosítottak amerikai őslénykutatók. A kisméretű Suskityrannus hazelae 92 millió évvel ezelőtt élt, a Tyrannosaurus rex egyik korai rokona volt – írták a virginiai műszaki egyetem kutatói a Nature Ecology and Evolution című lapban.  

Izgalmak a Buckingham-palotában: jön a baba!

2019. május 06. 15:45

Vajúdik Meghan hercegnő, Harry herceg felesége. A hírt hétfő délután jelentette be a Buckingham-palota, a brit királyi család első számú londoni rezidenciája és hivatala.
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×