Színes

Elárverezik Michael Jackson híres fekete dzsekijét

2018. október 28. 19:03

Elárverezik Michael Jackson amerikai popénekes híres fekete dzsekijét, amelyet első önálló, Bad című turnéján viselt a színpadon 1987-88-ban - jelentette be a Julien's aukciósház.  

Legyen Madonna személyi séfje!

2018. október 28. 11:48

Olyan állást kínál Madonna, amely a legtöbb séf fantáziáját megmozgathatja: évi 110 ezer fontos, vagyik közel 40 millió forintos gázsiért személyi szakácsot keres. Aki betölti majd az állást, profinak kell lennie kóser, ázsiai és olasz konyhában de különösen rizottóból és szushiból kell jeleskednie – számolt be róla a Zoom.

Az ötös lottó nyerőszámai

2018. október 27. 19:43

- Az ötös lottó televízióban közvetített számsorsolásán az alábbi nyerőszámokat húzták ki:  

Most egy órával többet aludhatunk, de biztos, hogy jó ez?

2018. október 27. 10:00

Évente kétszer megborítjuk a biológiai ritmusunkat az óraátállítás miatt. Most épp többet aludhatunk majd, ami sokaknak jól hangzik, de nem biztos, hogy jót is tesz - boncolgatja a HVG Élet és Stílus rovata.

Elhallgat a bálnák éneke, ha hajó közeledik

2018. október 25. 18:02

Elhalkul vagy elhallgat a hím hosszúszárnyú bálnák éneke az óceánjárók zajára – állapította meg egy japán tanulmány.

Ismét működik a Hubble űrteleszkóp

2018. október 24. 17:25

Szinte teljes üzemmódban működik a Hubble űrteleszkóp, miután az amerikai űrkutatási hivatal szakembereinek sikerült kijavítani az űrtávcső egyik giroszkópjának a hibáját, amely miatt az űreszközt október eleje óta tartalék üzemmódban működtették.

Múzeumlátogatás a gyógyulásért

2018. október 24. 10:43

Múzeumlátogatást írhatnak fel betegeiknek terápiás céllal a montreali orvosok hamarosan - jelentette be egy orvosi egyesület és a Montreali Szépművészeti Múzeum (MMFA).  

A szép bőr titka a hámlasztás és táplálás

2018. október 23. 13:32

Visszavonhatatlanul beköszöntött az ősz a szépségápolásban is, itt az ideje a hámlasztásnak és a bőr megújításának. A táplálásra nemcsak a testünknek van szüksége, hanem a bőrünknek is, mivel a nyár napsugarainak hatására megtöbbszöröződtek arcunk és testünk elhalt hámsejtjei.

Vigyázzunk a divatdiétákkal, ha a tejről van szó!

2018. október 28. 15:26

A növényi alapú, a tejtermékeket kiváltó, illetve helyettesítő élelmiszerek jó alternatívát kínálnak a fogyasztóknak. Bátran fogyaszthatják azok, akiknek tejfehérje- vagy laktózérzékenységük van, de az egészséges étrend hívei is színesíthetik velük az étrendjüket. A divatdiétákkal azonban vigyázni kell, hisz azoknak, akik nem szenvednek ételallergiától, ajánlott napi fél liter tej fogyasztása.  

Ősszel a legtöbben kettesben, három napra utaznak egy felmérés szerint

2018. október 28. 10:00

Egyre több magyar egyre hosszabb utazásokat választ ősszel, az idén ebben az időszakban a legtöbben kettesben, belföldre, három napra utaznak - derül ki az online kuponos kereskedelemmel foglalkozó Bónusz Brigád felmérése szerint.

Holdszivárvány jelent meg a Kendig-csúcson

2018. október 27. 12:03

A napokban a hidegfront hatására kialakult záporokat többfelé kísérték szivárványok, sőt, szerdán az esti órákban egy ritka holdszivárvány is megjelent a Kőszegi-hegység főgerincének meghatározó csúcsán, a Kendigen.

Egyre népszerűbb a mikrochip beültetése emberbe

2018. október 26. 10:12

A testbe műtétileg elhelyezett mikrochip helyettesítheti az autó slusszkulcsát és a bankkártyát is. Mára már háromezernél is több svéd használja ezt a megoldást fizető és azonosító eszközként.

Bekerült a magyar animációs film az Oscar előszobájába

2018. október 24. 20:33

A Ruben Brandt, a gyűjtő című magyar akció-thriller is szerepel a között a huszonöt alkotás között, amelyet neveztek a legjobb egész estés animációs filmek Oscar-díjára.

Felfoghatatlan összeget nyertek a lottón

2018. október 24. 16:16

Legalább egy szelvényen helyesen tippelték meg mind a hat számot az egyik amerikai lottón, amelynek főnyereménye a végleges adatok szerint 1,537 milliárd dollár (435,4 milliárd forint) lett, csupán egy hajszálnyival elmaradva a jelenlegi rekordtól.

Hatvanévesek a Hupikék törpikék

2018. október 23. 17:30

Hatvan évvel ezelőtt "látták meg a napvilágot" egy képregény hasábjain a világhírűvé vált Hupikék törpikék, ebből az alkalomból kiállítást rendeztek Brüsszelben.

Öt tipp a tudatosabb élelmiszer-felhasználásért

2018. október 23. 09:22

A statisztikák alapján a kidobott élelmiszer mennyisége az elmúlt években növekedett. Ahhoz, hogy megfordítsuk a folyamatot fontos, hogy megértsük étkezési szokásaink következményeit, és szükség esetén újragondoljuk az élelmiszerek vásárlásához, tárolásához és a főzéshez kapcsolódó gyakorlatainkat.
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×