Színes

A megújuló energiaforrások is veszélyt jelenthetnek az élővilágra

2011. december 09. 17:05

A megújuló energiaforrások is veszélyt jelenthetnek az élővilágra - derül ki a BirdLife Europe által készített jelentésből.

Felmérés: a fiatalok vitaminokkal készülnek az influenzára

2011. december 08. 19:28

A fiatalok vitaminokkal, az idősebbek védőoltással készülnek az influenzára - derült ki egy felmérésből.

Magyarországon állítják fel az első, életnagyságú Steve Jobs szobrot

2011. december 08. 12:49

Tóth Ernő szobrászművész elkészítette a közelmúltban elhunyt Steve Jobs életnagyságúnál is nagyobb szobrát, a bronz alkotást várhatóan december 21-én avatják fel a Graphisoft parkban, a szoftvergyártó cég épülete előtt.

Tizenkét év fegyházbüntetésre ítéltek egy férfit fegyveres rablásért

2011. december 08. 12:21

Jogerősen tizenkét év fegyházbüntetésre ítélte a Győri Ítélőtábla csütörtökön Beri Károlyt, aki társával még 2009-ben, Tatabányán símaszkban, fegyverrel behatolt egy 86 éves asszony lakásába és hárommillió forintot rabolt el tőle - tájékoztatta a szervezet sajtószóvivője az MTI-t.

Az elhízott nőknél rosszabb a mellrák kimenetele

2011. december 08. 09:18

Az emlőrák korai stádiumában lévő nők közül az elhízottaknak rosszabbak a túlélési esélyei, mint normál testsúlyú társaiknak - idézte amerikai kutatók megállapítását a HealthDay című ismeretterjesztő portál (www.healthday.com).

Több mint kétszáz kilós Magyarország legnagyobb szaloncukra

2011. december 07. 17:52

Több mint kétszáz kilogrammot nyom Magyarország és egyben a világ legnagyobb szaloncukra, amely a Bonbonetti Choco Kft. mestereinek keze munkáját dicséri.

A férfiak tudják, mi kell a nőknek karácsonykor

2011. december 07. 14:46

Az idei karácsony alkalmával a szépségápolási és egészséggel kapcsolatos ajándékok lesznek a leggyakoribbak, derült ki a Depo.hu árösszehasonlító oldal megbízásából készült villámkutatásból. A felmérés alapján az is kimondható, hogy a férfiak többsége olyan ajándékkal készül, amit a nők kapni szeretnének.

Bakizott a Facebook, megnyílhattak a privát tartalmak

2011. december 07. 11:45

A szoftverhiba miatt az adathalászok hozzáférhettek az alapító Mark Zuckerberg magánfotóihoz is.

Kábítószert állítottak elő egy családi házban Balatonalmádiban

2011. december 08. 19:48

Kábítószert, feltehetően amfetamint állítottak elő egy családi házban Balatonalmádiban - tájékoztatta a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Emberölés előkészülete miatt felfüggesztett börtönre ítéltek egy zalasárszegi férfit

2011. december 08. 17:08

Jogerősen két évi - végrehajtásában öt évre felfüggesztett - börtönre ítélte a bíróság azt a zalasárszegi férfit, aki emberélet kioltására alkalmas távcsöves kispuskájával le akart lőni egy férfit, akivel előzőleg összeszólalkozott; a Győri Ítélőtábla csütörtöki határozatával helyben hagyta az első fokon eljáró Zala megyei Bíróság ítéletét.

Rihanna Budapesten koncertezik

2011. december 08. 12:24

Budapesten lép fel csütörtökön este európai turnéja keretében Rihanna, a világ egyik legsikeresebb énekesnője; a mindössze 23 éves barbadosi sztár a Papp László Budapest Sportarénában koncertezik:

Génváltozat segít eltüntetni a zsírt a vérből

2011. december 08. 09:53

Holland kutatók azonosítottak egy génváltozatot, amelynek jelenlétében könnyebben szabadul meg az emberi szervezet az elfogyasztott zsírtól, a mutáció hordozóinak véréből gyorsan kiürül az étkezéssel bevitt zsír - közölte a HealthDay című ismeretterjesztő portál (www.healthday.com).

Amikor püspökök és bíborosok tweetelnek

2011. december 07. 18:19

Új csoport jelentkezett az utóbbi időben a Twitter közösségi mikroblogportálon: egyre több pap, püspök, sőt még bíboros is "tweetelni" kezdett, hogy ne maradjanak le erről az egyetemes és azonnali kommunikációs eszközről.

140 millió okostelefonra telepítettek kémszoftvert

2011. december 07. 16:14

Robbant a hír: számos Android, Nokia, Samsung, Blackberry és iPhone készüléken a szolgáltatók rootkit-et helyeztek el. A rootkit a felhasználó tudta nélkül beírt szövegek, jelszók, bankkártya-adatok, e-mail-ek, SMS-ek tartalmát továbbítja harmadik félnek.

A csimpánzok is társítanak színeket a hangokhoz

2011. december 07. 12:50

Nemcsak az emberek, hanem a csimpánzok számára is világosak a magas, illetve sötétek a mély hangok - derítették ki német és japán kutatók.

Charlotte Bronte a 3. évezredben

2011. december 07. 06:47

Charlotte Bronte-ként öltözködik és amennyire csak lehet úgy is él egy 49 éves, kétgyermekes családanya Nagy-Britanniában.
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×