A magyar diákok a legtudatosabbak és legelkötelezettebbek a környezet védelme iránt

2016. február 11. 14:03

A magyar diákok a legtudatosabbak és legelkötelezettebbek a fenntartható fejlődés és a környezet védelme iránt - jelentette ki a köztársasági elnök csütörtökön Sopronban, az Élő Bolygónk nevű klímavédelmi kampány középiskolák számára meghirdetett versenyének díjátadóján. A versenyt a soproni Széchenyi István Gimnázium nyerte meg.

Változások a Gmailben

2016. február 11. 12:06

Két új biztonsági funkcióval gazdagodik a legnépszerűbb levelezőrendszer, a módosítások minden felhasználót érintenek.

A felsőoktatási intézmények érdekében tevékenykednek a konzisztóriumok

2016. február 10. 12:29

Ünnepélyes keretek között átadták a felsőoktatási intézmények konzisztóriumi tagjainak megbízólevelét szerdán Budapesten. Palkovics László oktatási államtitkár a rendezvényen azt kérte az új testületek tagjaitól, hogy az intézmények érdekében végezzék feladataikat.

Az 5 leggyakoribb hiba szakválasztáskor

2016. február 10. 12:04

Február 15-ig lehet jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre.

Friss diplomásokat köszöntöttek

2016. február 08. 16:14

Ápolók, szociális munkások és egészségügyi szervezők vehették át diplomájukat a Széchenyi István Egyetemen szombaton, ahol elhangzott: az itt megszerzett oklevél lehetőséget nyújt a hallgatóknak, hogy a rájuk bízott szakmai feladatokat kiválóan ellássák, vagy a világon bárhol folytassák egyetemi tanulmányaikat.

Győri sikerek a városmarketing versenyen

2016. február 04. 15:01

2015 telén negyedik alkalommal rendezték meg az Országos Városmarketing Versenyt. A verseny célja, hogy lehetőséget kínáljon a felsőoktatásban városmarketinget tanuló hallgatók számára az elméleti tudás gyakorlati hasznosítására és a szakmai kapcsolatépítésre. Az országos versenyre 17 felsőoktatási intézményből, 62 csapat 43 városról készített városmárkázási stratégiát.

Harc a kacatokkal

2016. február 04. 10:11

Hulladékcsökkentési szemléletformálás. Ezzel, a céllal indult útjára az a rendezvénysorozat, amelynek második állomása a győri Fundamentum iskolában volt, a napokban.

Eurostat: kevesen tanulnak két idegen nyelvet Magyarországon

2016. február 01. 19:41

Nyelvtanulásban elmarad Magyarország a többi uniós országtól az Eurostatnak a középiskolások körében végzett 2014-es felmérése alapján - közölte az Európai Bizottság az Európai Unió statisztikai hivatalának hétfőn közzétett elemzéséről.

Új alapokon a soproni mechatronikai mérnökképzés

2016. február 01. 15:00

A termelő cégeknél egyre nagyobb igény jelentkezik olyan mérnökre, aki üzemelteti a gépeket és a berendezéseket, felel a gyártás, termelés folyamatosságáért. A legtöbb gép, berendezés mostanra bonyolult automatikai és villamos elemeket is tartalmaz, ezért a mérnököknek az alapos gépészeti tudás mellett fontos ezen részegységek ismerete is.

Nézz, láss, alkoss!

2016. február 01. 10:59

Hogy mi a tehetetlenség, a lendület vagy éppen a mozgási energia? Izgalmas prezentációkon és kísérleteken keresztül tudhatták meg azok a fiatalok, akik ellátogattak a Krúdy Iskola 11. Fizika Napjára pénteken.

Felvételizők, figyelem! Több szaknál is változtak az előre meghatározott ponthatárok

2016. január 28. 12:54

A munkaerő-piaci igényeket figyelembe véve néhány felsőoktatási szak esetében a tavalyinál alacsonyabb ponthatárra számíthatnak a felvételizők, míg egyes képzéseknél magasabb bekerülési küszöböt rögzítettek - közölte a felsőoktatási államtitkár.

Újraindul az agrár-mérnöktanári képzés Mezőtúron

2016. január 26. 17:14

Agrár-mérnöktanári 4 féléves mesterképzést indít Mezőtúron szeptembertől a Szeged-Csanádi egyházmegyéhez tartozó Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Kara.

Főiskolai szakok indulnak Siófokon

2016. január 26. 10:25

Az Oktatási Hivatal elsők között engedélyezte az országban a Siófoki Közösségi Felsőoktatási Képzési Központ létrehozását a Gábor Dénes Főiskola (GDF) közreműködésével, így ősztől újra lesz felsőfokú oktatás a városban.

Gróf Széchenyi István leszármazottai jártak Győrben

2016. január 24. 15:52

A Gróf Széchenyi Családi Alapítvány a Magyar Kultúra Napja alkalmából érkezett a Hild József Építőipari Szakközépiskolába.

Fejlesztették a Széchenyi-egyetem gyakorlati képzési helyeit

2016. január 22. 10:08

Lezárult a Széchenyi István Egyetemen az az európai uniós forrásból is finanszírozott projekt, amely a központi kampusz gyakorlati oktatási, kutatási infrastruktúrájának (laborok, parkolólemez) megújítását célozta. A mai igényeknek és az Új Széchenyi Terv, valamint a Széchenyi 2020 szellemiségének megfelelő építészeti programmal egy már korábban megfogalmazott infrastruktúra-fejlesztés valósult meg.

Lemaradtak a magyar felsősök nyelvtudás terén

2016. február 11. 12:33

Az uniós átlag alatti a magyarországi felsős diákok idegennyelv-ismerete az Eurostat szerint. A lakosság kétharmada nem beszél egy idegen nyelvet sem.

Digitális önvédelmi szabályok a biztonságosabb internetezésért

2016. február 11. 10:52

Rengeteg időt töltünk az interneten, ezzel együtt folyamatosan és egyre nagyobb természetességgel személyes adatokat és információkat szolgáltatunk. Képeket teszünk közzé, lakcímet, mobilszámot, bankszámlaszámot adunk meg, mindezeknek komoly következményei lehetnek a lopásoktól kezdve a magánélet szentségének megsértéséig. A hekker-támadások száma folyamatosan növekszik, ráadásul a módszerek egyre kifinomultabbak. Kellő tudatossággal és éberséggel azonban ezeket a szituációkat jó eséllyel elkerülhetjük.

Diákok figyelem!

2016. február 10. 12:24

Jövő hétfőig adhatják le igénylési kérelmüket azok a felsőoktatási hallgatók, akik már márciusban szeretnének Diákhitelt kapni.

Kerekasztal az oktatásügyről

2016. február 09. 14:06

Átalakul a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) költségvetése, módosul a közbeszerzések folyamata és várhatóan még ebben a félévben megkapják az intézményvezetők a gazdálkodásukat segítő igazgatói kártyát - többek között ezekről az azonnali intézkedésekről állapodtak meg a köznevelési kerekasztal keddi ülésén a résztvevők.

A Széchenyiből az elektronikai iparba

2016. február 06. 12:31

Rovatunkban a Széchenyi István Egyetem öregdiákjait mutatjuk be, és igyekszünk példaként állítani a pályaválasztás előtt álló fiatalok elé. Ezúttal ismerjék meg dr. Pólik Zoltán okleveles villamosmérnök életútját és gondolatait.

Még csábítóbb a jogi kar

2016. február 04. 10:15

A felvételi időszak utolsó nyílt napját tartotta a Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kara.

Válassz egyetemet!

2016. február 03. 10:30

Február 15-ig lehet jelentkezni egyetemre. A jelentkezési sorrendre érdemes odafigyelni és célszerű áttanulmányozni, hogy egy-egy pálya pontosan mit takar.

Nyílt nap a Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Karán

2016. február 01. 15:03

Ha kíváncsi vagy rá, hogy milyen lehet egyetemistának lenni, most egy napig lehetőséged van kipróbálni ezt az életet, illetve betekintést kaphatsz a különféle jogászi életpályákba neves vendégeink segítségével!

Még két hétig lehet beadni a felsőoktatási jelentkezéseket

2016. február 01. 12:24

Még két hétig - február 15-ig - lehet jelentkezni a felsőoktatási intézmények szeptemberben induló képzéseire. Az idén három helyet díjmentesen lehet megjelölni és összesen hat helyre lehet kérelmet beadni. A jelentkezőknek több helyen változásra kell számítaniuk az állami ösztöndíjas képzések előzetesen meghatározott ponthatárainál.

Újra erősödik a pedagógusképzés az Apáczai Karon

2016. január 30. 10:24

Január elsejével kivált a Nyugat-magyarországi Egyetemből és a Széchenyi István Egyetemhez csatlakozott a mosonmagyaróvári Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar, valamint a győri Apáczai Csere János Kar. Lapunk e heti számában dr. Halbritter Andrással, a győri intézmény oktatási dékánhelyettesével beszélgettünk.

Kántor alapszak indul a Győri Hittudományi Főiskolán

2016. január 28. 10:18

Szeptembertől levelező rendszerű Római katolikus kántor alapszak indul a Győri Hittudományi Főiskolán.

Velünk élő másság

2016. január 26. 10:32

„Velünk élő másság” címmel programzáró konferenciát tartottak a Széchenyi István Egyetem Apáczai Karán. Az Iskolakultúráért – Esélyteremtésért Egyesület 2015 márciusa óta szervezi azt a programot, melynek célja, hogy párbeszédet kezdeményezzen a nemzetiségek, a fogyatékkal élők és a többségi társadalom fiataljai között.

Jó tanuló, jó sportoló - még lehet pályázni!

2016. január 26. 10:14

Február 22-ig lehet pályázni az Emberi Erőforrások Minisztériumának "Jó tanuló - jó sportoló" címére.

A mosonmagyaróvári diploma versenyképes

2016. január 23. 16:37

Január elsejével kivált a Nyugat-magyarországi Egyetemből, és a Széchenyi István Egyetemhez csatlakozott a mosonmagyaróvári Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar, valamint a győri Apáczai Csere János Kar. Lapunk e heti és jövő heti számában néhány kérdés erejéig bemutatjuk az említett két kart. Először prof. dr. Szakál Pállal, a mosonmagyaróvári intézmény oktatási dékánhelyettesével beszélgettünk.

A magyar diákok 2-3 százaléka tanul külföldön

2016. január 21. 19:33

zámítások szerint a magyar diákok 2-3 százaléka tanul külföldi felsőoktatási intézményekben, szerez ott diplomát - mondta Palkovics László felsőoktatási államtitkár.
1 2 3 4 5
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×