Élethosszig tartó tanulás: a sikeres karrierhez vezető út

2015. november 24. 10:07

Az élethosszig tartó tanulás fő üzenete ma aktuálisabb, mint valaha: a gyorsan változó világban a biztos elhelyezkedéshez elengedhetetlen az ismeretszerzés, és kompetenciáink folyamatos fejlesztése. Az alábbiakban egy országos hálózattal rendelkező felnőttképzési intézmény szakértője sorolja fel érveit az élethosszig tartó tanulás mellett.

Elérhetetlen a Felvi oldala

2015. november 20. 10:41

November 23-ig kell hitelesíteni a keresztféléves felvételit, ám tegnap óta elérhetetlen a Felvi oldala, vagy éppen akadozva jön be.

Tanárok figyelem! Ingyenes az Office 365 programcsomag

2015. november 19. 16:54

Csütörtöktől több mint 150 ezer tanár és oktató ingyen használhatja a Microsoft felhőalapú Office 365 programcsomagját öt személyi számítógépen, illetve további öt különböző mobileszközön, legyen az táblagép vagy okostelefon.

Olvasni és számolni is alig tudnak a szakiskolások

2015. november 18. 12:00

A szakiskolások jó része aggasztóan gyenge alapképzésekkel kerül ki a munkaerőpiacra.

A legjobb egyetemek és főiskolák

2015. november 18. 07:17

Ismét a Semmelweis Egyetem vezeti a HVG friss felsőoktatási rangsorát. Az összetett lista első két helyén nincs változás, a harmadik hely viszont meglepetést tartogat.  

11 ezerrel kevesebb egyetemista

2015. november 16. 18:08

A mostani tanév elején több mint 11 ezerrel kevesebben iratkoztak be a felsőoktatási intézményekbe, mint tavaly, ez 3,7 százalékos csökkenést mutat - derül ki az Emberi Források Minisztériuma által kiadott felsőoktatási statisztikai gyorstájékoztatójából.

Audi Hungaria Iskola – vendégségben Németországban

2015. november 13. 14:32

Az Audi Hungaria Iskola 10. osztályos tanulói az őszi szünetben izgalmas hetet töltöttek az Ilmenau-i Lindenberg gimnáziumban.

Népszerűek a győri egyetemek a külföldi diákok körében

2015. november 12. 11:49

Kínai, afgán, portugál és spanyol fiatalok is tanulnak a győri egyetemeken, de a legtöbb hallgató Szlovákiából érkezett.

Magyar felsőoktatás nincs jó egyetemi tanárok nélkül

2015. november 10. 12:55

Tudomány nincs tudós nélkül, magyar felsőoktatás sincs jó egyetemi tanárok nélkül - mondta az emberi erőforrások minisztere kedden, amikor rektori, egyetemi és főiskolai tanári megbízásokat adott át Budapesten.

A Széchenyi-egyetem szellemi és találkozási pont

2015. november 04. 15:59

A Magyar Tudomány Napján a győri Széchenyi István Egyetemen konferenciát rendeztek, amelyen az intézmény társadalmi és gazdasági együttműködését állították reflektorfénybe. Földesi Péter rektor egyebek mellett kijelentette, nyitott egyetemet építenek, amely szellemi és találkozási pont is.

A kormány újabb terve: minden napra egy mese

2015. november 03. 11:44

A mindennapi testnevelés és éneklés után itt a kormány újabb terve: a minden napra egy népmese. Szerintük ugyanis a népmesék tanítják meg, hogyan kell megoldani az élet problémáit.

Befejezéséhez közeledik a lézertechnológiai kutatási program

2015. október 30. 14:30

A lézertechnológia esetében is megfigyelhető a gyors technológiai fejlődés, a termékek életgörbéjének folyamatos rövidülése, a piaci kereslet dinamikus lefutása, ami megköveteli az intenzív és permanens kutatás-fejlesztést.

Érdemes a szakmunkás pályát választani és tökélyre vinni a tudást

2015. október 28. 17:09

Üzenetértékű a fiatal szakemberek versenye, mivel példát állít a fiatalok elé arról, hogy érdemes a szakmunkás pályát választani, érdemes tanulni és tökélyre vinni a szaktudást - erről a nemzetgazdasági miniszter a WorldSkills fiatal szakemberek világversenyének magyar résztvevőit, felkészítő tanárait és szakmai szponzorait köszöntő díjátadó ünnepségen beszélt szerdán, Budapesten.

Mindenki adatai sebezhetők az interneten

2015. október 28. 08:53

z amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) igazgatója szerint személyes elektronikus levelezésének feltörése is alátámasztja: mindenki ki van téve annak a veszélynek, hogy személyes adataihoz illetéktelenül hozzáférjenek az interneten.

Minek máris őszi szünet?

2015. október 27. 12:00

A Magyarországi Szülők Országos Egyesülete nem érti, miért kell őszi szünet, mivel „még nem alakult ki a diákokban az iskolába járási feszültség, még intőt se kaptak”.

Ma van az utolsó lehetőség

2015. november 23. 12:32

A keresztféléves jelentkezők november 23-ig hitelesíthetik jelentkezéseiket: eddig kell postára adniuk a hitelesítő adatlapot vagy Ügyfélkapun keresztül érvényesíteni a jelentkezésüket.

Újragondolnák a kötelező olvasmányokat

2015. november 20. 09:50

Harry Potter, Rumini, Az éhezők viadala, Alkonyat, A Szent Johanna-gimi – ezeket a könyveket kellene kötelezővé tenni az iskolákban Arató László szerint. A Magyartanárok Egyesületének elnöke erről a Győri Könyvszalon Kötelező irodalom? című konferenciáján beszélt.

Újabb részletek a kilenc osztályos általános iskoláról

2015. november 19. 12:32

Ha az első három év az alapképességek fejlesztéséről szólna, akkor sokkal erősebb három év következhet, amelynek a középpontjában már a közismeretek állhatnának, s végül újabb három év jönne a pályaorientáció jegyében.

Fotovoltaikus rendszerek kialakítása a Széchenyi István Egyetem intézményeiben - projekt zárása

2015. november 18. 09:21

Tovább bővült a Széchenyi István Egyetem megújuló energia felhasználása. A beruházás során az intézményhez kapcsolódó, de nem a Campuson található egységeket modernizálta az Egyetem. A megújuló energiaforrás fogadására alkalmas egységeket az intézményhez kapcsolódó öt szervezeti egységben hajtották végre, ezzel is kiemelve és erősítve a nem a Központi Campuson található egyetemi oktatási szervezetek szerepét az Egyetem életében.  

Vasútszakmai gyakorlatorientált képzés indul az egyetemen

2015. november 17. 09:42

Vasútszakmai gyakorlatorientált képzésben vehetnek részt a Széchenyi István Egyetem hallgatói. Erről írt alá szándéknyilatkozatot a Széchenyi István Egyetem Közlekedésmérnöki Karának dékánja és a GYSEV Zrt. vezérigazgatója.

Elfogadták a pedagógus kar etikai kódexét

2015. november 15. 14:06

A jogszabályban előírt minősített többséggel elfogadta a Nemzeti Pedagógus Kar országos küldöttgyűlése szombaton a kar etikai kódexét - közölte Horváth Péter elnök.

Nyílt napra várják a jövő gyógyszerészeit

2015. november 12. 17:57

A fakultációválasztás és az érettségi előtt álló középiskolások számára tart szakmai nyílt napot a Fiatal Gyógyszerészek Klubja (FIGYOK).

Hétfőn kezdődnek a középszintű szóbeli érettségik

2015. november 12. 10:39

Végéhez közeledik az őszi érettségi időszak: az emelt szintű szóbelik után hétfőn kezdődnek a középszintű szóbeli érettségik.

Tehetséggondozó programot támogat a kormány

2015. november 09. 12:10

Egy Csíkszentmihályi Mihály Széchenyi-díjas pszichológus segítségével megvalósuló tehetséggondozó programot támogat a kormány 30 millió forinttal.

Ezekkel a diplomákkal lehet a legjobban keresni

2015. november 04. 11:35

Az informatikai, a műszaki, gazdaságtudományi, illetve orvos- és egészségtudományi képzésen végzettek számíthatnak a legmagasabb fizetésre.

Tehetséges fiatalokat mentorálnak - Győrben is program indul

2015. november 03. 09:00

Tehetség-mentorprogramot indít a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) a kiemelkedő képességű középiskolai tanulók elérésére és támogatására. A programba bekerülő fiatalok pályáját felsőoktatási tanulmányuk során tovább segítik - közölte Gulyás Tibor, a HÖOK elnöke.  

Lejárnak az előző tanévi diákigazolvány-matricák

2015. október 30. 07:59

Szombaton lejárnak az előző tanévi diákigazolvány-matricák, érvényes igazolvány, vagy az ideiglenes diákigazolványnak minősülő igazolás nélkül nem használhatók a kedvezményes utazási jegyek és bérletek.

Tehetséggondozás a Széchenyi-egyetemen

2015. október 28. 11:15

A Széchenyi István Egyetem nagy hangsúlyt fektet a tehetséggondozásra, a kiemelkedő képességű hallgatók bevonása a tudományos életbe mindig fontos szerepet kapott az intézményben.

A Google mesterséges intelligenciája válaszol nekünk

2015. október 27. 18:01

A Google tegnap elismerte, hogy új, RankBrain elnevezésű gépi tanuláson és mesterséges intelligencián alapuló algoritmusa már hónapok óta működik.

Az egyházi iskolák között a legjobb a Pannonhalmi Bencés Gimnázium

2015. október 27. 11:47

A HVG az összesített középiskolai rangsor mellett összeállította az egyházi intézmények 2016-os listáját is.
1 2 3 4 5
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×