Pálferi atya tanácsai a teljesebb élethez

2015. február 15. 15:07

Pál Ferenc, vagy ahogy sokan emlegetik, Pálferi tartott előadást a Széchenyi István Egyetemen kedden, melynek első témája az volt, hogy tanulhatunk tapasztalatainkból, a második pedig, hogy miként alakítsuk át a negatív élettapasztalatainkat, hogy segítsék a fejlődésünket?

Emelkedett a hiányszakmákra jelentkezők száma

2015. február 12. 16:33

Közel a duplájára nőtt a hiányszakmákra jelentkezők száma az elmúlt években az ösztöndíj programnak köszönhetően, jelenleg 24 ezer szakiskolai tanuló kap ilyen támogatást.

Iskolák figyelem! - Közlekedésbiztonsági pályázatot hirdetnek

2015. február 12. 10:52

A 100 millió forintos pályázat célja a balesetek megelőzése, továbbá, hogy a legfogékonyabb, általános iskolás korban neveljék a szabályok és más emberek tiszteletére a gyerekeket.  

Péntekig lehet jelentkezni a középiskolákba

2015. február 10. 12:35

Az általános iskolai tanulóknak péntekig kell benyújtaniuk jelentkezésüket a nappali tagozatos középiskolákba a középfokú felvételi eljárás során.

Diplomaátadó a Széchenyi egyetemen

2015. február 09. 08:40

A téli záróvizsga időszakban negyvenöten teljesítették a Széchenyi István Egyetem Petz Lajos Intézete nappali és levelező képzésein a diplomaadási követelményeket, s tettek szombaton szakmai esküt a rektori jogarra.

Külhoni magyar nyelvű képzések is szerepelnek a felsőoktatási felvételi tájékoztatóban

2015. február 06. 17:41

Külhoni magyar nyelvű felsőoktatási intézmények képzéseiről is tájékozódhatnak a jelentkezők a www.felvi.hu oldal pénteken indult új felületének köszönhetően - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.

Gyászol az Egyetem – elhunyt dr. Sziray József

2015. február 03. 08:46

Életének 70. évében elhunyt dr. habil Sziray József egyetemi docens, okleveles villamosmérnök, műszer- és szabályozástechnika szakmérnök, a Széchenyi István Egyetem Informatika Tanszékének egykori vezetője.

Egyetemi körkép: hova tovább?

2015. január 30. 15:44

Nemcsak a lokálpatriotizmus, hanem az ésszerűség jegyében ajánljuk a felvételiző diákoknak, szüleiknek, hogy alaposan nézzék át a helyi felsőoktatási kínálatot, mielőtt beadják jelentkezési lapjukat. Azoknak is adunk tanácsokat, akik olyan szakokat jelölnek meg, melyek Győrben nem indulnak.

Innovációs projektek és tudományos disszemináció

2015. január 23. 14:47

A napokban fejeződik be a Széchenyi István Egyetem tudomány- és tudásdisszeminációs projektje, amit az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében nyert el és kezdett meg 2012. decemberében az intézmény.

Felvettek? Megvannak a ponthatárok!

2015. január 22. 18:33

Nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási keresztféléves ponthatárokat.

Csütörtökön határozzák meg a keresztféléves ponthatárokat

2015. január 20. 06:42

Az alapképzések és osztatlan mesterképzések esetében a jogszabályi minimum ponthatár 260 pont, felsőoktatási szakképzéseknél pedig 220 pont  

Kezdődnek a központi felvételik

2015. január 14. 15:16

Szombaton tartják a középfokú iskolák központi írásbeli felvételi vizsgáit a 8 és a 6 évfolyamos gimnáziumokba, továbbá a 9. évfolyamra és az Arany János Tehetséggondozó Programba jelentkezők számára.

Szombat hajnalban semmisülhet meg a Masat-1

2015. január 08. 11:46

A becslések szerint péntek 22 óra és szombat 15 óra között semmisül meg, ég el a Föld légkörébe érő Masat-1, Magyarország első műholdja, amely sikeres missziót hajtott végre.

Alacsonyan marad a diákhitel kamata

2014. december 17. 14:03

Közölte a Diákhitel Központ Zrt.

Stratégiai fontosságú a szakképzés

2014. december 15. 10:34

A nemzetpolitikáért felelős államtitkár szerint stratégia fontosságúak a szakképző intézmények és fejlesztésüket össze kell hangolni Magyarországon és a külhoni régiókban.

Frissdiplomások a Széchenyi egyetemen

2015. február 15. 11:15

A Széchenyi István Egyetem téli záróvizsgáin sikerrel szereplő jogász-jelölteket és a nemzetközi igazgatási szakon végzetteket köszöntötték az intézmény Hangversenytermében.

Egy építész (sz)építő tanácsai

2015. február 12. 16:17

Ekler Dezső tartott előadást az Esterházy-palotában.

Felvételizel? Határidő közeleg!

2015. február 11. 06:43

Vasárnapig lehet jelentkezni a www.felvi.hu oldalon keresztül a szeptemberben induló alap-, mester- és osztatlan mesterképzésekre valamint felsőoktatási szakképzésekre. A diákok összesen öt helyet jelölhetnek meg.  

Biztonságos internet használat

2015. február 10. 09:56

Győri gyerekeket is megtanítanak ma az online technológiák tudatos és biztonságos használatára. A Telekom önkéntesei gyakorlati tudást nyújtanak a nethasználat lehetőségeiről és veszélyeiről, beállítási, szűrési praktikákról, netikettről.

Kibővült a felvi.hu

2015. február 09. 08:08

Kibővült a felvi.hu a határon túli magyar fenntartású felsőoktatási intézmények adataival. Az új információkkal gazdagodott honlap péntek óta érhető el  

Középiskolások kirándulhatnak a Kárpát-medencébe

2015. február 05. 08:42

Idén is Kárpát-medencei utazási lehetőséget hirdet magyarországi középiskolásoknak március 15-ére a Rákóczi Szövetség.

40 éves korig igényelhető a diákhitel

2015. február 02. 15:23

Több ügyfélbarát módosítás is hatályba lépett a diákhitelekkel kapcsolatban februártól. A Diákhitel Központ közleménye szerint változás egyebek között, hogy már 40 éves korig lehet kérni és folyósítani a diákhiteleket, akár 11 tanulmányi félévre.

Keresett szakma az andragógus

2015. január 29. 08:28

Amíg a multik, a kisebb, nagyobb cégek, vállalkozások két kézzel kapkodnak az andragógusok után, addig a képzést nyújtó Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Karának Társadalomtudományi, Felnőttképzési és Közművelődési Intézet tanszékén két éve nem sikerült elindítani a szakot. Dr. Gál Zoltánnal, a tanszék vezetőjével beszélgettünk a visszás helyzetről.

„Az evolúció csak azért működik, mert nincsenek költséghatékonysági szempontjai”

2015. január 23. 14:01

Mérő László matematikus, publicista, pszichológus, az ELTE gazdaságpszichológiai szakcsoportjának egyetemi tanára mindig is „jól beszélt matekul”, mégis a pszichológia felé vette az irányt. A matematika szak elvégzése után először a Számítástecnikai és Automatizálási Kutatóintézetbe került a Mesterséges Intelligencia nevű csoporthoz, ahol gépeket tanítottak. Az itt eltöltött tíz év során egyre inkább kezdte érdekelni az emberi gondolkodás működése. A tudományos nyelv az anyanyelve, mégis számos ismeretterjesztő könyve azok számára is élvezhető, akik nem elsősorban tudományosan közelítenének egy-egy kérdéshez. Sokat foglalkozik a gondolkodás, a döntés kérdéskörével, az érzelmek és a csodák logikájával. A közelmúltban a Széchenyi István Egyetemen tartott előadást, ahol többek között arról beszélt, a racionális gondolkodás erejének és korlátainak megismerése segít saját gondolkodásunk mélyebb megértésében, valamint nyitottabbá tesz a miénktől eltérő gondolkodásmódok iránt.

„Magamra ismerek”

2015. január 20. 08:33

Irodalmi pályázatot hirdetnek Magamra ismerek címmel irodalomkedvelő, magukban az íráshoz kedvet, tehetséget érző, 8–13. évfolyamos fiataloknak az Aegon Művészeti Díj támogatásával  

Educatio-kiállítás: válaszd a Széchenyit!

2015. január 16. 12:54

A korábbi évekhez hasonlóan, a győri campus idén is részt vesz az Educatio Nemzetközi Oktatási Kiállításon.

Nyitott kapuk a Széchenyi István Egyetemen

2015. január 12. 10:29

A győri Széchenyi István Egyetem oktatási kínálatát, a tanulmányok színes hátterét, képzési követelményeit ismerhetik meg az érdeklődők az intézmény aulájában január 13-án, kedden 8 órától 14 óráig.

Új elnök a HÖOK-élén: februárra etikai kódex készül

2015. január 02. 08:40

Szakmai-etikai charta kidolgozása kezdődött meg a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájánál (HÖOK), a magatartásmintákat rögzítő dokumentumot februárban fogadhatják el. Erről Gulyás Tibor, a HÖOK január 1-én hivatalba lépett új elnöke beszélt az MTI-nek adott interjúban, kitérve arra is, hogy a charta létrejöttét a gólyatábori történések is időszerűvé tették. A kidolgozáskor az ombudsmani ajánlásokat is tanulmányozni fogják.

Bővülő duális képzés

2014. december 16. 14:23

Eddig 17 felsőoktatási intézmény jelezte, hogy duális képzést indítana a 2015/2016-os tanévben, és a nyolcszázat közelíti azon hallgatók száma, akiket ebben a képzési formában fogadni tudnak - mondta a felsőoktatásért felelős államtitkár budapesti sajtótájékoztatóján.

Nehezebb a magyaroknak a nyelvtanulás?

2014. december 14. 13:03

Az idegennyelv-ismeret ma már kulcskérdés, mégsem állunk jól: Európában a magyarok vannak a leginkább lemaradva a nyelvtudás tekintetében. Számos okát látjuk a hiányosságnak, ilyenek például a negatív berögződések, a sok stressz és a kevés szabadidő – tudtuk meg Hatos Hajnalkától, a Hatos és Társa Nyelviskola tulajdonosától.
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×