Szájban költő sügércsoda Afrikából: Tropheus

2018. március 09. 09:59

A tropheus sügerek több mint 100 éve ismertek a halbiológiával foglalkozó emberek számára. Nevüket ivadékgondozó viselkedésükről kapták, mivel szájukban gondozzák a kicsinyeiket (tropheus = dajka), és azóta sem sorolták át őket.

Sárkánygyík Új-Kaledóniából: Ciliatus vitorlásgekkó

2018. február 23. 16:00

Egykor úgy gondolták, hogy az új-kaledóniai vitorlásgekkó kihalt, de 1994 körül „újra felfedezték". Azóta hobbiállatként szerzett népszerűsége folyamatosan növekedett. Bőre sárgás, barnás vagy vöröses. Szemétől a háta közepéig tüskeszerű taraj fut, emiatt néha szempillás gekkónak is hívják.

Brekegő trubadúr: Pirosszemű makibéka

2018. február 02. 16:25

A pirosszemű makibéka (Agalychnis callidryas), Közép-Amerikából származik, ahol az utóbbi időkben jelentősen megcsappant a létszámuk az erőteljes fakitermelés miatt, hiszen az őserdő képezte az eredeti élőhelyét. Szerencsére fogságban jól szaporodik, így nem kell tartani a kihalásától.

A hosszú szőrű cicák gondozása

2017. december 04. 16:00

A hosszú szőrű cicák szelídek, gyengédek és barátságosak, megjelenésük méltóságteljes, tartásuk nem igényel rendkívüli hozzáértést. Intelligens és szociálisan is nagyon érzékeny állatok. A fenséges megjelenésének ára a napi rendszeres szőrápolás, amiben speciális, lekerekített végű kefék és fésűk segítik a gazdákat.

Hobbicicatartók ABC-je

2016. január 11. 14:42

Kedves cicatartó olvasóinknak szeretnénk kedveskedni az alábbi sorokkal. Néhány praktikus tanács cicáink tartásával kapcsolatban.

Kitűnő szabadidős kutya, a Collie

2015. április 13. 10:42

Mint minden kutyafajta, melyet napjainkban gazdája mellett kocogni látunk és nem süllyedt el a történelem olvasztótégelyében, így a skót juhászkutya története is sikertörténet a javából.

Otthonunk őrzője: pireneusi hegyikutya

2018. március 03. 18:32

A fajta értelmes, éber, kiegyensúlyozott és bátor. Nagyon figyelmes, sokat ugat. A családját és az otthonát megvédi a betolakodóktól. Eléggé önálló és szívós, sőt olykor csökönyös is lehet.

A kutyák „keresztes” lovagja

2018. február 16. 11:15

Ha valaki egy tudományos cikkre számít, ki kell ábrándítsam. A terrierek TT /tüneményes terrier/ coupéjáról, a Jack Russell terrierről lesz szó.

A cicák királya: Brit rövid szőrű

2018. január 17. 14:31

Nagy, mackós test, kerek fej apró fülekkel – egy hatalmas, doromboló izombomba! Ez a brit rövid szőrű! Szerelem első látásra! Legyen fekete vagy vörös, esetleg csokoládé vagy fahéj színű, mindegyik rabul ejt. Azonban a kék szín a királykategória, ropogós tömött és sűrű szőrzettel.

Landseer: a vízimentő kutyák királya

2016. április 23. 15:15

A mackós megjelenésű kutyák kedvelőinek ajánljuk a landseer-t. Az FCI, a nemzetközi kutyás szövetség jelenlegi standardja 1960-ban lépett életbe. Ez a fajtaleírás tartalmazza ennek a bámulatos kutyának a testi és fizikai jellemzőit.

A ZOOO+ magazin bemutatja: Orchideák!

2015. április 27. 10:58

Pápán járt a Győr+ Televízió ZOOO+ magazinjának csapata. Györkös Györgyöt látogattuk meg, csodálatosan szép orchideái társaságában. Beszélt nekünk hobbijáról, és hasznos tanácsokkal látott el minket az otthon, ablakpárkányon nevelt lepkeorchideáink gondozásával kapcsolatban.
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×