Cuki kölyökkutyák mint képzett cipészinasok

2019. július 07. 16:39

Győrságon forgattam filmet Sándor barátomnál, aki csodaszép vizslákat tenyészt.

Cukormókusok mézédes világa

2018. október 22. 09:24

Íme a kis Yoda, a jedi lovag gyermekkorában, más néven a törpe erszényes mókus, kis siklóerszényes vagy cukormókus, angolul Sugar glider.

Ékszer békák

2018. július 31. 11:36

Gyermekkori emlékeket idézek fel magamban, ahogy ezekre az apró állatkákra nézek. Én is végigmentem a „törzsfejlődésen”, kisebb-nagyobb madárkák, akváriumok, terráriumok kezdetnek, azután már jöttek a kutyák, lovak, cicák, és szerintem még nincs vége a sornak. A gyerekek nagyon nyitottak az állatokkal való kontaktusra, azonban a felnőtteknek kell nekik megtanítani a kulturált állattartást. Így volt ez velem is, amikor izgatottan vettem kezembe fiatalemberként életem első nyílméregbékácskáját.

Kaméleon piebald

2018. május 23. 17:05

A sisakos kaméleon Jemen és Szaúd-Arábia délnyugati területein fordul elő a magas, fás területeken, félsivatagos környezetben vagy akár öntözött kertekben. A nagyobb testű kaméleonok közé sorolandó, a kifejlett hímek testhossza elérheti akár a 45 centimétert is. A nőstények valamivel kisebbek, 27–35 centiméteres egy kifejlett példány. Ezek között előfordulnak pigmenthiányos egyedek, őket hívjuk piebaldnak. Ezen tulajdonságukat a tenyésztők tudatos szelekciójával rögzítve, elindultak világhódító útjukra.

Lepke, vagy pillangó

2018. április 24. 10:46

Sokat gondolkodtam, írjak-e cikket e heti témánkról, amit lehetetlen érinteni a latin elnevezések és egyéb szakkifejezések nélkül, viszont ott volt az elkészített gyönyörű fényképanyag, és mégiscsak alapvetően ismeretterjesztéssel foglakozó rovatot szerkesztünk kollégáimmal!

Otthonunk őrzője: pireneusi hegyikutya

2018. március 03. 18:32

A fajta értelmes, éber, kiegyensúlyozott és bátor. Nagyon figyelmes, sokat ugat. A családját és az otthonát megvédi a betolakodóktól. Eléggé önálló és szívós, sőt olykor csökönyös is lehet.

A kutyák „keresztes” lovagja

2018. február 16. 11:15

Ha valaki egy tudományos cikkre számít, ki kell ábrándítsam. A terrierek TT /tüneményes terrier/ coupéjáról, a Jack Russell terrierről lesz szó.

A cicák királya: Brit rövid szőrű

2018. január 17. 14:31

Nagy, mackós test, kerek fej apró fülekkel – egy hatalmas, doromboló izombomba! Ez a brit rövid szőrű! Szerelem első látásra! Legyen fekete vagy vörös, esetleg csokoládé vagy fahéj színű, mindegyik rabul ejt. Azonban a kék szín a királykategória, ropogós tömött és sűrű szőrzettel.

A barátságos T-rex

2018. november 27. 09:56

Az uromastyx, másnéven tüskésfarkú gyík, az agámafélék családjába tartozó faj.

A barackrózsaszín ötven árnyalata

2018. augusztus 16. 12:05

A rózsás flamingók testhossza 125–145 centiméter, szárnyfesztávolságuk 140–165 centiméter, testtömegük pedig 2,1–2,8 kilogramm. A tojó kisebb és könnyebb, mint a hím. Testük és lábuk karcsú és hosszú. Csőrük rózsaszín, nagy és hajlított, a hegye mélyfekete. Tollazatuk színe fehér és halványrózsaszín, a szárnyuk felső része sötétrózsaszín, alsó része pedig fekete.

Rovaróriások

2018. június 06. 18:15

A bogarak gyűjtése régi hobbija az emberiségnek. Manapság eredményesen megoldották fogságban való tenyésztésüket is.

Orchideavarázs

2018. május 08. 15:19

Negyven éve kezdtem orchideákkal foglalkozni, kevés szakirodalommal és néhány megszállott kutatóval, valamint számos lelkes érdeklődővel. Kipróbáltunk mindent, hogy lakásban tarthassunk igényes fajokat, azonban időrabló elfoglaltságnak bizonyult, sok kudarccal.

Szájban költő sügércsoda Afrikából: Tropheus

2018. március 09. 09:59

A tropheus sügerek több mint 100 éve ismertek a halbiológiával foglalkozó emberek számára. Nevüket ivadékgondozó viselkedésükről kapták, mivel szájukban gondozzák a kicsinyeiket (tropheus = dajka), és azóta sem sorolták át őket.

Sárkánygyík Új-Kaledóniából: Ciliatus vitorlásgekkó

2018. február 23. 16:00

Egykor úgy gondolták, hogy az új-kaledóniai vitorlásgekkó kihalt, de 1994 körül „újra felfedezték". Azóta hobbiállatként szerzett népszerűsége folyamatosan növekedett. Bőre sárgás, barnás vagy vöröses. Szemétől a háta közepéig tüskeszerű taraj fut, emiatt néha szempillás gekkónak is hívják.

Brekegő trubadúr: Pirosszemű makibéka

2018. február 02. 16:25

A pirosszemű makibéka (Agalychnis callidryas), Közép-Amerikából származik, ahol az utóbbi időkben jelentősen megcsappant a létszámuk az erőteljes fakitermelés miatt, hiszen az őserdő képezte az eredeti élőhelyét. Szerencsére fogságban jól szaporodik, így nem kell tartani a kihalásától.

A hosszú szőrű cicák gondozása

2017. december 04. 16:00

A hosszú szőrű cicák szelídek, gyengédek és barátságosak, megjelenésük méltóságteljes, tartásuk nem igényel rendkívüli hozzáértést. Intelligens és szociálisan is nagyon érzékeny állatok. A fenséges megjelenésének ára a napi rendszeres szőrápolás, amiben speciális, lekerekített végű kefék és fésűk segítik a gazdákat.
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×