Erzsébeten kezd az ETO

Győr+
2019.09.22. 14:40

A WKW Győri ETO FC vasárnap 15 órakor az ESMTK ellen játszik a Magyar Kupában, s csakis a győzelem lehet a cél a zöld-fehér csapat számára.

Az ESMTK az NB III-as bajnokság Keleti csoportjában a tabella hatodik helyét foglalja el, hét meccsükből 3 győzelem, két döntetlen és két vereség az eddigi mérlegük.

A tavalyi szezonban harmadikok lettek, tavaly előtt a másodikok a bajnokságban.

Az elmúlt 3 évben a hatodik fordulóban búcsúztak (Vác FC (1-3), Monor (0-1), DVTK (1-3)).

Csapatuk küzdőszelleme jelesre vizsgázott a tavalyi kupa kiírásban. A Diósgyőr nagy meglepetésre csak a hosszabbításban tudta az ESMTK-t legyőzni-

A négyszeres Magyar Kupagyőztes ETO az utóbbi években mindig továbbjutott amikor bekapcsolódott a Magyar Kupa küzdelmeibe. Három éve a Vasas csak a hosszabbításban tudott nyerni Győrben (2-3), két éve a még NBI-es Balmazújváros búcsúztatta az ETO-t (0-0; 2-3), tavaly pedig a későbbi Kupagyőztes Újpest FC őrületes kupameccsen csak a hosszabbításban tudta kivívni a továbbjutást csapatunk ellen (2-3).

Most is szeretnének góloknak örülni a győri focisták
Fotó: eto.hu

A mérkőzést vasárnap 15 órakor kezdődik a Pesterzsébeten található Ady Endre úti ESMTK Stadionban.

Az esetleges hosszabbítást is figyelembe véve a mérkőzésen 15 órakor indul útjára a labda. H

Turi Zoltán az Erzsébetiek vezetőedzője elmondta, hogy a csapat becsülettel készül a mérkőzésre, és igyekszik megnehezíteni esélyesebb ellenfele dolgát.

– Ugyanolyan komolyan kezeljük a Magyar Kupa küzdelmeit, mint a bajnokságot – nyilatkozta a klub hivatalos honlapján Boér Gábor, a WKW ETO FC vezetőedzője. „Szeretnénk minél tovább eljutni, de tudjuk azt, hogy speciális sorozat, és sokszor okoznak meglepetést alacsonyabb osztályú csapatok. Éppen ezért megpróbáltunk részletesen felkészülni az ESMTK csapatából. Az összeállítást illetően lesznek változások, szerepet fognak kapni olyan játékosok, akik eddig kevesebbszer jutottak szóhoz, de a keret erősségét tekintve így is jó minőségű, erős csapattal tudunk kiállni. Csak és kizárólag a továbbjutás fogadható!” – zárta a szakember.

Kapcsolódó témák: #Helyi sport |