Gyurasits aranyos hétvégéje

Győr+
2019.10.22. 21:00

Szlovákiában és Magyarországon négy versenyen összesen tizenegy GYAC-os birkózó lépett szőnyegre október második hétvégéjén.

A kötöttfogású serdülő korosztályos Diákolimpián Gyurasits Máté aranyérmet szerzett, míg Varga Márton a 7. helyen végzett. Egy nappal később a kadet szabadfogású Magyar Bajnokságon Gyurasits Máté ismét bajnoki címet ünnepelhetett, Kocsis Boglárka a 3. helyen végzett. A szlovákiai Trencsénben a Győri AC diák és gyermek birkózói egy nemzetközi meghívásos emlékversenyen indultak, ahol Almási Márton, Puska Zoltán és Kajdi Kornél első, Fónad Benedek, Pusztai Kata, valamint Baumann Berton második lett. Összesített csapatversenyben a Győri AC harmadikként zárt.

A GYAC atlétái azon a hétvégén békéscsabai és veszprémi versenyeken indultak. Mindkét helyszínen többször állhattak dobogóra a klub sportolói. Békéscsabán az öt versenyből álló Mezeifutó Magyar Liga sorozat első állomását rendezték. Korcsoportjában Lendvai Luca és Vig Bálint 2., Zatykó Luca, Marx Balázs, Jó Alíz és Pintér-Horváth Mátyás 3. lett.

Veszprémben a VEDAC hagyományos szezonzáróján a GYAC dobóatlétái közül a súlylökő Horváth Márk arany-, Luka Ádám ezüst-, Buruzs Réka bronzérmet szerzett. Diszkoszvetésben Sáhó Zsombor második, Horváth Márk és Bakos László harmadik helyen végzett.

Kapcsolódó témák: #GYAC |