Két világkupa, tizennyolc győri érem

Remekeltek a győri úszók

Győr+
2019.10.23. 10:19

A FINA Úszó Világkupa legutóbbi két állomásán, Budapesten és Berlinben versenyeztek a sportág legjobbjai.

A 2019–2020-as olimpiai szezon első megmérettetésére a Duna Arénába tizennyolc országból érkeztek úszók, köztük olyan klasszisok, mint Hosszú Katinka, Milák Kristóf, Cate Campbell, Ranomi Kromowidjojo, Kapás Boglárka, Mireia Belmonte és Vladimir Morozov.

A Győri Úszó Egyesületet tizenketten képviselték: Andor Benedek, Balog Gábor, Dobos Dorottya, Gyárfás Bence, Jakabos Zsuzsanna, Lobanovszkij Maxim, Pózvai Kiara, Safrankó Sára, Sebestyén Dalma, Szabó Szebasztián, Szentes Bence és Takács Krisztián is ott volt a különböző versenyszámok mezőnyében.

Az összes induló közül Jakabos Zsuzsanna lett a legeredményesebb, a négyszeres olimpikon győzni tudott 100 méter pillangón, valamint a 4×100 mix gyorsváltó tagjaként, 200 gyorson és pillangón ezüstérmes lett, és begyűjtött egy harmadik helyet is 200 vegyesen.

Szabó Szebasztián két első és egy második helyet szerzett, Szentes Bence és Lobanovszkij Maxim is nyert egy-egy ezüstérmet Budapesten. A berlini világkupán három győri állt rajtkőre, Jakabos Zsuzsanna 4 ezüst és 1 bronzérmet szerzett, Szabó Szebasztián 2 ezüst és 1 bronzéremmel zárt, Lobanovszkij Maxim pedig egy negyedik helyezést ért el. Mindhárom győri sportoló olimpiai „A” szinttel rendelkezik.

„A versenyzőink részt vesznek az újonnan induló ISL sorozatban a Hosszú Katinka fémjelezte Iron Swim színeit képviselve, emellett pedig a világkupán is látjuk még őket, Jakabos, Szabó és Lobanovszkij is utazik a sorozat két befejező viadalára, Kazanyba és Dohába, november elején. Ezt követően, december elején rövidpályás Európa-bajnokság, december közepén rövidpályás országos bajnokság, december végén pedig Európa egyik legnagyobb versenye, az olimpiai kvalifikációs XIII. Győr Open következik” – sorolta Petrov Iván, a Győri Úszó SE vezetőedzője.

Kapcsolódó témák: #Helyi sport |