Sérülése után bizonyított a győri motokrosszversenyző

Fotó: HTS KTM Team
Győr+
2019.10.15. 14:03

Varga Imre „Mimó”, a 21 éves tehetséges győri motokrosszversenyző csapatával elhozta Ajkáról a motokrossz csapatbajnoki címet. A HTS KTM Team ezzel beérte az eddigi győzelmi rekordot tartó Honvéd Budapest már megszűnt motokrossz szakosztályát.

Varga Mimó nem semmi szezont zárt. A tavalyi évben súlyos csípősérülést szenvedett, aminek következtében négy hónapig kórházban ápolták. A sérülés annyira súlyos volt, hogy az ifjú sportolónak szinte újra meg kellett tanulnia járni. Az orvosok nem sok esélyét látták annak, hogy valaha képes lesz élsportolói szinten teljesíteni, de Mimó idén bebizonyította ennek ellenkezőjét. Az egyéni MX2-es bajnoki cím után a csapatbajnoki titulus megnyerésében is oroszlánrészt vállalt.

Ajkán gyűltek össze a hazai motokrosszos egyesületek, hogy eldöntsék, melyikük a legjobb. Varga a peresztegi HTS KTM Team címvédő csapatát erősítette a tízszeres magyar bajnok Szvoboda Bence és a nyolcszoros magyar bajnok Hugyecz Erik oldalán. Tavaly egy kiélezett kettős csatában lett a legjobb alakulat a HTS Team, idén viszont a lehető legnagyobb fölénnyel diadalmaskodtak a patinás eseményen. Varga két második helyezéssel vette ki a részét az idei győzelemből.

– Nehéz év van mögöttem, de boldog vagyok, hogy újra versenyezhetek és hogy újabb sikerekkel tudtam gazdagítani a HTS KTM csapatát. Sajnos még nem vagyok ott, ahol a sérülésem előtt tartottam, sportolás közben még vannak fájdalmaim, de mindennap teszek érte, hogy megerősítsem a sérült csípőmet, és hogy egyre jobb legyek. Gratulálni szeretnék a csapattársaimnak, akik nélkül ez a csapatsiker nem jöhetett volna össze, illetve a támogatóimnak, a családomnak valamint a csapatomnak szeretném megköszönni a belém vetett bizalmat és támogatásukat. Egy rövidebb pihenő után elkezdem a felkészülést a következő szezonra – értékelt Varga a futam után.

A HTS KTM Team ezzel a diadallal hetedjére nyerte meg a motokrossz csapatbajnokságot, beérve ezzel a győzelmi rekordot tartó – már megszűnt – Honvéd Budapest motokrossz szakosztályát.

Varga négyszer szerepelt a HTS győztes csapatában. A csapatbajnoki dobogó második fokára a Fehér Géza vezette MAMI Team Fehér motorosai állhattak fel, a bronzérmet pedig az id. Németh Kornél szakmai irányítását élvező Danuvia 125 SE versenyzői nyakába akasztották.

A versenyszezon végeztével most a mentális és spirituális feltöltődés kerül Varga Mimó célkeresztjébe. A héten elutazik Spanyolországba, hogy teljesítse a Szent Jakab zarándokutat, ismertebb nevén El Caminót, ahol a következő mintegy egy hónapban 800 km séta vár rá. November közepétől viszont újra a motokrossz lesz nála az első, hiszen a hazai sikerek mellett a nemzetközi sportéletben is szeretné letenni a névjegyét.

Forrás: HTS KTM Team

Kapcsolódó témák: #Helyi sport |