Ismét Győrben fotóz a Google Street View

Győr+
2019.04.03. 11:40

Tavaly májusban portálunkon is beszámoltunk az utcakép funkció frissítéséről. Akkor a Google autóival találkozhattunk a városban, az idén áprilisban pedig a járdás útvonalakról készítenek felvételeket.

A Google tavaly nyár elején készített fotókat a Street View, vagyis az Utcakép funkcióinak frissítése érdekében Magyarországon, így városunkban is. A szolgáltatás használatakor már az új képeket láthatjuk, ám a frissítés az idén folytatódik. Ennek keretében az április 3. után érkezik Győrbe a cég egy munkatársa, aki a belvárosról, járdás útvonalakról elérhető felvételeket fogja bővíteni vagy frissíteni egy hátizsákra szerelt kamerával. A fotók kezdetben trekker, majd később egy autó segítségével készülnek. A trekker egy hátizsák formájú, több mint 18 kilogramm súlyú berendezés, amelyre fényképezőgép-rendszert telepítettek. Az ezen található 15 lencse 2,5 másodpercenként rögzít képeket.

Az új felvételek a Google Utcaképen néhány hónap múlva lesznek elérhetőek.

A cég a munka során a személyes adatok védelmére kiemelt figyelmet fordít. Közlésük szerint a képek közzététele előtt az összes felismerhető arcot és rendszámot automatikusan elhomályosítják.

Fotó: bandt.com.au