Az összeállítása gyerekjáték és valóban percek alatt elkészül, hogy mivé alakul az egészséges csokoládés piskótánk, az rajtunk múlik. Én Sacher szeletet készítettem belőle.
Korábban már elindult a pár perces sütemények sora, akár az Aranypiskótára, akár a Zebra szeletre gondolok, ami nagyon népszerű volt, mert egy jó sütemény, tortaalap, ami önmagában is finom. Egyszerű és mégis látványos finomságok születhetnek belőlük és nem szárazak a gyümölcs- zöldségtartalmuk miatt.
Fontos azonban, hogy tápértéke is legyen egy süteménynek, amit készítünk. Akár ha rozsliszt kerül bele, zöldség vagy gyümölcs, akkor érzem, hogy nem csupán ettünk valamit, hanem az a szervezetünknek is jól esett. Ennek a piskótának ugyanaz az eljárási módja, mint az Aranypiskótának, csupán csokoládés verzióban. Turmixgép szükséges hozzá és egy adag cékla.
Bevásárló lista:
- 150 g nyers, hámozott cékla
- 150 g nyers, hámozott alma
- 4 db tojás
- 150 g nádcukor
- csipet só
- 1 csomag sütőpor
- 100 ml olaj
- 2 ek Holland kakaópor
- 80 g rozsliszt vagy teljes kiőrlésű liszt
- 120 g sima fehér liszt
- Töltelék: 100ml baracklekvár, 150 g csokoládé
Elkészítés
A tojásokat a mixerkehelybe ütöm, majd hozzáadom a kockázott céklát, almát és a cukrot. Alaposan összeturmixolom, hogy csomómentes legyen. Ezután ezt a krémes masszát egy tálba öntöm, kézi habverővel hozzáadom a sütőport, liszteket, kakaóport és az olajat. Alaposan elkeverem. Előmelegített, 170 fokos sütőben 50 percet sütöm. Egy tűpróbát megér azért a kivétel előtt, sütőtől függ.
Kihűtöm a süteményt, a tetejét levágom, baracklekvárral megkenem jó vastagon. Ezután visszateszem rá a tetejét és olvasztott étcsokoládéval leöntöm az egész süteményt. Másnaptól a legfinomabb, mert összeérnek az ízek és nagyon csokis, nagyon szaftos lesz. Mindenmentesen is elkészíthető a sütemény.