Hogyan használjuk jól a hajkondicionálót?

Győr+
2019.04.03. 19:10

Horváth Eszter fodrászt kérdeztük, hogyan kell jól használni a hajkondicionálót, hogy a kívánt hatást érjük el vele, és egészséges, szépen csillogó hajkoronánk legyen. Összegyűjtöttünk néhány tévhitet a hajbalzsamokról, hogy megismertessük önökkel a hajkondicionálás legjobb módjának alapjait.

Tévhit: Csak hajszálak végére kell felvinni

A korábbi kondicionálók esetében az volt a lényeg, hogy a hajnak arra a részére összpontosítunk, amely problémás, így csak a hajvégekre vittük fel a krémet. A mostani termékekkel azonban már az egész hajat lehet kezelni, a lényeg az, hogy míg a hajvégekre többet, a fejtetőre kevesebbet használjunk. Érdemes ma már az úgynevezett stresszterületeket megcélozni: vagyis ha hőnek, napfénynek van kitéve a hajunk és még törik is, akkor ne csak a hajvégekre koncentráljunk.

Tévhit: Jót tesz a töredezett hajvégeknek

Nem titok, hogy a hajkondicionáló csak tüneti kezelés: az okokat valójában nem szünteti meg. Lehet, hogy átmenetileg csökkenti a hajvégek töredezettségét, de nem fog tőle elmúlni.

Tévhit: A hideg vizes öblítés nedvességzáró réteget alakít ki

Sokan gondolják úgy, hogy ha hideg vízzel öblítik le a hajukat, azzal megakadályozható, hogy a haj veszítsen nedvességtartalmából. Ez nem igaz, a hajkondicionálóban lévő ásványi anyagok nem oldódnak fel a hideg vízben, csak a meleg vízben.

Tévhit: Minél hosszabb ideig marad a hajon, annál jobban hat

Ez nem igaz. A mai hajkondicionálók már olyanok, amelyeket nem kell hosszabb ideig fent hagyni a hajon, 1-2 perc után lemoshatók.

Tévhit: A kondicionálótól elnehezül a haj

Ezt főleg azok hiszik így, akiknek vékony szálú a haja. De ez nem igaz. A lényeg, hogy pont annyi krémet kell felkenni a hajra, amennyi szükséges. Ha túlságosan sokat teszünk a hajra, elzsírosodik, és ellenkező hatást érünk el, mint amit szeretnénk.

Gy.P.
Fotó: pixabay.com