Okos anyák trükkjei

Győr+
2019.04.04. 16:44

Gyerekeket nevelni nem mindig könnyű, de ha ellessük mások módszereit, akkor megkönnyíthetjük az életünket, és még némi humort is csempészhetünk a nehezebb pillanatokba.

Éjszakai pelenkázáshoz a trükkös anyukák piros fényű fejlámpát használnak, és ugyanígy tesznek az éjszakai etetésnél is. A vörös fénytől nem ébrednek fel a babák, nem annyira zavaró, mint a fehér vagy a sárgás fény. A kicsik így könnyebben alszanak vissza.

Ha nappal sincs idejük magukra, sokan inkább éjszaka zuhanyoznak.

Jó, ha időt szánnak arra, hogy a piacon vásárolt friss zöldséget előkészítve tegyék be a hűtőbe, így már csak egy-egy adagot kell kivenni az ebédhez vagy vacsorához. A hagymát például le is lehet fagyasztani apróra vágva, így csak elő kell venni, és már dobhatjuk is a serpenyőbe.

Vannak, akik azt javasolják: ha a család korán reggel indul valahová, akkor a másnapi utazóruhában feküdjenek le a gyerekek aludni. Így nem kell őket felébreszteni az átöltözéshez, és alhatnak tovább a kocsiban.

A gyerekek zoknijának mosásához érdemes mosózsákot használni. Ezek az átlátszó, hálós szatyrok a mosógépben és a szárítógépben is használhatók. Elkerülhetjük, hogy a zoknik elvesszenek, és könnyebb a párosításuk is.

Aki időt szeretne megtakarítani a bevásárlással, használja a nagyobb hipermarketek házhoz szállító szolgáltatását. Néhány száz forintért házhoz jön az áru. Ráadásul a tapasztalatok azt mutatják, így elkerülhető a túlköltekezés, és hogy olyat is megvegyünk, amit nem terveztünk, vagy amire nincs igazán szükségünk.

Szerző: Szabó Csilla

Fotó: Pixabay