Győrújbarát polgármestere:

„Kérem, jöjjenek vissza, ha ennek vége lesz!”

HAK
2020.04.10. 19:49

A húsvéti ünnepek négy napjára a polgármesterek saját hatáskörben szigorításokat vezethettek be, hogy védjék településeik lakóit. Így tett Kóbor Attila, Győrújbarát első embere is, aki azonban szomorúan tapasztalja: sokan nem értették meg, miért érkezett tőlük a kérés: „Ha ennek vége, akkor látogassák meg a falunkat!”

„ Győrújbarát Község és a környék lakóinak védelme érdekében, csatlakozva több más település felhívásához, kérjük Önöket, hogy népszerű látogatóhelyeinket, látványosságainkat, természeti és épített örökségeinket NE látogassák az ünnepi hétvégén.

Családjaink és az Önök védelme egyaránt kiemelten fontos számunkra!

2020. április 10-től rendszeresen fertőtlenítjük nagy forgalmú helyeket Virocid oldatot kijuttatva, de legtöbbet most azzal segítenek, ha OTTHON MARADNAK!

Turisták, látogatók által közkedvelt pontokon a mai naptól (2020.04.10. péntek) látogatási korlátozást vezetünk be 2020.04.13. hétfő éjfélig terjedő időszakban.” – olvasható többek mellett ez is abban a közleményben, amelyet a Győrújbaráti Önkormányzat adott ki, s amely minden részletre kitérően foglalkozik a korlátozás által érintett utcákkal, területekkel. S persze azt is tartalmazza, hogy aki ezt megszegi, annak vállalnia kell a következményeket.

Nos, a valóság ennél szomorúbb. Szmik Lajos önkormányzati képviselő, a testület nevében kereste meg a Győr+ Médiát, hogy sajnos nagyon sokan nem vették figyelembe a szigorítást és a kéréseket, s a pénteki ünnepnapot a településen kívánták eltölteni.

A polgármester megerősítette

Kóbor Attila polgármestert telefonon kerestük, aki megerősítette: valóban nagyon nagy a forgalom a településen, sokan érkeztek egész nap, hogy a kellemes tavaszias időt a szabadban töltsék.

„Győrújbarát nagyon szép település, büszkék is vagyunk rá, hogy itt élhetünk” – kezdte a település vezetője. „Mindig nagy szeretettel várjuk a vendégeket, azokat, akik szeretnék élvezni a környék csodás természeti adottságait. Most azonban jó lenne, ha egy kicsit elkerülnének bennünket, s mindenki otthon maradna! Ha vége a járványnak, újra boldogok leszünk, hogy ennyi látogatót vonz a falunk!”

A Paperdő utca, péntek délután
(Beküldött fotó)

A polgármester aggodalma érthető: az utak mellett a fűben eldobott kesztyűk hevernek, s sokan maszkokat is szedtek már össze. A Gyermektábor parkolójában az autók szorosan egymás mellett, nyilván nem a helyi lakosoké.

„Már a múlt hétvégén is itt parkolt vagy 30-40 autó, s nagypénteken ugyanez volt a helyzet. Megértem azokat, akik így tavasszal vágynak a szabadságra, megértem, hogy sok már az otthonlét.

Ám megértem a lakóinkat, akik szeretnének nyugalmat és szeretnék a lehető legnagyobb biztonságban tudni magukat és a szeretteiket. Kérem, vegyék őket figyelembe a kirándulni vágyók, s egy kicsit legyenek türelmesek, kerüljék el Győrújbarátot.

Ha így tesznek, biztos, hogy előbb vége lesz a veszélyhelyzetnek, s akkor a tőlünk megszokott nagy szeretettel várunk mindenkit a faluban!” – zárta szavait Kóbor Attila annak reményében, hogy a nyilvánosság ereje egy kicsit jobban hat majd azokra, akik ma nem értették meg: Maradjanak otthon! Sajnos most ennek van itt az ideje. Egymásért, a jövőért és nem csak Győrújbarátért!

Kapcsolódó témák: #koronavírus |