Nem a futás szégyen, hanem a megfutamodás!

Győr+
2019.04.06. 13:38

Ezt vallják az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezrednél, ahol idén is, mint minden tavasszal a mezei futóbajnoksággal vette kezdetét a katonai versengések sora.

Nemrég a győri laktanya alakuló terén sorakoztak fel a versenyzők, akiket Bozsóki Attila alezredes köszöntött. A Rába parti város egységének parancsnokhelyettese felhívta a résztvevők figyelmét a testi épség megőrzésének elsődlegességére és balesetmentes, fair küzdelmet kívánt a nevezőknek. Bozsóki alezredes szavait követően Mosonyi József főtörzsőrmester, testnevelő ismertette a vonatkozó biztonsági rendszabályokat, illetve a sportesemény lebonyolításának rendjét, majd közvetlenül a megnyitó után a csapatok megindultak a laktanya körül kialakított ideiglenes pályához.

A verseny helyszínén igazán kellemes tavaszi idő a fogadta bajnokság résztvevőit, ahol a talaj egyenetlensége és változó felszíne azért nem könnyítette meg a kijelölt távok eredményes teljesítését. A légvédelmi alakulat törzsének, és összes alegységének, valamint az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság 7. Kiképző századának részvételével zajló megmérettetés a rajtszámok kiosztását, illetve az egyéni bemelegítést követően kezdődhetett el.

Az elsőségért folytatott küzdelem három versenyszámban indult meg a sporteseményen. Először a 6000 m-es távon rajtolt el a mezőny, majd a – rendszeresített gyakorlóöltözetben, bakancsban teljesítendő – 3000 m-es futás következett, zárásképpen pedig a 4×1000 m-es fegyveres váltó, melyen egy közel négy kilogramm tömegű AK-63D típusú gépkarabély szolgáltatta a stafétát.

Az eredményeket IDE kattintva érhetitek el!

Forrás: raketaezred.hu
Fotó: Sályi Gergő ftőrm.