Tiszakécskén kell győzni!

Győr+
2019.04.06. 16:34

A WKW ETO FC Győr a Tiszakécske otthonába látogat vasárnap a Merkantil Bank Liga 31. fordulójában. Herczeg Miklós bízik csapatában, játékosaival csakis a győzelem megszerzésére összpontosítanak a hátralévő fordulókban.

A múlt héten 3-2-re legyőzte a Kaposvár együttesét az ETO, két gólos előnyről egyre kozmetikázott ugyan a Rákóczi a mérkőzés hajrájára, de végül sikerült a 3 pont megszerzése, kiharcolta a zöld-fehér csapat a győzelmet.

A Duna Aszfalt Tiszakécske ellen várhatóan a küzdelem dominál majd, a hazaiak defenzív játékát nagyon nehéz lesz megbontani. Várhatóan a helyzeteit majd jobban kihasználó csapat szerezheti meg a győzelmet egy kőkeménynek ígérkező találkozón, ahol biztosan lesz dolga a játékvezetőknek is.

A győri sérültek mellett biztosan nem számíthat Bagi Istvánra és Madarász Márkra az ETO stábja, akik 5 sárga lapjuk miatt nem tudnak játszani Tiszakécskén.

A zöld-fehérek ellenfelünk a Duna Aszfalt csapata 1-1-es döntetlent ért el az ETO ellen ősszel, az ETO dominált szinte végig a győri mérkőzésen, mégis a vendégek szerezték meg a vezetést, amit azonban 4 perccel később Magasföldi egalizált.

A Tiszakécske ebben az idényben 14-szer végzett döntetlenre, ami csak a Csákvár csapatának sikerült még, mindenki kevesebb döntetlent játszott a Merkantil Ligában.

Ez is mutatja, hogy a biztonsági játékra specializáló hazaiakat nagyon nehéz legyőzni, emellett óvatosságra intő jel, hogy a legtöbb győztes meccsüket otthon szerezték (6x), az x-re (5x) végződő találkozók mellett.

Aktuális formájukat tekintve az utóbbi két fordulóban döntetlent értek el a Csákvár (1-1) és a Siófok (2-2) ellen, a Vasastól (1-0) és a ZTE-től (4-1) kikaptak, míg a sereghajtó BBS Monort (1-0) sikerült legyőzniük.

– A Kaposvár elleni mérkőzésen nagyon sok pozitív dolgot láttunk, ezt a héten tovább építettük, így minden okunk megvan, hogy bízzunk a sikeres folytatásban – mondta Herczeg Miklós a csapat hivatalos honlapján.

Forrás és fotó: eto.hu