Füstöléses csatornavizsgálatot végeznek a szakemberek

Győr+
2019.04.06. 17:54

Ivóvíz-főnyomóvezetéket cserélnek Győrben, a Mártírok u.–Ipar út csomópontban. A közel ötvenéves főnyomócső cseréjére az új forgalmi csomópont építése miatt van szükség. A beépítésre váró, hatalmas, kék színű csőszálak már a helyszínen vannak. A szakemberek átterhelték a vízfogyasztást másik vezetékekre, így az átépítés alatt az ivóvíz-szolgáltatás változatlan marad.

Külön érdekessége a munkának, hogy a régi főnyomóvezeték ezen a szakaszon megerősített (védőcsöves) kivitelben épült. Annak idején a Mártírok út kivezető szakaszát ugyanis kétszer két sávos autópálya-kivezető szakasznak szánták. A mérnökök erre számítva a kétszer két sávnak megfelelő hosszúságú megerősítést terveztek. A fokozott védelem egy része feleslegesnek bizonyult.

Füstöléses csatornavizsgálatot végeznek a pannon-vizes szakemberek Szabadhegy térségében. Az ellenőrzésre azért van szükség, hogy kiszűrjék a szennyvízelvezető rendszerbe illegálisan belevezetett csapadékvizeket. Ezek a szabálytalan bekötések okozták tavaly augusztusban egy felhőszakadás során a Pannónia utca mélyebb fekvésű szakaszának elöntését. Aki a felszólítás ellenére sem szüntette meg szabálytalan csapadékvíz-rákötését, annak leszámlázzák a jogellenesen a rendszerbe bocsátott csapadékvizet. Nem az a cél, hogy minél nagyobb összegű számlákat állítsanak ki, hanem hogy a háztulajdonosok álljanak vissza a szabályos csatornahasználatra. A szabadhegyi kerületben a telken belül képződő csapadékvizet telken belül kell elhelyezni. Kitűnő és környezetbarát megoldás lehet az esővíz öntözésre való összegyűjtése.

Kérjük, ön se vezessen be az elválasztó rendszerű szennyvízcsatornába illegálisan csapadékvizet, mert zápor esetén elöntések keletkezhetnek a mélyebb területeken. Ha nem biztos benne, hogy az ön körzetében szabályos-e a bevezetés, érdeklődjön a 96/522-630-as telefonos ügyfélszolgálaton, vagy az [email protected] címen.

Szöveg és fotó: Pannon-Víz