A tengerimalac-vonat menetrend szerint indul

Győr+
2019.04.07. 14:18

A Xantus János Állatkertben mindennap aranyos látványossággal szolgálunk a látogatóinknak. A tengerimalac-vonat naponta 10.20-kor és 17.30-kor menetrend szerint közlekedik.

A szemmagasságban kialakított járatban, libasorban elhaladó kis tengerimalacokból álló „vonat” mindig vidám látványt nyújt, ahogy a rengeteg színes, borzas, mókás állatka egymás után igyekszik a kifutója felé, hogy a reggelijét élvezhesse. Hangos füttyögéssel sorban ügetnek a céljuk felé.

A vágányok mellett kérjük, vigyázzanak! Mivel a szerelvény ijedős, a házirendet érdemes betartani: a vonat elhaladása idején ne hangoskodjunk, ne próbáljuk megfogni az állatokat, ne tegyünk hirtelen mozdulatokat. Ha ezt megfogadjuk, nagyon kedves élményben lesz részünk.

Érdekesség, hogy a tengerimalacok hangos „füttyögése”, amikor ennivalót kérnek, csak nekünk, embereknek szól, kizárólag számunkra fejlesztették ki a kommunikáció e módját. Hangskálájuk elég széles, egymással igen halkan, gyakran ultrahangokkal kommunikálnak. A jól szocializált, gazdiban bízó tengerimalac jellemzője, hogy hangosan jelzi, ha elérkezett a vacsora ideje.

A kis tigrisek tréningje is folytatódik a szabad ég alatt, ahol gondozójukkal játékos formában erősítik meg a kötődést, és tanulják meg az emberekkel való helyes viselkedést. A tréning még a nyitás előtt kezdődik el, és természetesen ilyenkor csak a kölykök és a gondozójuk tartózkodhatnak a kifutóban. Új rágni való eszközöket és labdát is kaptak a kölykök, ezzel is gazdagítjuk a környezetüket, és izgalmas szórakozást nyújtunk a mindig játékos kedvű tigriseinknek. Erejük és ügyességük a játék közben is fejlődik, és az sem elhanyagolható szempont, hogy így hamarabb elfáradnak, és szüleiket sem nyúzzák annyit, megmaradhat a családi béke.

A tavasz beköszöntével szeretettel várjuk kedves látogatóinkat!

(x)

Szöveg és fotó: Xantus-állatkert