Jótékonykodik a VDF

Győr+
2019.04.07. 15:55

A közelmúltban Ravazdon tartotta éves tavaszi csapatépítő táborát a Városi Diák Fórum (VDF), amelynek elnökségében személyi változások is történtek.

Az önkormányzat által támogatott kompetenciafejlesztő táborban tizenegy középiskola diákjai vettek részt. Projektmenedzsmentet, a csapatmunka fejlesztését, és a feladatdelegálás képességének eszközeit is megismerhették a diákok. A tanulás mellett a fiatalok különböző vetélkedőkön vettek részt, este pedig a tábortűz mellett beszélgethettek.

A tábor kiváló alkalom volt arra, hogy a VDF tagjai elő tudják készíteni az áprilisi jótékonysági hetet, illetve felkészüljenek a májusi Aludj máskor! 24 órás vetélkedőre is.

Előbbi az első hasonló kezdeményezés lesz a szervezet életében. Az egy hetet felölelő jótékonysági programot a diákok önszervező módon alakították ki. A programok között szerepel többek között adománygyűjtés gyermekek és a Győri Állatmenhely részére, valamint jelen lesznek a VDF képviselői az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézményben (EESZI) is. Mindemellett feltöltik a város több pontján megtalálható ételdobozokat is.

Amennyiben valaki adományával hozzájárulna a hét sikeréhez, felajánlását megteheti a győri városháza portáján április első hetétől az adott esemény előtti nap 16.30-ig.

A legutóbbi diákfórum-gyűléseken személyi változások történtek az elnökségben. Az általános alelnök Prikler Bernadett és Kajos Alexandra helyett új általános alelnöknek Kiss Kingát, a Pálffy Miklós Kereskedelmi és Logisztikai Szakgimnázium és Szakközépiskola 10. évfolyamos tanulóját választották meg. A további szavazatok alapján az új belső kommunikációs alelnök Győre Luca, a Kossuth Lajos Középiskola és Kollégium 9. évfolyamos diákja lett. A további elnökségi tagok változatlanul látják el munkájukat.