Nincs koronavírusos beteg a Szent Anna Otthonban

Fotó: SZENT ANNA OTTHON
Hajba Ferenc
2020.04.21. 12:39

A 350 idős embert gondozó győri Szent Anna Otthonban senkit sem fertőzött meg a koronavírus – erősítette meg a Győr+ Médiának az orvosi szakvélemények és a legújabb tesztek alapján Benkovich Ferenc plébános, pápai prelátus.

Egy közel 90 éves beteg valóban belázasodott, őt azonnal izolálták, s értesítették a hatóságokat is. „Első tesztje valóban pozitív lett, de a részletes orvosi vizsgálat, az újabb, immár kivétel nélkül negatív tesztek egyértelműen kizárták a fertőzést, s a gondozottat vissza is engedték az otthonba. Ettől függetlenül külön szobában, egyedül lakik, állapota jó. Az otthon dolgozói között sincsenek koronavírusosok” – közölte a plébános.

Benkovich Ferenc atya elmondta: tegnap még vihettek csomagot a hozzátartozók az otthonba, ezeket két napon át az épületen kívül várakoztatják, csak utána adják át a címzetteknek. Mától azonban már nem fogadják a csomagokat, hiszen a legkisebb veszélyforrást is ki akarják szűrni. „Tudom, hogy szeretetből teszik a hozzátartozók, de a gondozottak étkeztetése, ellátása nagyon jó, nincs tehát szükség arra, hogy a járvány időszakában kintről bármit beküldjenek” – hangoztatta Benkovich Ferenc.

Arról is tájékoztatott, hogy az általuk fenntartott másik, győrújbaráti intézmény is telített, 77-en laknak benne, vírusfertőzés azonban ott sem fordult elő. A járvány miatt egyébként mindenhol felvételi tilalom van.

Kapcsolódó témák: #koronavírus |