Öntözik a közterületi növényeket

Győr+
2019.04.16. 07:12

A szokásosnál két hónappal hamarabb, már márciusban elkezdődött a közterületre tavalyelőtt és tavaly ősszel kiültetett fák, a cserjék, a dísznövények és a virágágyakban lévő hagymás és kétnyári növények öntözése.

A Győr-Szol Zrt. koordinálásában végzett locsolás nagyon korai kezdését az indokolta, hogy a tavaszi esők elmaradásával a talaj felső, mintegy félméteres rétege szinte teljesen kiszáradt.

A frissen ültetett földlabdás és konténeres fáknak a gyökerezéshez és a kihajtáshoz nagy szükségük van a vízre, amit a szolgáltató ezúttal mesterségesen, öntözéssel pótol. A szakemberek különösen nagy figyelmet fordítanak a kiserdő telepítések helyszíneire. Locsolják a cserjefoltokat is, ahol erre lehetőség van, ott elindították az automata öntöző rendszereket. A virágágyakban látható tulipánok és árvácskák esetében a díszítőérték megtartása miatt van nagy szerepe a locsolásnak.

A közterületi növények öntözése összesen öt locsolóautóval történik. A munkát addig végzik, amíg az időjárás azt szükségessé teszi.

Fotó: Győr+ archív

Győr-Szol Zrt.