04.30. A magyar fim napja – ingyenes vetítés


A magyar film napján, április 30-án 14.30-tól rendhagyó filmvetítésre várják az érdeklődőket a Rómer Házba (Győr, Teleki L. u. 21.).

Hirdetés

Az Utószezon című film ősbemutatóját 1967. február 18-án tartották a győri Rába filmszínházban, melyen részt vettek a film szereplői és alkotói is. A Rómer Mozi ezzel az alkotással emlékezik meg a Magyar Film Napjáról.

Köszöntőt mond: Dr. Fekete Dávid Győr Megyei Jogú Város alpolgármestere.

A balatoni üdülőhelyen az utószezont élvező társaság unalmában elhatározza, hogy megvicceli a társaság egyik tagját. Kerekes nyugalmazott gyógyszerészt felhívják telefonon, és a megyei főkapitány nevében “igen fontos ügyben” beidézik másnapra. Nem is sejtik, hogy a tréfa milyen válságot idéz elő Kerekesben. Ő ugyanis a II.világháború alatt Szilágyiék patikájában dolgozott, és Holl Péter, az akkori rendőrkapitány az ő elszólása nyomán vitette el a zsidó származású Szilágyiékat. Ráadásul a patikát kiutalták az árja Kerekesnek. Másnap Kerekes elindul a megyeszékhelyre. A barátok, akik titokban követik, látják, hogy milyen felindult állapotban van. Szeretnék közölni vele a valóságot, de egész napos hajsza után csak este sikerül Kerekest erőszakkal visszacipelni a Sodits-villába. Itt – meglepetésükre – a szívrohammal küszködő Kerekes követeli, hogy most már komolyan tárgyalják le az ügyét, annál is inkább, mert a társaságban egy nyugalmazott bíró is van…

Rónay György “Esti gyors” című regénye nyomán a forgatókönyvet Szász Péter írta.

A film és a főszereplő Páger Antal, 1967-ben a Velencei Filmfesztivál különdíját nyerte el.

Íme egy kis ízelítő a fillmből:

A belépés díjtalan!

további programok
2024-08-12

Könyvklub: Parti Nagy Lajos művei

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér programja.

részletek
2024-08-10

Cserók Placc

Termelői piac és kézműves vásár.

részletek