Kismegyer tovább fejlődik

Győr+
2019.04.17. 12:10

Többé már nem okoz gondot a lehulló csapadék Kismegyeren, a Summás utcában. A problémát kétszáz méter hosszan kiépített vízelvezetéssel oldották meg, mintegy hétmillió forintból, de hamarosan újabb munkálatok kezdődnek.

Kismegyer folyamatosan fejlődik, a vízelvezetési projekt is ennek egyik részeként valósult meg az év elején. Diligens Tibor, a körzet képviselője szerint ezzel európai körülményeket teremtettek a Summás utcában. „Megújult a teljes rendszer, az út melletti padka, szép környezetet sikerült kialakítania itt az építőknek” – nyilatkozta a Győr+ Televíziónak a képviselő, aki már az újabb fejlesztéseket tervezi.

Prédl Antal, a város útkezelő szervezetének vezetője és Diligens Tibor, a körzet képviselője

Elárulta, a szakemberek még idén megkezdik más utcákban is a munkálatokat: a Mohács utcában és a Sólyom utca egy szakaszán is járdát építenek, ami nem csak a közlekedést teszi biztonságosabbá a gyalogosok számára, de a városrész esztétikai látványát is növeli. Diligens Tibor elmondta, a Mohács utcában járda hiányában az úttesten sétálnak az emberek, ráadásul sokan ezen keresztül jutnak el a közeli templomba, így mindenképp fontos, hogy a gyalogosok számára biztonságossá tegyék a közlekedést. A képviselő úgy látja, a Kismegyer utca felújítása is jogos igény a lakosság részéről, amely szintén a tervek között szerepel. Kijelenthetjük tehát, hogy a városrész kis lépésekben fejlődik tovább.

Gy.P.

Fotó: MekliZ fotóstúdió