Gyönyörű természet

Bíbor virágtenger Győr határában

Fotó: Beledi Márta
Győr+
2020.05.13. 12:14

A tavasz sokak kedvenc évszaka, nem véletlen, hiszen az éledő természet csodás színpompába festi a természetet. Élénk, harsány, kirándulásra és mosolyra csábító. Beledi Márta most Győr határába vitte magával a fényképezőgépét.

„Győr határában bordó mező vidám színe töri meg a táj zöldjét – írja Márta. „A tiszta időben Pannonhalma szépséges tája is látható. A nyúli templom szerényen bújik meg a zöld tájban. Csak egy nyuszi szaladt felém, aztán rájött, hogy mégsem akar találkozni, és menekülőre fogta.” – mesélte a Győr+ Médiának a fotós, aki egyébként főállásban a győri kórházban dolgozik ápolónőként. A fényképezés kikapcsolódás, töltődés és örömforrás, számára és mindenkinek, akiknek megmutatja a szebbnél-szebb felvételeket.

Az élénk virágtenger pedig nem más, mint a virágzó bíborhere, amely egy gyors növésű magas fehérjetartalmú állatok takarmányaként is hasznosítható pillangós növény. Zöldtrágyaként is kiválóan használható, gyökerei 40-50 centiméterre is behatolnak a földbe. A szárazságot viszont nem szereti, de erejét mutatja, hogy még most, ebben az igencsak esőhiányos időszakban is szépen virágzik s kiváló játszóteret biztosít a vidám mezei nyulaknak.

Kapcsolódó témák: #természet |